Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ρεσιτάλ του Χριστόφορου Σταμπόγλη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ρεσιτάλ του Χριστόφορου Σταμπόγλη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Subud Ελλάδος και το Σπίτι της Κύπρου, διοργανώνουν ρεσιτάλ του βαθύφωνου Χριστόφορου Σταμπόγλη με την Άρυ Σουτέτζα Δαυίδ στο πιάνο , με έργα των J. B. Lully, G. Verdi, C. Porter και Μ. Χατζιδάκι, για την υποστήριξη του Ταμείου Υποτροφιών στη μνήμη του Μιχαήλ Νεοκλή Δαυίδ, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, στις 20:30, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης .

Ο βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης και η διακεκριμένη Ινδονήσια πιανίστα Ary Soutedja έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν και πάλι για φιλανθρωπικό σκοπό: την υποστήριξη των  περιοχών της Ινδονησίας που επλήγησαν  από το μεγάλο τσουνάμι του 2004. Αυτή τη φορά τους φέρνει κοντά η δημιουργία μιας υποτροφίας προς ένα νέο καλλιτέχνη που θεσμοθετήθηκε από το Subud Greece, στη μνήμη του συζύγου της Ary, Μιχαήλ Νεοκλή Δαυίδ που έφυγε από τη ζωή, πρόωρα, τον Απρίλιο του 2013.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στο μεν πρώτο μέρος περιλαμβάνει συνθέσεις των Lully και του Verdi που αφορούν στον έρωτα, το θάνατο και το πένθος και οδηγούν αρμονικά στο κορυφαίο έργο του Μάνου Χατζιδάκι "Ο κύκλος του CNS",” ενώ στο δεύτερο μέρος η ανατρεπτική επιλογή 7 τραγουδιών του Cole Porter είναι ένας ύμνος στη χαρά της ζωής , όπως ήταν άλλωστε και αυτό που χαρακτήριζε τη ζωή του ίδιου του Μιχαήλ.

Ο Μιχαήλ Νεοκλής Δαυίδ υπήρξε ένας εμπνευσμένος άνθρωπος ο οποίος εργάστηκε ώστε να έρθουν κοντά οι άνθρωποι μέσα από την κοινή και πολύμορφη γλώσσα της τέχνης. Ο ίδιος εργάσθηκε ως ζωγράφος, γλύπτης, ποιητής με πρωτοποριακούς τρόπους και  απόλυτα προσωπικό μινιμαλιστικό  ύφος. Οργάνωσε με την πολύτιμη συνεργασία της συζύγου του και πιανίστας Άρυ Σουτέτζα-Δαυίδ το ετήσιο Φεστιβάλ Jak@rt, στην Τζακάρτα και σε άλλα μέρη της Ινδονησίας. Πρόκειται για μία μοναδική διοργάνωση που ξεκίνησε το 2001, διαφορετική κάθε χρόνο, στην οποία έλαβαν μέρος καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Ο Μιχαήλ, σαν ένας γνήσιος αναγεννησιακός άνθρωπος, πίστευε ότι η τέχνη πρέπει να αγγίζει όλους τους ανθρώπους και υπηρέτησε με ζήλο αυτόν τον στόχο.

Για να τιμήσει τη μνήμη του εξαιρετικού αυτού ανθρώπου που έφυγε νωρίς από την ζωή, το Subud Ελλάδος καθιερώνει την Υποτροφία Μιχαήλ Ν. Δαυίδ, η οποία θα στηρίζει ετήσια ένα νέο Έλληνα καλλιτέχνη.

Το Subud είναι ένας σύνδεσμος ανθρώπων από όλα τα μήκη και πλάτη της γης ο οποίος σεβόμενος τις διαφορετικές θρησκείες και κουλτούρες, ενώνει όλους τους ανθρώπους μέσα από την πνευματικότητα και ελπίζει ότι θα συνεχίσουν όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, την προσπάθεια για έναν καλλίτερο κόσμο, όπως έκανε και ο Μ. Ν. Δαυίδ όσο ήταν σ' αυτή τη ζωή.

Σχετικές ειδήσεις
ΝΙ•ΚΟ, της Στέλλας Ν. Χρίστου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
25.01.2017 15:52
Την Πέμπτη 2, Φεβρουαρίου 2017 και ώρα έναρξης 21:00, με τη συνεργασία του Σπιτιού της Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η συναυλία ΝΙ•ΚΟ της Στέλλας Μ. Χρίστου.
O Απόλλων Κουσκουμβεκάκης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.01.2017 15:42
Ένας ιδιαίτερα δημιουργικός κύκλος του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, που ξεκίνησε πριν δυόμιση χρόνια, με την κυκλοφορία 3 προσωπικών δισκογραφικών δουλειών – «Ο Νοέμβρης των ματιών της», «Μ’ ένα νεύμα του φιλιού», «Music for Movies” - ολοκληρώνεται με μια μεγάλη συναυλία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.
Όλοι ένα - Φίλα με (λίγο ακόμα) από τον Σταμάτη Κραουνάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
25.10.2016 17:14
Ο Σταμάτης Κραουνάκης παρουσιάζει το «Όλοι ένα» Φίλα με (λίγο ακόμα), για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Ο Μιχάλης Κουμπιός σε μια συλλεκτική μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.05.2016 11:52
Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός παρουσιάζει θραύσματα από το σύνολο της εργογραφίας του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, σε μία παράσταση με τίτλο Πάρε με της Άνοιξης πνοή.