Η νέα ταινία του Γιώργου Ζώη με τίτλο Interruption θα προβληθεί στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Οι τελευταίοι θεατές παίρνουν τις θέσεις τους. Η παράσταση της Ορέστειας ξεκινάει. Ξαφνικά, τα φώτα σβήνουν και η σκηνή βυθίζεται στο σκοτάδι. Μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών με όπλα στα χέρια ανεβαίνουν στη σκηνή. Ζητάνε συγγνώμη για τη διακοπή και προσκαλούν όσους θεατές επιθυμούν να ανέβουν στη σκηνή μαζί τους. Η παράσταση συνεχίζεται κανονικά με μια μόνο διαφορά: η ζωή μιμείται την τέχνη και όχι το αντίστροφο.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζώης
Σενάριο: Γιώργος Ζώης σε συνεργασία με τον Βασίλη Κυριακόπουλο
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Κανάκης
Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Ήχος: Hrvoje Petek, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, Άρης Λουζιώτης
Μουσική: Sylvain Chauveau, Novi_sad
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σπύρος Λάσκαρης
Κοστούμια: Zorana Meic, Εύα Γουλάκου
Μακιγιάζ: Nana Chiabaut

Με τους: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου (Kορυφαίος του Χορού), Παύλος Ιορδανόπουλος (μέλος του χορού), Χρήστος Καρτέρης (μέλος του Χορού), Σοφία Κόκκαλη (μέλος του Χορού),Ρομάνα Λόμπατς (μέλος του Χορού), Αγγελική Μαργέτη (μέλος του Χορού), Νατάσσα Μπρουζιώτη (μέλος του Χορού), Αινείας Τσαμάτης (μέλος του Χορού), Βασίλης Ανδρέου (Ορέστης), Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά (Ηλέκτρα), Αλεξία Καλτσίκη (Κλυταιμνήστρα), Effi Rabsilber (Κασσάνδρα), Χρήστος Στέργιογλου (Αίγισθος), Λάμπρος Φιλίππου (Πυλάδης), Νίκος Φλέσσας (Αγαμέμνων), Κωνσταντίνος Βουδούρης (Οδυσσέας), Μαρία Καλλιμάνη (Έλλη)), Αρετή Σεϊνταρίδου (Κλέλια), Σπύρος Σιδηράς (Κωνσταντίνος) , Χρήστος Σουγάρης (Λουκάς), Αλέξανδρος Σωτηρίου (Πέτρος), Έλενα Τοπαλίδου (Μαργαρίτα), Μαρία Φιλίνη (Κωνσταντίνα)

Παγκόσμια εκμετάλλευση:  EZ Films, France – Ray Meirovitz
Παραγωγός: Μαρία Δρανδάκη, Ellie Meirovitz, Siniša Juričić
Παραγωγή: Pan Entertainment
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα-Γαλλία-Κροατία
Συμπαραγωγή: EZ Films (France), JDP in association with Nukleus Film (Croatia)
Φορμά: DCP Έγχρωμο
Διάρκεια: 110′
Έτος Παραγωγής: 2015
Camera: Γιώργος Καρβέλας

Βιογραφία

Ο Γιώργος Ζώης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε εφαρμοσμένα μαθηματικά και φυσικές επιστήμες στο ΕΜΠ και σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου και στο Universitat der Kunste του Βερολίνου. Η πρώτη του μικρού μήκους ταινία Casus Belli έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Βενετίας το 2010, πήρε έξι βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας 2010 και το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Επιλέχτηκε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του εξωτερικού αποσπώντας πολλά βραβεία και διακρίσεις. Παίχτηκε στις ελληνικές αίθουσες και είναι η πρώτη ελληνική μικρού μήκους που εξασφάλισε κιν/φική διανομή στη Γαλλία, ενώ έχει προβληθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. Η δεύτερη ταινία του, Out of Frame, έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας 2012 και κέρδισε το βραβείο EFA καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας, ενώ ο ίδιος κέρδισε υποψηφιότητα για καλύτερο Ευρωπαίο σκηνοθέτη για το έτος 2012 από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κιν/φου. Η ταινία κέρδισε διακρίσεις για την πρωτοτυπία στη φόρμα της, τόσο σε φεστιβάλ μυθοπλασίας όσο και σε φεστιβάλ ντοκιμαντέρ.Η πρώτη του μεγάλου μήκους, Interruption, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας στο διαγωνιστικό τμήμα «Orizzonti», που προβάλλει τις τελευταίες τάσεις στο παγκόσμιο σινεμά.

Φιλμογραφία:
2010 Casus Belli (μμ)
2012 Out of Frame (μμ)
2015 Interruption