Η Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι – κartάλος» παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Λεωνίδα Καραμπίνη με τίτλο mind n’ (o) polis. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, 12 – 3 το μεσημέρι.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα τέχνης με σύνθετα υλικά και μικτές τεχνικές καθώς και μια εγκατάσταση εμπνευσμένη από το κλασικό παιχνίδι της μονόπολης. Ετερόκλητα υλικά όπως ρευστό γυαλί, οπτικές ίνες, σύρμα, καλώδιο, μεγεθυντικοί φακοί, τυπωμένες διαφάνειες, μεταξοτυπίες, χαρτί, ακρυλικό χρώμα κ.ά. συνθέτουν ένα περιβάλλον που μεταβάλλει τη σωματομετρική κλίμακα του χώρου. Οι επάλληλες διαστρωματώσεις δημιουργούν παράλληλα χρονικές αντιπαραθέσεις.

Βιογραφικό καλλιτέχνη:

Ο Λεωνίδας Καραμπίνης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας στο εργαστήριο του Νίκου Κεσσανλή, Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στη Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του E.M.Π. στο Σχεδιασμό του Χώρου.

Είναι καθηγητής εφαρμογών στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας στα μαθήματα Χρωματικής Αποκατάστασης Εικαστικών Έργων και Ζωγραφικής: Υλικά και Τεχνικές. Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε είκοσι ομαδικές.