Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Ο κλήρος του μεσημεριού

Ο κλήρος του μεσημεριού
Το ερωτικό ποιητικό δράμα του Γάλλου ποιητή, θεατρικού συγγραφέα και διπλωμάτη Πωλ Κλωντέλ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιόσι Βίλερ.

Ο διεθνούς εμβελείας σκηνοθέτης Γιόσι Βίλερ υπογράφει τη σκηνοθεσία και μαζί με τους συνεργάτες του επεξεργάζονται εκ νέου το ανέβασμα με το οποίο κατέκτησαν το κοινό της Ευρώπης δύο χρόνια πριν στο κρατικό θέατρο Kammerspiele του Μονάχου.

Η πρώτη εκδοχή του έργου γράφτηκε το 1906 και  βασίστηκε σε ένα μοιραίο, πραγματικό περιστατικό που σημάδεψε τη ζωή του συγγραφέα και γι’ αυτό ο Κλωντέλ επέτρεψε την παρουσίασή του μόλις το 1948 σε διαφορετική αναθεωρημένη εκδοχή. Η παράσταση που θα παρουσιαστεί στο Εθνικό Θέατρο είναι βασισμένη στην πρώτη εκδοχή του έργου, με τους ερωτευμένους Υζέ και Μεζά, να συγκρούονται με τον εαυτό τους και τον περίγυρό τους, βιώνοντας τελικά έναν καταστροφικό έρωτα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αμαλία Μουτούση, Νίκος Κουρής, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Νίκος Καραθάνος.

Σχετικές ειδήσεις
Και δε θα χωρίσουμε ποτέ, στο Θέατρο 104
05.12.2016 12:42
Το πρώτο έργο του βραβευμένου Νορβηγού συγγραφέα Jon Fosse «Και δε θα χωρίσουμε ποτέ» παρουσιάζεται από την ομάδα σου_real (*) σε σκηνοθεσία Ιουλίας Σιάμου στη κεντρική σκηνή του θεάτρου 104.
Σημειώσεις από το υπόγειο, του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016
25.10.2016 16:43
Ανοίγοντας το "Φεστιβάλ των θεατρικών Συνθέσεων' στο Beton7 με θέμα: ‘’Ρώσοι συγγραφείς – Από τον Ουμανισμό του Πούσκιν στον ποιητικό ρεαλισμό του Τσέχωφ’’ παρουσιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ώρα 21:00 και για οκτώ παραστάσεις το έργο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι ‘’Σημειώσεις από το υπόγειο’’ σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Πέρη Μιχαηλίδη.
Μήδεια, του Δημήτρη Ζουγκού στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
09.03.2016 09:54
Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ διαρκείας ελληνικού θεατρικού έργου 21ου αιώνα, που πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λείας Βιτάλη στο «Αγγέλων Βήμα», παρουσιάζεται η «Μήδεια» του Δημήτρη Ζουγκού σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου, από τις 21 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.30.
Αυτόχειρ του Μιχαήλ Μητσάκη στο Θέατρο Act στην Πάτρα
18.01.2016 11:24
Στην Πάτρα, στο θέατρο Act παρουσιάζεται το διήγημα του Μιχαήλ Μητσάκη «Αυτόχειρ» με την μορφή θεατρικού μονολόγου, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου και ερμηνεία Δημήτρη Γεωργαλά.
Δον Ζουάν ή Η πέτρινη ευωχία στο θέατρο Faust
17.12.2015 12:00
Στο θέατρο Faust κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 18 Ιανουαρίου 2016 θα παρουσιάζεται το έργο του Μολιέρου Δον Ζουάν ή Η πέτρινη ευωχία, σε μετάφραση του σημαντικότερου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα και μεταφραστή, Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη.