Ο ΘEATΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, στο πλαίσιο της ανάπτυξης πολιτιστικών προγραμμάτων και της δημιουργίας διακρατικής πολιτιστικής επικοινωνίας, φιλοξενεί την παράσταση χορού “ΒΟDY MOODS: Which one is Yours?” από την ιταλική ομάδα χορού ΒΟRDERLINE DANZA, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, στον Πολυχώρο ΑRTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”.

Η παράσταση εντάσσεται στους ευρύτερους σκοπούς του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ο οποίος δραστηριοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια, με σκοπό την προώθηση και προβολή του θεάτρου και του πολιτισμού γενικότερα, μέσω καλλιτεχνικών δυνάμεων, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, εγχώριων ή διεθνών. H συγκεκριμένη παράσταση φιλοξενείται στο πλαίσιο της ανάπτυξης πολιτιστικών προγραμμάτων και τη δημιουργία διακρατικής πολιτιστικής επικοινωνίας.

Χώρος διεξαγωγής είναι ο Πολιτιστικός Πολυχώρος ARTίκι, ένας ιδιαίτερα φιλόξενος και φιλότεχνος χώρος, που από παλιά αποθήκη της ΦΑΓΕ διαμορφώθηκε σε θέατρο – πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του, έκτασης τριών στρεμμάτων.

Λίγα λόγια για την παράσταση “ΒΟDY MOODS”

Οι Έλληνες πίστευαν ότι το σώμα αποτελείται από τέσσερα στοιχεία. Η γη, ο αέρας, η φωτιά και το νερό έδιναν τέσσερις ποιότητες στο σώμα που είναι η ξηρασία, το κρύο, η ζέστη και η υγρασία. Το αίμα, το φλέγμα, η κίτρινη χολή και η μαύρη χολή ήταν οι τέσσερις χυμοί που αντιπροσώπευαν υγρά τα οποία κυκλοφορούσαν μέσα στο σώμα. Μεταφορικά ο κάθε χυμός συσχετίστηκε με ένα κύριο συναίσθημα. Το αίμα συσχετίστηκε με την χαρά, το φλέγμα με την ανησυχία και την παθητικότητα, η κίτρινη χολή με τον θυμό και η μαύρη χολή με την θλίψη.

Αυτοί οι τέσσερις τύποι έγιναν γνωστοί σαν οι Ιπποκρατικοί τύποι :

1  Ο αιματώδης που είναι αισιόδοξος, εξωστρεφής και πολυλογάς.

2. Ο μελαγχολικός που είναι θλιμμένος, προσεχτικός και αγχώδης.

3. Ο χολερικός που είναι θυμώδης, επιθετικός και δραστήριος

4. Ο φλεγματικός που είναι ήρεμος, ήπιος και αργός.

Η φύση απαιτεί ο καθένας από εμάς να διαθέτει μια ιδιοσυγκρασία που να αντιστοιχεί σε μια φυσική εμφάνιση και συμπεριφορά, και όταν τα αντικείμενα είναι εκτός ισορροπίας, το σώμα και η διάθεση υποφέρουν.

Χορεύουν οι: Luigi Aruta, Adriana Cristiano, Ναταλία Cristofaro, Antonio Formisano

Χορογραφία: Claudio Malangone

Διάρκεια: 55

Η Borderline Danza είναι πολιτιστικός σύλλογος που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον χορογράφο Claudio Malangone. Δραστηριοποιείται με έργα του  στην εθνική και διεθνή σκηνή από το 1992. Από το 2000, αναγνωρίζεται και επιδοτείται από το Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού της Ιταλίας, την Περιφέρεια της Καμπανίας και τις Τοπικές Αρχές, για τις δραστηριότητές της, που αφορούν την παραγωγή και προαγωγή εκδηλώσεων και  την εκπαίδευση του κοινού και των χορευτών.

Η Εταιρεία έχει έδρα στο Αμφιθέατρο του Κοινωνικού Κέντρου του Σαλέρνο. Η Borderline Danza, με την πάροδο των ετών έχει προσκληθεί σε Φεστιβάλ και εκθέσεις στην Ιταλία και στο εξωτερικό (Αρμενία, Βοσνία,  Ισπανία,  Ελλάδα,  Ιαπωνία, Λουξεμβούργο,  Μεξικό,  Βιετνάμ, κλπ). Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ασία και έχει αναπτύξει σχέδια πολιτιστικών και καλλιτεχνικών ανταλλαγών με  καλλιτέχνες και εταιρείες στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και το Βιετνάμ. Ασχολείται επίσης με την υλοποίηση του έργου ΑltriOrizzonti – Πλατφόρμα Σύγχρονης Τέχνης της Καμπανίας, την παράσταση περιφερειακού χορού Ra.ID  και είναι συνεργάτης του δικτύου Χορού της Καμπανίας.

Η χορευτική ομάδα αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από ένα σταθερό πυρήνα  χορευτών. Αναπτύσσει ένα ερευνητικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο την αποκωδικοποίηση της γλώσσας  που προσπαθεί να αποδομήσει την κίνηση, η οποία προέρχεται από την ενδοσκόπηση και την εφεύρεση και, στη συνέχεια, να την αναλύσει και να την παραστήσει μέσω των αισθήσεων, με υλικά από την τεχνολογία, τις εικαστικές τέχνες, τη μουσική και το θέατρο.                                            

Ο  Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας είναι το διάδοχο σχήμα της παλιάς Θεατρικής Ομάδας, (1985 – 1992), που κράτησε  τα  αρχικά της, για να διατηρήσει  την ιστορία της και να δώσει την αίσθηση της συνέχειας. Εμφανίστηκε στον πολιτιστικό χάρτη του Νομού Αργολίδας και της επαρχίας Ερμιονίδας, τον Απρίλιο του 2009.

Στόχος του είναι η ενασχόληση με κάθε μορφής καλλιτεχνική δημιουργία, κυρίως όμως, η ανάδειξη του ερασιτεχνικού θεάτρου και γενικότερα η καλλιέργεια της τέχνης του θεάτρου, που αποτελεί τη συνισταμένη όλων των τεχνών.

Στο πλαίσιο της αποστολής του, φιλοξενεί καλλιτεχνικά σχήματα από το εξωτερικό, προωθώντας την διακρατική πολιτισμική επικοινωνία.