Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Διυλίζοντας το μυστήριο της ζωής: έκθεση στην Chili Art Gallery

Διυλίζοντας το μυστήριο της ζωής: έκθεση στην Chili Art Gallery

Η Chili Art Gallery και η ART WΑΥ παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση με θέμα Διυλίζοντας το μυστήριο της ζωής .

Η έκθεση αυτή αποτελεί μια πρόσκληση για την αναζήτηση του βαθύτερου νοήματος του μυστηρίου της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης.

Απ' τη μία ένας ψευδεπίγραφος κόσμος, κατασκευασμένος απ' τις ηθικές επιταγές, δεσμώτης της ορατής πραγματικότητας και απ΄την άλλη ένας ανώτερος κόσμος που αναμένει στο φως για να εκπληρώσει την αποστολή του. Οι καλλιτέχνες μας μέσα από δρόμους ακανθώδεις, γεμάτους αγωνίες και μάχες καθημερινές, που εμπεριέχουν τη σχεδόν ακατόρθωτη τελείωση του ανθρώπου, συναντούν ένα δρόμο αληθινό, μέσα από τον οποίο θα μπορέσει κανείς να αντικρίσει τις ακτίνες του αληθινού φωτός. Ευσύνοπτα και αιχμηρά με κύριο γλωσσικό τους μέσο τον καμβά και το χρώμα χτίζουν ο καθένας την προσωπική του ιστορία, η οποία εν τέλει αφορά τον καθένα μας.

Έργα με περιεκτική ικμάδα δίνουν τα κλειδιά για να αποκρυπτογραφηθούν οι εκφραστικές μορφές του εικαστικού τους λόγου και ταυτόχρονα εικονοποιούν  δηλώματα μύχιων σκέψεων και εσωτερικών διεργασιών, όπου ο κόσμος των αισθητών αντικειμένων διαποτίζεται από έμψυχο περιεχόμενο. Οι πίνακες γίνονται τα πεδία όπου συσσωρεύονται εικόνες του παρόντος για το μέλλον. Οι εικόνες αυτές που προκύπτουν είναι οικείες σε όλους. Προσωπογραφίες, τοπία, ηθογραφικές σκηνές και αλληγορικές συνθέσεις φέρνουν στην επιφάνεια  την επιθυμία των καλλιτεχνών για έκφραση και για ερμηνεία της εσωτερικότητας.

Σχετικές ειδήσεις
C-Thru-GEOMETRY: Έκθεση της Στέλλας Πυλαρινού στην Chili Art Gallery
27.12.2016 12:06
Μια ματιά μέσα από γραμμές και σχήματα παρουσιάζει η Στέλλα Πυλαρινού στην ατομική έκθεση Ζωγραφικής «C-Thru-GEOMETRY» ‘See through lines and shapes’, που φιλοξενείται στην Chili Art Gallery στο Θησείο.
Παραλογές 2016, ΞΕΝΙΩ: Ατομική έκθεση στην Chili Art Gallery
07.12.2016 14:36
Η Chili Art Gallery εγκανιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πόλυς Γεωργακοπούλου ΞΕΝΙΩ την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016.
Emotions: Έκθεση της Natalia Vallianou Gourova στην Chili Art Gallery
16.05.2016 14:05
Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση με τίτλο “Emotions” της ζωγράφου Natalia Vallianou Gourova. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 20.00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.
Παιχνίδια του νου: Έκθεση της Έβης Λαλαπάνου Βώσσου στην Chili Art Gallery
25.04.2016 11:11
Η έκθεση Παιχνίδια του νου της Έβης Λαλαπάνου Βώσσου εγκαινιάζεται την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 και ώρα 8.00μμ στην Chili Art Gallery.
Metavasis: Έκθεση του Χρίστου Λογαρίδη στην Chili Art Gallery
22.02.2016 12:15
Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 εγκαινιάζεται στην Chili Art Gallery η έκθεση του Χρίστου Λογαρίδη με τίτλο METAVASIS.