Η State of Concept παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα της Βρετανίδας εικαστικού Jessica Warboys με τίτλο Ad Lib.

Η Warboys δουλεύει με φιλμ (16mm), ζωγραφική και performance. Μέσα από μια διεπιστημονική προσέγγιση την οποία η Warboys χρησιμοποιεί ως εργαλείο, η χρήση των αντικειμένων τίθεται προς αμφισβήτηση και αποκτά νέες ερμηνείες. Και ενώ το υλικό διαπλέκεται με το ψυχικό, κατασκευάζονται νέα οπτικά πεδία που ξεφεύγουν από το πραγματικό και δημιουργούν νέες αφηγήσεις, καθώς περνούν από το ένα καλλιτεχνικό μέσο στο άλλο.

Σε συνέχεια της παρουσίασής της στο Centre Pompidou στο Παρίσι τον Απρίλιο του 2015, η Warboys θα παρουσιάσει και στην Αθήνα μια σειρά από φιλμ των πρόσφατων ετών. Η δουλειά της καταγράφει την «τυχαία συνάντηση» νομαδικών σχημάτων και αντικειμένων που σκηνοθετούνται στη φύση ως χαρακτήρες: o άνεμος, το φως και οι ώρες της ημέρας λειτουργούν ως «χειρονομίες» που εμπλουτίζουν αυτό το αφηγηματικό πλαίσιο. Κάπου ανάμεσα σε ταμπλό βιβάν και performance, η Jessica Warboys μας θυμίζει τα κινηματογραφικά εφέ του Μελιέ και τα «εξαίσια πτώματα» των Σουρεαλιστών.

Tα φιλμ που θα παρουσιαστούν είναι: A l’etage (2010), Victory Park (2011), Ab Ovo (2013), Boudica (2013), Hinge Bow (2014) και Shaded Wood (2015).

Δημιουργώντας έναν διάλογο με τα φιλμ που θα προβάλλονται στο χώρο η Warboys θα παρουσιάσει μαζί με τον Morten Halvorsen μια performance που θα ξεκινήσει μετά την προβολή στις 8:30 μ.μ.

Η Jessica Warboys (1977) ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και το Παρίσι. Είναι
απόφοιτος του Falmouth College of Arts, Κορνουάλη (2001) και του Slade School of Fine Art, Λονδίνο (2004). To 2011, συμμετείχε στο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών της Cité international des Arts στο Παρίσι. Πρόσφατες ατομικές εκθέσεις περιλαμβάνουν Painting Sculpture Sound, Gaudel de Stampa, Παρίσι (2015); Artists’ Film International: Jessica Warboys, Whitechapel Gallery, Λονδίνο (2013); A painting cycle, Nomas Foundation, Ρώμη (2012); Victory Park Tree Painting, Cell Project Space, Λονδίνο (2011); Ballad of the Green Hoop, South London Gallery, Λονδίνο (2010). Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Prospectif Cinema, Centre Pompidou, Παρίσι (2015); British Art Show 8, Leeds Art Gallery, Λιντς (2015); dOCUMENTA (13), Κάσελ