Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση αποφοίτων του Γ' Εργαστηρίου της ΑΣΚΤ στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη

Έκθεση αποφοίτων του Γ' Εργαστηρίου της ΑΣΚΤ στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη

Η έκθεση που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη φιλοξενεί έργα καλλιτεχνών που πέρασαν ή αποφοίτησαν από το Γ’ εργαστήριο της ΑΣΚΤ, με διδάσκοντα καθηγητή τον Μάριο Σπηλιόπουλο.

Πρέπει αρχικά να αναρωτηθούμε ποιο είναι το χαρακτηριστικό του Γ’ εργαστηρίου; Υπάρχει μια κοινή ταυτότητα που αποτελεί τη συνισταμένη των τριάντα έξι καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση και η οποία είναι αυτή που, τελικά θα παρουσιαστεί;

Η ιδιαιτερότητα του Γ’εργαστηρίου είναι ότι δίνει όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί μέσα στο χρόνο η ιδιαίτερη ταυτότητα του κάθε καλλιτέχνη, χωρίς όμως να επιβάλλει και να εγκαθιδρύει μια αυταρχική ταυτότητα, έναν κανόνα, εύκολα εντοπίσιμο.  Αυτός ο πλουραλισμός αναδεικνύεται μέσα από αυτήν την έκθεση.

Όμως, πολυφωνία δεν είναι το χάος των εντυπώσεων. Δεν σημαίνει απουσία συνοχής, γιατί το υπόγειο νήμα που συνδέει αυτά τα έργα υπάρχει και αυτό, σε τελική ανάλυση παρουσιάζεται. Αυτό το νήμα χρειάζεται να αναζητήσει ο θεατής παρατηρώντας τα.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε μπροστά μας έργα καλλιτεχνών που διδάχθηκαν την επιμονή, τη γνώση του υλικού και την αναζήτηση του νέου.

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:

Αθάνατος Στέφανος, Αποστόλου Στέλλα, Αρμενιάκος Σπύρος, Βουδιγάρη Ναταλία, Βουρδόγλου Δημήτρης, Βρούβας Νίκος, Γιαννάκης Παντελής, Ευαγγελίδου Όλγα, Ευσταθιάδη Νατάσσα, Κάντζα Αγάπη, Καράμπελα Νάσια, Κόγκα Ανθή, Λαδένη Σοφία, Λιανός Κωνσταντίνος, Λιόντου Αιμιλία, Λιουδάκης Βαγγέλης, Μαθοπούλου Ιωάννα, Μάνθου Βερινία, Μάσσος Κωνσταντίνος, Μουράβας Γιάννης, Μουστάκη Ζέη Ρεβέκκα, Νάτσου Ιλιάνα, Παπαγεωργίου Βασίλειος, Παπαγεωργίου Βασίλης, Παπαμαργαρίτης Κωστής, Παπασωτηρίου Χρήστος, Ragusini Irene, Σουμή Ελένη, Σταματόγιαννη Έλενα, Τζανάκου Μαρία,Τοπαλίδης Νίκος, Φουντουλάκη Ελένη, Φωκέας Σωτήρης, Χατζημιχαήλ Φένια, Χατζικωνσταντής Νίκος, Ψαραδέλη Αλεξία.

Παναγιώτης Σ. Παπαδόπουλος
Επιμελητής της έκθεσης

 

Έργο: Βαγγέλης Λιουδάκης, χωρίς τίτλο

Σχετικές ειδήσεις
Πράξη 3 – Ζωγραφική 1945-1955: έκθεση στην Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου
18.10.2016 17:20
Η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου οργάνωσε και παρουσιάζει την έκθεση Πράξη 3 – Ζωγραφική 1945-1955, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή, με έργα 48 Ελλήνων καλλιτεχνών που γεννήθηκαν τη δεκαετία 1945-1955, δηλαδή τα χρόνια του εμφυλίου ή λίγο μετά και εμφανίζονται καλλιτεχνικά την περίοδο της δικτατορίας και της έκρηξης των ελευθεριών που ακολούθησε.
Έκθεση Αποφοίτων Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών ΑΣΚΤ
28.06.2016 10:58
Οι τελειόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, εκθέτουν τις διπλωματικές τους εργασίες, στην αίθουσα Νίκος Κεσσανλής της ΑΣΚΤ, από τις 7 έως τις 12 Ιουλίου.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Διάλογος #11: Η Μετά-Ανθρώπινη Κατάσταση: Έκθεση αποφοίτων της ΑΣΚΤ στο ΚΕΕΤ Πρώην Αποθήκες Καμπά
14.06.2016 11:30
Η ενδέκατη έκθεση με τη συμμετοχή καλλιτεχνών - αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με τίτλο “Διάλογος #11: Η Μετά-Ανθρώπινη Κατάσταση” θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στο ΚΕΕΤ Πρώην Αποθήκες Καμπά.
Το πρώτο σκαλί: ομαδική έκθεση στην Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου
18.04.2016 11:34
Η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου οργάνωσε και παρουσιάζει από τις 9 Μαϊου έως τις 25 Ιουνίου 2016, την έκθεση Το πρώτο σκαλί, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή.