Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ο Λου και ο Λι στο νησί της τελειότητας - Μαρία Φ. Ζαβάκου

Ο Λου και ο Λι στο νησί της τελειότητας - Μαρία Φ. Ζαβάκου

Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Ο Λου και ο Λι στο νησί της τελειότητας, της συγγραφέα Μαρίας Φ. Ζαβάκου σε εικονογράφηση της Μάριας Μπαχά.

 

Το αγόρι Λου και ο φίλος του ο λαγός Λι αγαπούν τη ζαχαροπλαστική. Ο Βασιλιάς Τέλειος, όμως, έχει άλλα σχέδια! Θέλει να κάνει τα παιδιά να παρατήσουν τα όνειρά τους και να αφοσιωθούν στον δικό του σκοπό: στη δημιουργία μιας «τέλειας» γενιάς. Όμως ο Λου και ο Λι δεν είναι διατεθειμένοι να παρατήσουν τη ζαχαροπλαστική. Σύντομα, θα έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλα εμπόδια...

 

Τί σημαίνει «προσπαθώ γι’ αυτό που αγαπώ»; Πώς θα αντιμετωπίσουν οι ήρωες την πίεση; Τα λάθη είναι εμπόδιο στην τελειότητα ή δρόμος προς την ανακάλυψη; Πόσο κοντά είναι η τελειομανία στην ουτοπία; Μπορεί κανείς να τα καταφέρει όταν υποτάσσεται σε επιθυμίες τρίτων;

Μια περιπέτεια για τα όνειρα που γίνονται πραγματικότητα με προσπάθεια, αλλά και για τις συνέπειες της παραίτησης. Μια περιπέτεια που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους!


Το βιβλίο της Μαρίας Ζαβάκου είναι το πρώτο ελληνικό παιδικό βιβλίο που εκδόθηκε με crowdfunding: χρηματοδοτήθηκε από το κοινό προκειμένου να εκδοθεί.

Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα διατεθεί στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

 

Η Μαρία Φ. Ζαβάκου ζει στην Αθήνα και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία στο DEREE (American College of Greece) και μετάφραση στο Βρετανικό Συμβούλιο και εργάστηκε ως αρχισυντάκτρια, σε γραφείο τύπου και σε εκδοτικό οίκο. Πήρε υποτροφία από το ΕΚΚ για συμμετοχή στο MFI (Mediterranean Film Institute) και με την υποστήριξη του ΕΚΚ έγραψε το σενάριο της ταινίας μικρού μήκους  Πυραμίδες τη Αθήνας, η οποία σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου ταξίδεψε σε πολλά φεστιβάλ. Το θεατρικό της έργο Στο Άλσος των Σεμνών παίχτηκε στη XIV Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος στους Δελφούς, ενώ το παιδικό της δρώμενο Μέχρι το Μπλε ταξίδεψε από τη Τζιά μέχρι το Μουσείο Κεραμικής με τη Σύλβια Μάγχη. 

Σχετικές ειδήσεις
Ο σκύλος Κάρλος - Μαρία Σκαμάγκα
17.01.2017 13:28
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ο σκύλος Κάρλος της Μαρίας Σκαμάγκα σε εικονογράφηση Αλία Ζάε.
Η Γκρι Πόλη - Μαρία Σ. Αποστολάτου & Κωνσταντίνος Παλίλης
17.10.2016 10:10
Από τις εκδόσεις iWrite κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η Γκρι Πόλη των Μαρίας Σ. Αποστολάτου & Κωνσταντίνου Παλίλη.
Οι στάβλοι του Αυγεία -  Μαρία Αγγελίδου
06.06.2016 09:46
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Μαρίας Αγγελίδου, Οι στάβλοι του Αυγεία σε εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή.
Οι πέντε φίλοι στο νησί των θησαυρών - Enid Blyton
18.04.2016 12:55
Από τις εκδόσεις Gutenberg κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Οι πέντε φίλοι στο νησί των θησαυρών του Enid Blyton σε μετάφραση του Μ. Αυγέρου και σε εικονογράφηση του Τάσου Χαλά.
Ο φούρναρης Πλατς - Μαρία Σούμπερτ
22.02.2016 13:00
Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Ο φούρναρης Πλατς της Μαρίας Σούμπερτ σε εικονογράφηση της Φωτεινής Τίκκου