Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η Scarlet ήταν Τοξότης

Η Scarlet ήταν Τοξότης
Το Θέατρο Ράγες παρουσιάζει μια κωμωδία του Βασίλη Παπαλαζάρου και της θεατρικής ομάδας Μη Αναστρέψιμοι από τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Η Χιονάτη , η Σταχτοπούτα, η Ωραία Κοιμωμένη, η Ραπουνζέλ φθάνουν στο παλάτι προσκεκλημένες του πρίγκιπα στο πάρτι που κάνει για να διαλέξει τη μελλοντική σύζυγο του. Όμως η αναπάντεχη δολοφονία του, ανατρέπει όλα τους τα σχέδια αφού όλοι βρίσκονται κατηγορούμενοι. Αμέσως καταφθάνει ο Πουαρώ που θα εξιχνιάσει το έγκλημα. Ποιος σκότωσε τον πρίγκιπα;

Μέσα σε αυτό το σουρεαλιστικό χωροχρόνο εμφανίζονται  χαρακτήρες όπως ο Πουαρώ, αλλά και η Σκάρλετ και κάθε ήρωας φέρει μαζί του τα στοιχεία που ορίζουν το δικό του περιβάλλοντα χώρο. Όλοι καταλήγουν με το αισιόδοξο μήνυμα της Σκάρλετ Αύριο ξημερώνει μια καινούργια ημέρα. Ένα μοτίβο που το έχει μόνο ένας Τοξότης. Άρα μήπως η Σκάρλετ ήταν Τοξότης;

Ύστερα απ’ όλα αυτά τα σουρεαλιστικά υπαρξιακά ερωτήματα, το μόνο σοβαρό ερώτημα που ίσως έχει υπόσταση είναι κατά πόσο μπορούμε να σκοτώσουμε - κυρίως οι γυναίκες -  το πρότυπο του άνδρα πρίγκιπα και του ονειρεμένου κόσμου του. 


Παίζουν: Χιονάτη: Πέννυ Καλαφατάκη, Σταχτοπούτα: Δήμητρα Βλάχου, Μπάτλερ: Βασίλης Παπαλαζάρου, Ραπουνζέλ: Κατερίνα Καραγιάννη, Ωραία Κοιμωμένη:  Χριστίνα Μουδάτσου, Πουαρώ: Γιώργος Μενεδιάτης, Γριά Δέσπω: Κλειώ Στεφανίδου

 

Σχετικές ειδήσεις
Μια μέλισσα τον Αύγουστο, στον Πολυχώρο Vault
14.12.2016 10:45
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη “Μια Μέλισσα Τον Αύγουστο”, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη, από 19 Δεκεμβρίου 2016 έως 9 Απριλίου 2017, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.
Η δίκη του Μπρεχτ, στο Τρίκυκλο Upstage
05.12.2016 17:18
Η ανάκριση του Μπέρτολτ Μπρεχτ από την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών του Κονγκρέσου. Μία δίκη που θα ήταν κωμική αν δεν ήταν τόσο δραματικά επικίνδυνη... Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε θεατρική απόδοση από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Δευτέρα στις 21.00, από την ομάδα πείρα(γ)μα στο ΤΡΙΚΥΚΛΟ UPSTAGE.
«Τρωάδες σήμερα» από την Μπέττυ Αρβανίτη και τη Ρούλα Πατεράκη για τα 30 χρόνια του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας
03.11.2016 10:22
Το 2017 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής θεατρικής εταιρίας «Πράξη». Ήταν το 1987 όταν το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία, με το έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ». Μια θρυλική παράσταση.
Capriccio Veneziano: μία μουσική κωμωδία στο πλαίσιο του 3ου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»
07.09.2016 17:26
Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας προσφέρει στο κοινό του, με Ελεύθερη Είσοδο, το “Capriccio Veneziano”, μια απολαυστική μουσική κωμωδία, ελεύθερη μεταγραφή του Σαιξπηρικού «Eμπόρου της Βενετίας» σε καθημερινό, έμμετρο λόγο, από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Βλάσση και την 10μελή του «Ομάδα Θεατρικής Άσκησης».
Η Σταχτοπούτα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
06.07.2016 11:45
Ποια ψάχνει το γοβάκι της στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας; Το κλασικό αγαπημένο παραμύθι των παιδιών «Η Σταχτοπούτα» παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Μπροντγουαίη το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.