Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Οι Φίλοι επιστρέφουν και φέτος στο Φίλιον

Οι Φίλοι επιστρέφουν και φέτος στο Φίλιον

Η σειρά εκδηλώσεων «Φίλοι στο Φίλιον» που παρουσιάστηκε με επιτυχία τον προηγούμενο Χειμώνα στο γνωστό καφέ της οδού Σκουφά, ανοίγει την αυλαία της νέας περιόδου τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Κάθε Δευτέρα το Καφέ Φίλιον γίνεται ένα σαλόνι όπου φίλοι και θαμώνες δημιουργούν ατμόσφαιρα παρέας και συμμετέχουν δημιουργικά στη βραδιά.

Ο Θέμης Ροδαμίτης, που έχει την επιμέλεια των εκδηλώσεων, προσκαλεί προσωπικότητες από τους χώρους της Τέχνης, της επιστήμης και την κοινωνίας για μία ανοιχτή συζήτηση πάνω σε ένα επίκαιρο και φλέγον θέμα. Στη σειρά παρουσιάζονται θεματικές ενότητες και εκδόσεις, ενώ δίνεται έμφαση στη συμμετοχή των θαμώνων του χώρου.

Η μουσική έχει τον δικό της ρόλο και «συνομιλεί» ζωντανά με τον λόγο.

Στόχος η κάθε βραδιά να έχει τη δική της ατμόσφαιρα, με ζητούμενο στοιχείο την ψυχαγωγία των συμμετεχόντων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 20.30

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου

ΦΙΛΙΑ ΠΥΡΑ - Συζητήσεις με πνευματικούς ανθρώπους του «Φίλιον»

1η Συνάντηση: Συζήτηση με τους συγγραφείς του έργου «Ετρούσκοι, Σίντιες, Πελασγοί και Έλληνες» Ιωάννη-Ανδρέα Βλάχο, Νίκο Δεληγιαννάκη, Θωμά Κατσαρό, Χάρη Κουτελάκη, Βαγγέλη Πανταζη και Γιώργο Πολιτάκη, υπό τους ήχους της κιθάρας της Ευαγγελίας Σιουμάλα.

Συντονίζει ο Θέμης Ροδαμίτης.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

ΑΠΟ ΤΟ DOLCE ΣΤΟ ΦΙΛΙΟΝ - Ο Κώστας Βεργόπουλος θυμάται και χαράζει την ενδιαφέρουσα διαδρομή από την εποχή του Dolce στο σημερινό καφέ Φίλιον. Πρόσωπα και γεγονότα που έλαβαν χώρα και δημιούργησαν έναν ξεχωριστό μύθο στο γνωστό στέκι. Θα ακουστούν ζωντανά τραγούδια από διαφορετικές περιόδους, προσαρμοσμένα στη βραδιά.

Στη συζήτηση συμμετέχουν άνθρωποι που έζησαν και ζουν στον παλμό του Φίλιον.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσιάστηκε ο τόμος «Προϊστορική Θήρα» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση
13.12.2016 17:33
Παρουσιάστηκε στο κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ο νέος τόμος του εκδοτικού προγράμματος «Ο Κύκλος των Μουσείων» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση με τίτλο «Προϊστορική Θήρα».
Απονομή μουσικών υποτροφιών από το Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής
06.07.2016 16:26
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής απένειμε μουσικές υποτροφίες σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες για Λυρικό Τραγούδι και Πιάνο.
Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Μαρκοπούλου
04.07.2016 13:21
Ένα πλούσιο Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, διοργανώνει ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, και φέτος το καλοκαίρι.
Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016: Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων
24.05.2016 11:09
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, από τις 26 έως τις 29 Μαΐου, σε όλη τη χώρα, την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα.
Έναρξη των εκδηλώσεων για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας
15.04.2016 12:26
Για πρώτη φορά μαζί Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και Πολιτισμός – Μουσική, Θέατρο και Εκθέσεις από καταξιωμένους καλλιτέχνες στις παράλληλες δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τις 16 έως τις 23 Απριλίου 2016. Παρουσιάστηκε στις 14.4.2016, σε Συνέντευξη Τύπου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην Αθήνα το πλήρες Καλλιτεχνικό πρόγραμμα.