Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Χειμωνιάτικο Ταξίδι του Φραντς Σούμπερτ στο Βυζαντινό Μουσείο

Χειμωνιάτικο Ταξίδι του Φραντς Σούμπερτ στο Βυζαντινό Μουσείο

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, το Βυζαντινό Μουσείο θα παρουσιάζει το Χειμωνιάτικο Ταξίδι (Winterreise) του Φραντς Σούμπερτ.

 

Ο πιο διάσημος και αγαπημένος κύκλος τραγουδιών στην Ιστορία της Μουσικής. Το Χειμωνιάτικο Ταξίδι είναι ένα από τα εμβλήματα του ρομαντικού κινήματος, ένα απ’ τα πρώτα έργα της δυτικής τέχνης που φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με τον δύσκολο εαυτό του.

 

Η Λένια Ζαφειροπούλου κι ο Αντρέι Χόβριν αφιερώνουν την παλαιά περιπλάνηση του Σούμπερτ στον κάθε άνθρωπο του σήμερα για τον οποίον δεν βρίσκεται τόπος.

 

Με ελληνικούς υπερτίτλους σε μετάφραση Αλέξανδρου Ίσαρη

 

Λένια Ζαφειροπούλου, σοπράνο

Αντρέι Χόβριν, πιάνο

Σχετικές ειδήσεις
Impromptus: Ρεσιτάλ του Χαράλαμπου Αγγελόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
24.02.2016 16:14
Μετά το πρόσφατο ρεσιτάλ της σοπράνο Λένιας Ζαφειροπούλου, με φωνητικές μικρογραφίες του Φραντς Σούμπερτ, σειρά έχουν οι πιανιστικές μινιατούρες του σπουδαίου αυστριακού συνθέτη, οι Impromptus, έργα 142 και 90. Θα τις παρουσιάσει ο διακεκριμένος σολίστ Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, την Τρίτη 1 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του Κύκλου Σούμπερτ.
Το Χειμωνιάτικο ταξίδι, του Σούμπερτ από το Ελληνικό Σχέδιο στη Στέγη
03.02.2016 10:18
Το Ελληνικό Σχέδιο συνεχίζει τον κύκλο των τριών συναυλιών, όπου παρουσιάζονται κλασικά ή καινούρια έργα. Με διάθεση παιχνιδιού, πειράματος, πρόκλησης, δοκιμής, αλλά και με την ελπίδα να προκύψει κάτι καινούριο, ενδιαφέρον, δυναμικό, προς απόλαυση, τέρψη και σκέψη.
Κύκνειο άσμα και Πέντε τραγούδια για το νερό του Σούμπερτ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.02.2016 11:30
Η υψίφωνος Λένια Ζαφειροπούλου και η πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου παρουσιάζουν, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ. στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, «Πέντε τραγούδια για το νερό» του Φραντς Σούμπερτ (1797-1828) καθώς και το «Κύκνειο άσμα» (Schwanengesang), την τελευταία μεγάλη σύνθεση για φωνή και πιάνο του σπουδαίου ρομαντικού συνθέτη.
Χειμωνιάτικο Ταξίδι: το έργο των Müller - Schubert στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
19.01.2016 12:07
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί σε δύο μουσικές βραδιές όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε των έργο των Wilhelm Müller και Franz Schubert, Winterreise (Χειμωνιάτικο Ταξίδι).
Εμείς κι ο κόσμος ΙV από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
11.01.2016 15:27
Η «Μεγάλη» Συμφωνία του Φραντς Σούμπερτ, από τις υψηλότερες «κορυφές» του συμφωνικού ρεπερτορίου όλων των εποχών, δεσπόζει στο πρόγραμμα της πρώτης συναυλίας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για το νέο έτος.