Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

SocialLies 2078 από την ομάδα Vagabond στον Τεχνοχώρο Cartel

SocialLies 2078 από την ομάδα Vagabond στον Τεχνοχώρο Cartel

Η Θεατρική Ομάδα VAGABOND παρουσιάζει στον Τεχνοχώρο Cartel τη μαύρη κωμωδία SocialLies 2078.

Σύνοψη

2078: To Παγκόσμιο Σύστημα στην προσπάθεια του να αποτρέψει οποιαδήποτε μορφή συσπείρωσης των ανθρώπων εκτελεί παραδειγματικά  πολίτες  που δεν συμμορφώνονται με τις τρέχουσες κοινωνικο- πολιτικές αποφάσεις. Οι άνθρωποι ζουν χωρισμένοι σε κατηγορίες- χωρίς δικαίωμα ψήφου, προσωπικής βούλησης, ανθρώπινης συνείδησης. Η 30χρονη ΓΥΝΗΓΑΜΑ68.725 , ή αλλιώς Μαρία,  αντιδρά και αντιστέκεται με τον μοναδικό τρόπο που μπορεί. Κρύβεται σε ένα υπόγειο δωμάτιο, χωρίς ρεύμα, τα τελευταία 5 χρόνια μη έχοντας κανένα τρόπο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Μέλη μιας αντισυστημικής Οργάνωσης  έχουν εντοπίσει την τοποθεσία της και της διανέμουν κρυφά είδη πρώτης ανάγκης χωρίς να επιδιώκουν  άμεση επαφή. Αποτέλεσμα της πολυετούς απομόνωσης της Μαρίας και η ανάγκη επιβίωσης του κοινωνικού της ενστίκτου, την οδηγούν στη συνομιλία με ένα Ψυγείο και μια απαγορευμένη πια εικόνα του Αγίου Γεωργίου , χαρίζοντας της στιγμές σχιζοφρενικού παραλογισμού. Ώσπου μια μέρα εμφανίζεται  ο ΑΝΗΡ ΕΨΙΛΟΝ832.007 και όλα τα μέχρι τότε δεδομένα αλλάζουν.
Άνθρωποι βουτηγμένοι στο κοινωνικό ψέμα μπορούν τελικά να διαφοροποιηθούν και να δράσουν ανεξάρτητα και ασυμβίβαστα; Ή μήπως τα ισχυρά κοινωνικά αρχέτυπα θα τους ακολουθούν και θα τους βασανίζουν μέχρι την ολοκληρωτική τους εξάλειψη;

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Kείμενο/Σκηνοθεσία: Ελβίνα Μποτονάκη
Σκηνικά/Κοστούμια: Δανάη Αναγνώστου
Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας

Παίζουν: ΓΥΝΗ ΓΑΜΑ68.725 /Μαριλένα Στεφανή
ΑΝΗΡ ΕΨΙΛΟΝ832.007/ Νίκος Ρουμπάκης
ΨΥΓΕΙΟ/ Ιάσονας Παπαματθαίου
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ/ Νεκτάριος Σμυρνάκης

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα 

Σχετικές ειδήσεις
Η
11.01.2017 17:18
Στη βιομηχανική περιοχή του Βοτανικού, μια νύχτα ξεφαντώματος γίνεται αφορμή για να έρθουν αντιμέτωποι με τον εαυτό τους και τα όριά τους η αριστοκράτισσα Δεσποινίς Τζούλια, ο υπηρέτης Ζαν και η μαγείρισσα Κριστίν, οι ήρωες του έργου του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια» που ανεβάζει η Ομάδα CARTEL.
«Στα Σκοτεινά - Making Movies» του Γ. Ηλιόπουλου στον Τεχνοχώρο Cartel
23.11.2016 10:30
Βασισμένη στο γνωστό “Bedtime stories” του Γιώργου Ηλιόπουλου, η επιτυχημένη παράσταση «Στα Σκοτεινά - Making Movies» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, επιστρέφει για τρίτη σεζόν στον Τεχνοχώρο Cartel.
Άνθρωποι από την ομάδα ΟΠΑ στο Altera Pars
24.05.2016 14:17
Η Θεατρική Ομάδα ΟΠΑ παρουσιάζει την παράσταση Άνθρωποι στις 6, 7, 8, 9 Ιουνίου 2016 στο Θέατρο Altera Pars.
Κανόνες ηθικής | Το ξύπνημα της Άνοιξης, στον Τεχνοχώρο Cartel
02.03.2016 14:10
Ο Τεχνοχώρος Cartel παρουσιάζει από τις 2 Μαρτίου την παράσταση Κανόνες ηθικής | Το ξύπνημα της Άνοιξης.
Graffito, όπως άγριο του Παύλου Μάτεσι στον Τεχνοχώρο Cartel
01.03.2016 15:24
Η παράσταση «Graffito, όπως άγριο», βασισμένη σε θεατρικά έργα του Παύλου Μάτεσι, και σκηνοθεσία Κατερίνας Παπαναστασάτου από την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στον Τεχνοχώρο “Cartel” για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.