Ένα νέο μάθημα δύο θεματικών ενοτήτων με τίτλο «Ειδικές Τεχνικές Υποκριτικής» θα προστεθεί στο πρόγραμμα της φετινής περιόδου το οποίο απευθύνεται σε προχωρημένους μαθητές και επαγγελματίες ηθοποιούς που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στην υποκριτική.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη 14:00-16:30 και θα διαρκέσει από αρχές Δεκεμβρίου ως το τέλος Μαΐου.

Ειδικές Τεχνικές Υποκριτικής

1ο τρίμηνο: Η ευαλωτότητα ως στοιχείο στο κτίσιμο ενός χαρακτήρα

Ο στόχος του μαθήματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές μέσω μιας σειράς ασκήσεων στο να ανακαλύψουν τις θετικές και αρνητικές μορφές της προσωπικής τους ευαλωτότητας. Οι μαθητές μαθαίνουν πώς να ξεπερνούν τις άμυνές τους ώστε να μπορούν να βιώσουν και να αξιοποιήσουν δημιουργικά την αίσθηση του να είναι κανείς ευάλωτος επί σκηνής, εμπλουτίζοντας τις υποκριτικές επιλογές τους για το κτίσιμο μοναδικών χαρακτήρων.

2ο τρίμηνο: Ουδέτερο Κείμενο

Η διδασκαλία στρέφεται σε μικρά ουδέτερα κείμενα πάνω στα οποία εφαρμόζονται οι τεχνικές του αυτοσχεδιασμού σε βάθος.

Στο τμήμα μπορούν να ενταχθούν μαθητές που έχουν παρακολουθήσει δύο έτη σπουδών στο studio Νάμα. Μαθητές που δεν έχουν παρακολουθήσει τον παραπάνω κύκλο σπουδών μπορούν να ενταχθούν στο τμήμα μετά από συνέντευξη (αποστολή βιογραφικών στο xkolono@otenet.gr).

Το θεατρικό εργαστήριο Studio Nάμα ιδρύθηκε το 1992 από την Ελένη Σκότη και αποτελεί μια από τις βασικές συνιστώσες των δραστηριοτήτων του θεάτρου Επί Κολωνώ.

Οι βασικές αρχές της μεθόδου που ακολουθείται στο Studio Νάμα από την Ελένη Σκότη, αποτελούν εξελιγμένη εκδοχή της τεχνικής, που είναι γνωστή διεθνώς με το όνομα «Method Acting» και που απέκτησε διεθνή αναγνώριση χάρις στο Actors Studio της Νέας Υόρκης.

Τελικό Πρόγραμμα Μαθημάτων στο Studio NAMA

α. Υποκριτική 1ο έτος α’ τμήμα: Δευτέρα 19:00- 21:30 από 28/9/15

α. Υποκριτική 1ο έτος β’ τμήμα:    Τετάρτη 18:30-21:00 από 23/9/15

β. Υποκριτική 2ο έτος: Τρίτη 19:15- 21:45 από 29/9/15

γ. Τεχνικές Υποκριτικής 1ο έτος: Πέμπτη 20:00 – 22:30 από 24/9/15

δ. Τεχνικές Υποκριτικής 2ο έτος: Τρίτη 21:45 – 24:15 από 29/9/15

στ. Η ευαλωτότητα ως στοιχείο στο κτίσιμο ενός χαρακτήρα:

Δευτέρα 21:30 – 24:00 από 28/9/15

ε.Ειδικές Τεχνικές Υποκριτικής: Τετάρτη 14:00 – 16:30 από 2/12/15

Πληροφορίες:

– Τα μαθήματα είναι ετήσια και ολοκληρώνονται τέλος Μαΐου του 2016
– Τα μαθήματα παραδίδονται από την Ελένη Σκότη
– Προβλέπονται ειδικές τιμές για όποιον παρακολουθήσει παραπάνω από ένα μάθημα.
– Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του θεάτρου στο 210-5138067
-Αποστολή βιογραφικών στο xkolono@otenet.gr
– Παράλληλα πραγματοποιούνται στο Επί Κολωνώ μαθήματα «Θεατρικής Γραφής» με τον Ανδρέα Φλουράκη, Σεμινάριο «Τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και βιωματικής εμψύχωσης ομάδων» με τον Τάσο Καρακύκλα καθώς και το σεμινάριο «Υποκριτική σε Κείμενα In Progress» με την Πέπη Μοσχοβάκου.

– Πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του θεάτρου Επί Κολωνώ http://www.epikolono.gr στις σελίδες του θεάτρου στο facebook, θέατρο Επί Κολωνώ https://www.facebook.com/epikolono.gr?fref=ts και studio NAMA, https://www.facebook.com/search/str/studio+NAMA/keywords_top.

Σύντομο Βιογραφικό

Η Ελένη Σκότη είναι σκηνοθέτιδα και δασκάλα υποκριτικής. Από το 1993 έως το 1998 δίδαξε αυτοσχεδιασμό και υποκριτική στη δραματική σχολή «Αρχή». Εργάστηκε επί σειρά ετών ως μόνιμη καθηγήτρια υποκριτικής και ρητορικής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Έχει ιδρύσει το studio NAMA (studio Υποκριτικής της ομάδας ΝΑΜΑ) το οποίο εδρεύει στο θέατρο Επί Κολωνώ από το 2000.Επίσης τα τελευταία τρία χρόνια διδάσκει στο Εθνικό Θέατρο και στο Ωδείο Αθηνών.

Έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα μεταξύ των οποίων «Αγαπητή Ελένα» (για το οποίο κέρδισε το 1ο βραβείο σκηνοθεσίας του περιοδικού «Αθηνόραμα»), «Η Κατάρα των Πεινασμένων» του Σαμ Σέπαρντ, «Ποτέ μην Κολυμπάς Μόνος» του Ντάνιελ Μακ Άιβορ, «Ραχήλ» του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Εθνικό Θέατρο, το έργο «Rottweiler» του Γκιγιέρμο Έρας σε διασκευή Ομάδας ΝΑΜΑ, το οποίο βραβεύτηκε με τα βραβεία κοινού του Αθηνοράματος αποσπώντας το γ’ βραβείο καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας, «La Chunga» του Μάριο Βάργκας Λιόσα, «Κίεβο» του Σέρχιο Μπλάνκο, «Αλεπούδες» της Ντων Κινγκ, «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια κ.α.