Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

To Kάτι-Σαν-Κομμάτι από την ομάδα Ντουθ στο Skrow

To Kάτι-Σαν-Κομμάτι από την ομάδα Ντουθ στο Skrow

Η ομάδα ΝΤΟΥΘ, μετά την επιτυχία της παιδικής παράστασης «Ο Ονειροφάγος»,  επανέρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη σκηνή του Skrow κάθε Κυριακή στις 12:00, με το έργο «Το Κάτι-Σαν-Κομμάτι», εμπνευσμένο από το γνωστό σύγχρονο παραμύθι του Shel Silverstein, «Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο».

 

«Το Κάτι-Σαν-Κομμάτι» απευθύνεται με χιούμορ και ευαισθησία σε όλες τις ηλικίες και ασχολείται με έννοιες όπως η μοναξιά, το ταίριασμα, η ολοκλήρωση. Ακολουθεί αυτόν τον αλλόκοτο ήρωα που είναι αποφασισμένος να κυλήσει και να βρει το ταίρι του κάτω από τον ήλιο κι αν χρειαστεί και πάνω απ’ αυτόν.

 

«Θέλω να κυλήσω», είπε το Κάτι-Σαν-Κομμάτι.

Αλλά έμεινε εκεί.

«Θέλω να κυλήσω», είπε το Κάτι-Σαν-Κομμάτι.

Έπρεπε να βρει κάποιον να ταιριάξει

«Θέλω να κυλήσω», είπε το Κάτι-Σαν-Κομμάτι.

Αλλά κανείς δεν του ταίριαζε.

Κάποιος ήταν πολύ μικρός.

Κάποιος άλλος ήταν πολύ μεγάλος.

Ένας δεν ήταν ούτε μικρός ούτε μεγάλος.

Κάποιοι δεν ήξεραν πώς να ταιριάξουν.

Ένας δεν καταλάβαινε τίποτα.

Κάποιοι δεν τον είδαν καν.

Κάποιοι παραλίγο να τον φάνε.

Κάποιοι τον κοίταξαν από μακριά.

Κι άλλοι από πολύ κοντά.

Μετά, ήρθε κι ένας που δεν του έλειπε τίποτα…

 

Έχοντας πάντα σαν γνώμονα τα παιδιά, η Ομάδα ΝΤΟΥΘ προσπαθεί να κεντρίσει τους μικρούς θεατές της με θέματα από κλασικά και σύγχρονα παραμύθια . Μέσα από εμπνευσμένους συγγραφείς,  βρίσκει το δρόμο να ασχοληθεί με έννοιες όπως η μοναξιά, το ταίριασμα, η ολοκλήρωση, ο φόβος και το υποσυνείδητο. Με το εκπαιδευτικό υλικό που διανέμεται στους δασκάλους μετά από κάθε παράσταση δίνεται  η δυνατότητα για περαιτέρω ασχολίες με τα κύρια θέματα του κάθε έργου.

 

Μετά από κάθε παράσταση στο Skrow Theater, η ομάδα καλεί φίλους, θεατές και ενδιαφερόμενους να συγκεντρώσουν παιδικά ρούχα, βρεφικά είδη και μεταχειρισμένα παιχνίδια στη σκηνή του θεάτρου, ώστε να προσφερθούν σε παιδιά προσφύγων που φτάνουν και παραμένουν στη χώρα μας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Κείμενο: Ομάδα ΝΤΟΥΘ

Σκηνοθεσία: Bάσια Ατταριάν, Μυρτώ Μακρίδη, Ιωάννα Ραμπαούνη

Στίχοι / μουσική: Δημήτρης Τάσαινας

Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Γεροδήμου

Σκηνικά / Κοστούμια: Αλεξία Χρυσοχοΐδου

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Φωτογραφίες παράστασης: Ευτυχία Βλάχου

Video trailer: Κώστας Αρβανίτης

 

Παίζουν: Μυρτώ Μακρίδη, Σεραφείμ Ράδης, Ιωάννα Ραμπαούνη, Μαρία Φιλίνη

 

Διάρκεια: 60 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
20.09.2016 12:44
Η Θεατρική Ομάδα Τσόκαρα επανέρχεται για δεύτερη χρονιά με την θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Η Αλίκη είχε αρχίσει να βαριέται έτσι που καθόταν πάνω στο χορτάρι…» εμπνευσμένη από την Αλίκη στη Xώρα των Θαυμάτων του Lewis Carroll, και την παρουσιάζει από τις 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 15:00 στο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.
Οικογενειακώς με Τέχνη στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης
08.09.2016 15:33
Παρασκευή απόγευμα ή Κυριακή πρωί; Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης μας προσαλεί οικογενειακώς στα εκπαιδευτικά του προγράμματα για την Τέχνη!
Καλοκαιρινό Camp στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης
23.05.2016 14:50
Για 3η συνεχή χρονιά το Μουσείο Παιδικής Τέχνης, με τη δημιουργική συνεργασία των εκδόσεων Πατάκη, της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης και των καταστημάτων Κάισσα, διοργανώνει καλοκαιρινό καμπ για παιδιά 5-10 ετών στο χώρο του, στο νεοκλασικό κτήριο όπου στεγάζεται το Μουσείο.
Κινητήρας / ΕΚ ΠΛΗΞΗ— Το δικό μου ψάρι: Εισιτήριο 5 ευρώ για τις ημέρες των Χριστουγέννων!
16.12.2015 12:39
Στο πνεύμα των ημερών, το Res Ratio Network μειώνει το εισιτήριο της παράστασης Το δικό μου ψάρι από την ομάδα Κινητήρας της Αντιγόνης Γύρα στα 5€, για όλη τη διάρκεια των γιορτών μέχρι την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016.
Διαφορετικές διακοπές με μοναδικές ζωγραφιές από διάφορες χώρες στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης
23.11.2015 17:13
Πειραματιστείτε με διάφορα υλικά και τεχνικές ζωγραφικής με αφορμή τη νέα έκθεση του Μουσείου Παιδικής Τέχνης «Μόνος ή Μοναδικός; διαφορετικότητα & ρατσισμός» και δημιουργείστε τη δική σας μοναδική ζωγραφιά.