Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, το Εθνικό Θέατρο φιλοξενεί στο Νέο Rex το επίσημο  άνοιγμα της Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Το έργο «Μάγκντα Γκαίμπελς» του Γιώργου Βέλτσου εντάσσεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 «ΟΜΟΝΟΙΑ» και σηματοδοτεί ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών.

Οι προσκεκλημένοι και οι σύνεδροι θα παρακολουθήσουν με αγγλικούς υπέρτιτλους την παράσταση.

Υπόθεση έργου

Στο σαλόνι της ιστορίας βρίσκουμε τη Μάγκντα και τον Γιόζεφ Γκαίμπελς να διηγούνται την Ιστορία. Η Μάγκντα Γκαίμπελς, σύζυγος του «υπουργού Προπαγάνδας και  Διαφωτίσεως του Λαού» την εποχή της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ, υπήρξε πρότυπο συζύγου και γυναίκας της εποχής. Με την πτώση του Τρίτου Ράιχ και μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ, αποφασίζει να σκοτώσει τα έξι της παιδιά και να αυτοκτονήσει μαζί με τον Γιόζεφ Γκαίμπελς στο μπούνκερ, όπου βρίσκονταν το τελευταίο διάστημα της ζωής τους. Μέσα από μια ερωτική επιστολή, τη διήγηση του φόνου των παιδιών της και τις φαντασιώσεις της, η γυναίκα αυτή συστήνεται, κι έτσι πια η ιστορία, με όλες τις εκδοχές της, μπορεί να ιδωθεί και μέσα από τα δικά της μάτια. Ο Γιόζεφ Γκαίμπελς προβάλλει κι αυτός την εκδοχή του εαυτού του και της Ιστορίας, κι όλα αυτά στον χρόνο του τετελεσμένου μέλλοντα, όπου όσα συμβαίνουν έχουν ήδη συμβεί και σε έναν χώρο ρευστό στον οποίο «τη λύση», όπως λέει ο ίδιος, «θα δώσει η σκηνοθεσία».

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια – Live camera: Άντζελα Μπρούσκου
Μουσική και Sound design: Θάλεια Ιωαννίδου
Video artist – Επεξεργασία video: Νατάσσα Ιωάννου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέβη Κουτσοθανάση

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):
Καμαριέρα: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου         
Σβάιγκερμαν υπασπιστής του Γκαίμπελς: Δημήτρης Κίτσος
Μάγκντα: Παρθενόπη Μπουζούρη         
Γιόζεφ: Θάνος Παπακωνσταντίνου
Φρόυντ φωνή: Παρθενόπης Μπουζούρη


Διαβάστε επίσης: Η Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 “ΟΜΟΝΟΙΑ” ξεκινά!