To Faust φιλοξενεί την Mica eiO για ένα live την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015.

Η Mica eiO γράφει και ερμηνεύει μουσική η οποία συνδυάζει τον χαρακτήρα της pop με τον αέρα της soul. Το μουσικό της λεξιλόγιο συμπεριλαμβάνει τα classic house anthems του “Little” Lοuie Vega και των Kings of tomorrow, Jamie Liddel και άλλων καλλιτεχνών με soulful vocals ενώ ένα τυπικό set list μιας ζωντανής της εμφάνισης περιλαμβάνει, εκτός από τα δικά της originals, κομμάτια από Brandy, Blue Cantrell, Eric Robertson, The Brand New Heavies και Ananda Project.

Όσο σπούδαζε μουσική, εργάστηκε κυρίως ως συνθέτρια και στιχουργός με βάση της τα Jamestown studios στο Λονδίνο ενω παράλληλα, τραγουδούσε session στα New Wave drum ‘n’ bass sets και τις Κυριακές βρισκόταν στο Greenwich τραγουδώντας gospel. Γυρίζοντας στην Ελλάδα, συνεργάστηκε με μουσικούς της jazz-fusion σκηνής, κάνοντας συναυλίες με το “Baby Witch trio” της ενώ το 2010, συνεργάστηκε με το τηλεοπτικό κανάλι Mega στο πλαίσιο του μουσικού τηλεοπτικού show “Just the two of us”, με την ιδιότητα του vocal coach. Το ντεμπούτο EP της με τίτλο “Magic Ball”, σαφώς επηρεασμένο από την soul μουσική, κυκλοφορεί από την “The Sound of Everything Records” σε παραγωγή του Αχιλλέα Διαμαντή – Soundlab music productions, με κομμάτια που βγάζουν έναν old-school αέρα αλλά με αρκετά urban στοιχεία.

Τον Μάιο του 2015 το “Fed Up”, κομμάτι από το ντεμπούτο EP της, μπήκε στην τελική δεκάδα των runner ups στον διαγωνισμό του Jumping fish για το support act του Robbie Williams.

Στο πλαίσιο της προώθησης του EP της “Magic Ball”, η Mica eiO εμφανίζεται ζωντανά με την eiO band με τους Πάνο Βασιλόπουλο στα τύμπανα, Δημήτρη Μπίκο στο ηλεκτρικό μπάσο και Γιώργο Σταυρουλάκη στην κιθάρα/guitar synths.

www.micaeio.com

Acoustic opening act, ο vocal artist, Angelo Tsimidakis.