Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

1ο Athens Spirit Film Festival

1ο Athens Spirit Film Festival

Με το σύνθημα «Where Art meets Philosophy» και ένα κοινό όραμα, να καθιερωθεί ετησίως ως η μεγαλύτερη γιορτή πνευματικότητας και φιλοσοφίας στην Ελλάδα, η ομάδα των Surfers4Life σερφάρει ξανά δυναμικά, διοργανώνοντας από τις 19-25 Νοεμβρίου, το Athens Spirit Film Festival!

Σε μία περίοδο που η πίστη και οι αξίες μας δοκιμάζονται, οι Surfers4Life συνεχίζοντας την ιστορία των επιτυχημένων διοργανώσεων και φεστιβάλ εθελοντικού και ανιδιοτελούς χαρακτήρα, δημιουργούν μία καινοτόμο δράση που έχει ως στόχο τη θετική και ουσιαστική συνεισφορά στους συνανθρώπους μας, την ανύψωση της συνειδητότητάς μας και την εύρεση λύσεων στην καθημερινότητά μας.

Με έναρξη την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας, και για 7 συνεχόμενες ημέρες, η πόλη μας αλλάζει τη συνειδητότητα της μέσα από προβολές 10 επιλεγμένων ταινιών με πνευματικές και φιλοσοφικές αλήθειες (Awake, the life of Yokanada, Meetings with Remarkable Men, The Matrix, Astral City, La Βelle Verte, Το Νησί-Ostrov, Spring, Summer, Fall, Winter and Spring, Finding Happiness), ικανές να δημιουργήσουν γόνιμο έδαφος για τους ομιλητές που πλαισιώνουν το φεστιβάλ, να αναλύσουν και να αναδείξουν πτυχές και νοήματα τα οποία μας βοηθούν να ανακαλύψουμε, να στοχαστούμε, να κάνουμε ένα βήμα εξέλιξης προς τη συνειδητότητα και την ευδαιμονία.

Ορισμένοι από τους ομιλητές που πλαισιώνουν το φεστιβάλ είναι οι: Μιχαήλ Πολυχρονάκης ιδρυτής της συλλογικότητας Αείφαρον και πνευματικός δάσκαλος, Ιωάννης Αυγουστάτος, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας βιβλίων με φιλοσοφικό χαρακτήρα, Sanjaya (David) Connolly, καθηγητής Πανεπιστημίου, μέλος της κοινότητας Ananda Ιταλίας και εκπαιδευτής Ράτζα Γιόγκα, Διονύσιος Μπουγάς, ψυχοθεραπευτής Gestalt με εξειδίκευση στη δυναμική των ομάδων και με πίστη στη μεταμορφωτική μάθηση και τις θετικές συνέπειες που έχει στα περιβάλλοντα και τις ζωές μας αλλά και πολλοί άλλοι “αξιοσημείωτοι” ομιλητές όπου με αφορμή και έμπνευση από τις επιλεγμένες ταινίες θα μας βοηθήσουν να διακρίνουμε αλήθειες και να ζούμε μία πιο αρμονική ζωή.

Επιπλέον δρώμενα που πλαισιώνονται στο φεστιβάλ είναι:

- Ένα debate με θέμα «H Πνευματικότητα και η Επιστήμη, συγκλίνουν;»

- Μία συζήτηση με πάνελ από ομιλητές με θέμα «Οικοκοινότητες - Συνοικίες Φωτός»

- Προϊοντική έκθεση, μουσικά και θεατρικά δρώμενα καθώς και πολλές άλλες ευχάριστες εκπλήξεις... Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100, Γκάζι) στις 19 και 25 Νοεμβρίου και στο Art Factory (Λαμίας 6, Ταύρος) τις ημέρες 20 μέχρι και 24 Νοεμβρίου. Για το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών και των δρώμενων καθώς και για την προπώληση εισιτηρίων, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα μας www.athensspiritfilmfestival.org

Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ έχει συμβολικό κόστος, ενώ τα έσοδα από τη διεξαγωγή του θα διανεμηθούν απευθείας σε οργανώσεις που εμπνέουν με το έργο τους στο χώρο της πνευματικότητας και της προσωπικής ανάπτυξης όπως το Αείφαρον και το Σπίτι του Ευ Ζην.

Σχετικές ειδήσεις
6ο Athens Open Air Film Festival: Βασιλιάς Ληρ, του Πίτερ Μπρουκ στην Πειραιώς 260
20.07.2016 16:13
Στα πλαίσια του 6oυ Athens Open Air Film Festival, θα προβληθεί η ταινία «Βασιλιάς Ληρ» (King Lear, 1970) στην Πειραιώς 260 την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016.
6ο Athens Open Air Film Festival: Aliens, του Τζέιμς Κάμερον στο Τρένο στο Ρουφ
19.07.2016 16:46
Στα πλαίσια του 6ου Athens Open Air Film Festival, θα προβληθεί η ταινία «Aliens» (1986) στο Τρένο στο Ρουφ την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016.
6ο Athens Open Air Film Festival: Ντίβα, του Ζαν Ζακ Μπενέξ στο Σινέ Δεξαμενή
14.07.2016 10:33
Το 6o Athens Open Air Film Festival, συμμετέχει για ακόμα μία χρονιά στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Γιορτής της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου 2016, με την προβολή της ταινίας «Ντίβα» (Diva) του Ζαν Ζακ Μπενέξ, στο Σινέ Δεξαμενή.
6ο Athens Open Air Film Festival
17.06.2016 12:23
Το 6ο Athens Open Air Film Festival ξεκινά τις προβολές του στις 21 Ιουνίου 2016 που και φέτος πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ για 4η συνεχή χρονιά, και συνδιοργανωτής της μεγαλύτερης υπαίθριας κινηματογραφικής γιορτής στην πόλη είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ενισχύοντας τον καλοκαιρινό αυτό θεσμό.
3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Νύχτες Τρόμου - Horrorant Film Festival
10.03.2016 14:32
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival – "ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ" αποτελεί πια σημαντικό γεγονός στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, και ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ στην Ελλάδα.