Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Η Scarlet ήταν Τοξότης

Η Scarlet ήταν Τοξότης
Το Θέατρο Ράγες παρουσιάζει μια κωμωδία του Βασίλη Παπαλαζάρου και της θεατρικής ομάδας Μη Αναστρέψιμοι από τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Η Χιονάτη , η Σταχτοπούτα, η Ωραία Κοιμωμένη, η Ραπουνζέλ φθάνουν στο παλάτι προσκεκλημένες του πρίγκιπα στο πάρτι που κάνει για να διαλέξει τη μελλοντική σύζυγο του. Όμως η αναπάντεχη δολοφονία του, ανατρέπει όλα τους τα σχέδια αφού όλοι βρίσκονται κατηγορούμενοι. Αμέσως καταφθάνει ο Πουαρώ που θα εξιχνιάσει το έγκλημα. Ποιος σκότωσε τον πρίγκιπα;

Μέσα σε αυτό το σουρεαλιστικό χωροχρόνο εμφανίζονται  χαρακτήρες όπως ο Πουαρώ, αλλά και η Σκάρλετ και κάθε ήρωας φέρει μαζί του τα στοιχεία που ορίζουν το δικό του περιβάλλοντα χώρο. Όλοι καταλήγουν με το αισιόδοξο μήνυμα της Σκάρλετ Αύριο ξημερώνει μια καινούργια ημέρα. Ένα μοτίβο που το έχει μόνο ένας Τοξότης. Άρα μήπως η Σκάρλετ ήταν Τοξότης;

Ύστερα απ’ όλα αυτά τα σουρεαλιστικά υπαρξιακά ερωτήματα, το μόνο σοβαρό ερώτημα που ίσως έχει υπόσταση είναι κατά πόσο μπορούμε να σκοτώσουμε - κυρίως οι γυναίκες -  το πρότυπο του άνδρα πρίγκιπα και του ονειρεμένου κόσμου του. 


Παίζουν: Χιονάτη: Πέννυ Καλαφατάκη, Σταχτοπούτα: Δήμητρα Βλάχου, Μπάτλερ: Βασίλης Παπαλαζάρου, Ραπουνζέλ: Κατερίνα Καραγιάννη, Ωραία Κοιμωμένη:  Χριστίνα Μουδάτσου, Πουαρώ: Γιώργος Μενεδιάτης, Γριά Δέσπω: Κλειώ Στεφανίδου

 

Σχετικές ειδήσεις
Capriccio Veneziano: μία μουσική κωμωδία στο πλαίσιο του 3ου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»
07.09.2016 17:26
Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας προσφέρει στο κοινό του, με Ελεύθερη Είσοδο, το “Capriccio Veneziano”, μια απολαυστική μουσική κωμωδία, ελεύθερη μεταγραφή του Σαιξπηρικού «Eμπόρου της Βενετίας» σε καθημερινό, έμμετρο λόγο, από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Βλάσση και την 10μελή του «Ομάδα Θεατρικής Άσκησης».
Η Σταχτοπούτα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
06.07.2016 11:45
Ποια ψάχνει το γοβάκι της στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας; Το κλασικό αγαπημένο παραμύθι των παιδιών «Η Σταχτοπούτα» παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Μπροντγουαίη το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.
Όπως σας αρέσει, του Σαίξπηρ από το Νational Theatre Live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.02.2016 11:38
Η απολαυστική κωμωδία Όπως σας αρέσει του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ επιστρέφει ύστερα από 30 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και μεταδίδεται σε μαγνητοσκόπηση από το Olivier Theatre του Λονδίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 9:00 το βράδυ (με ελληνικούς υπότιτλους σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ).
Και μετά, και μετά; στο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες
21.01.2016 14:45
Η πιο ανατρεπτική, μυστηριώδης κωμωδία «Και μετά, και μετά;» έρχεται στο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 και για 10 μόνο παραστάσεις.
Αμήν, της Αλκυόνης Βαλσάρη στο Vault
07.12.2015 13:48
Από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 και κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15, παίζεται η ξεκαρδιστική κωμωδία «ΑΜΗΝ» της Αλκυόνης Βαλσάρη, στον πολυχώρο VAULT Theater Plus, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κομνηνού, με τους Ερμόλαο Ματθαίου και Ερνέστο Βουτσίνο.