Η αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ παρουσιάζει την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Ασλανίδου με τίτλο «ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ».

Θα παρουσιαστούν έργα μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων. Είναι ζωγραφισμένα με λάδι και ακρυλικά σε μουσαμά και τέμπερες σε χαρτί.

…Είτε πρόκειται για λάδια είτε για ακρυλικά και τέμπερες, οι επιφάνειες στα έργα της Κατερίνας Ασλανίδου διατάσσονται με μία ισορροπία βάθους και θέματος. Όλα στη σύνθεση είναι οργανωμένα ρυθμικά και γεωμετρικά, στο ίδιο επίπεδο, και δίνουν την αίσθηση μιας απαράβατης ισορροπίας. Τα γεωμετρικά σχήματα γίνονται το κατεξοχήν εκφραστικό μέσο για την απόδοση των εσωτερικών χώρων, όσο η ανθρώπινη μορφή ή η φύση προσπαθούν να έρθουν σε αρμονία με το μέσο αυτό, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε σύμβολα.

 

Η οργάνωση του χώρου και των μορφών δίνουν μια εικόνα τάξης και εσωτερικού ρυθμού όπου γεωμετρία και γήινα χρώματα συνυπάρχουν. Το αποτέλεσμα μαρτυρά λογική αλλά και ευαισθησία, εγκεφαλική διεργασία αλλά και συναίσθημα.

 

Οι μορφές γίνονται όλο και περισσότερο αφαιρετικές-συμβολικές, ενώ, κάποιες φορές, γίνονται ένα με τον περιβάλλοντα χώρο. Ένα λουλούδι, περισσότερο σχηματισμένο, εισβάλλει στην γεωμετρία, όπως η κάθε μορφή ζωής που έρχεται σε αντίθεση με την αυστηρότητα μιας αρχιτεκτονικής δομής. Μία έγκυος γυναίκα, φορέας μιας καινούριας ζωής, σπάει τη σιωπή των κτιρίων. Όλα μαζί αποδίδονται τελικά μέσα σε ένα κλίμα ταυτόχρονα ρεαλιστικό αλλά και ονειρικό και τα έργα διακρίνονται για την ευαίσθητη τονική τους κλίμακα και την αυστηρή δομή τους…

Από τον κατάλογο της έκθεσης, που προλογίζει η Ήρα Παπαποστόλου

Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο το Χρόνη Μπότσογλου. Αποφοίτησε το 2003. Από το 2005 είναι καθηγήτρια καλλιτεχνικών μαθημάτων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια  εκπαίδευση.