Η σειρά εκδηλώσεων «Φίλοι στο Φίλιον» που παρουσιάστηκε με επιτυχία τον προηγούμενο Χειμώνα στο γνωστό καφέ της οδού Σκουφά, ανοίγει την αυλαία της νέας περιόδου τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Κάθε Δευτέρα το Καφέ Φίλιον γίνεται ένα σαλόνι όπου φίλοι και θαμώνες δημιουργούν ατμόσφαιρα παρέας και συμμετέχουν δημιουργικά στη βραδιά.

Ο Θέμης Ροδαμίτης, που έχει την επιμέλεια των εκδηλώσεων, προσκαλεί προσωπικότητες από τους χώρους της Τέχνης, της επιστήμης και την κοινωνίας για μία ανοιχτή συζήτηση πάνω σε ένα επίκαιρο και φλέγον θέμα. Στη σειρά παρουσιάζονται θεματικές ενότητες και εκδόσεις, ενώ δίνεται έμφαση στη συμμετοχή των θαμώνων του χώρου.

Η μουσική έχει τον δικό της ρόλο και «συνομιλεί» ζωντανά με τον λόγο.

Στόχος η κάθε βραδιά να έχει τη δική της ατμόσφαιρα, με ζητούμενο στοιχείο την ψυχαγωγία των συμμετεχόντων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 20.30

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου

ΦΙΛΙΑ ΠΥΡΑ – Συζητήσεις με πνευματικούς ανθρώπους του «Φίλιον»

1η Συνάντηση: Συζήτηση με τους συγγραφείς του έργου «Ετρούσκοι, Σίντιες, Πελασγοί και Έλληνες» Ιωάννη-Ανδρέα Βλάχο, Νίκο Δεληγιαννάκη, Θωμά Κατσαρό, Χάρη Κουτελάκη, Βαγγέλη Πανταζη και Γιώργο Πολιτάκη, υπό τους ήχους της κιθάρας της Ευαγγελίας Σιουμάλα.

Συντονίζει ο Θέμης Ροδαμίτης.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

ΑΠΟ ΤΟ DOLCE ΣΤΟ ΦΙΛΙΟΝ – Ο Κώστας Βεργόπουλος θυμάται και χαράζει την ενδιαφέρουσα διαδρομή από την εποχή του Dolce στο σημερινό καφέ Φίλιον. Πρόσωπα και γεγονότα που έλαβαν χώρα και δημιούργησαν έναν ξεχωριστό μύθο στο γνωστό στέκι. Θα ακουστούν ζωντανά τραγούδια από διαφορετικές περιόδους, προσαρμοσμένα στη βραδιά.

Στη συζήτηση συμμετέχουν άνθρωποι που έζησαν και ζουν στον παλμό του Φίλιον.