Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι παραστάσεις της «Αντιγόνης» του Τερζόπουλου στο Wilma Theater

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι παραστάσεις της «Αντιγόνης» του Τερζόπουλου στο Wilma Theater

Η «Αντιγόνη», η εναρκτήρια παράσταση του διεθνούς project  «Άταφοι Νεκροί», που διευθύνει ο Θεόδωρος Τερζόπουλοςολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, τον πρώτο κύκλο των 40 sold out παραστάσεων, στο Wilma Theater, στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α.

 

Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων της «Αντιγόνης» διοργανώθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις (εργαστήρια, διαλέξεις, βίντεο προβολές και συζητήσεις με το κοινό) στο ίδιο το θέατρο, σε πανεπιστήμια στη Φιλαδέλφεια και στο Columbia University της Νέας Υόρκης πάνω στο θέμα των "Άταφων Νεκρών". Το Θέατρο Άττις ανακοίνωσε ότι θ’ ακολουθήσει δεύτερος κύκλος παραστάσεων της «Αντιγόνης» στη Νέα Υόρκη, στις αρχές του 2017, αλλά και ανάπτυξη της ιδέας των «Άταφων Νεκρών».


Η μετάφραση της Αντιγόνης είναι της Marianne McDonald, ενώ ο Θεόδωρος Τερζόπουλος υπογράφει εκτός από τη σκηνοθεσία , τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς της παράστασης. Η μουσική σύνθεση είναι του Παναγιώτη Βελιανίτη και βοηθός σκηνοθέτης είναι ο Σάββας Στρούμπος. Η Jennifer Kidwellερμηνεύει την Αντιγόνη , ο Αντώνης Μυριαγκός τον Κρέοντα, ο Στάθης Γράψας τον Τειρεσία και ο ΙταλόςPaolo Musio τον Κορυφαίο. Συμμετέχουν επίσης η Sara Glyko, ο Brian Ratcliffe, ο Ross Beschler, οJered McLenigan, o Stephen Rishard, ο Justin Jain και ο Ed Swidey.


(photo: Alexander Iziliaev)


Δείτε επίσης το βίντεο του Alexander Iziliaev για την παράσταση της «Αντιγόνης»: 


Σχετικές ειδήσεις
Τελευταίες παραστάσεις για το «Ανκόρ» του Θεόδωρου Τερζόπουλου στο Θέατρο Άττις
14.02.2017 13:02
Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Ανκόρ, η νέα παράσταση του Θεόδωρου Τερζόπουλου για τα 30 χρόνια του Θεάτρου Άττις, μέχρι την Κυριακή 5 Μαρτίου.
Η Αφήγηση της Αντιγόνης, σε σκηνοθεσία Αντιγόνης Νέτα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.11.2016 16:57
Η Αντιγόνη Νέτα σκηνοθετεί και παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την παράσταση Η Αφήγηση της Αντιγόνης.
Αντιγόνη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη: Τρεις τελευταίες παραστάσεις τον Σεπτέμβριο
24.08.2016 14:58
Με τρεις τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή περιοδεία για την ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης και παρουσιάστηκε για δεύτερη χρονιά. Αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη διαχρονικότητα και τη δύναμη του Σοφόκλειου λόγου, η παράσταση είχε συγκινητική υποδοχή σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο όπου παίχτηκε κερδίζοντας θερμά επαινετικά σχόλια από κοινό.
Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ για τρεις παραστάσεις στο COO bar
05.05.2016 12:08
Μετά τις παραστάσεις στο Bensousan Han που ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, ο επόμενος σταθμός για τους Φόνους της Οδού Μοργκ είναι 3 παραστάσεις στο COO bar στις 7, 8 και 9 Μαΐου 2016.
Ανκόρ, η νέα παράσταση του Θέατρου Άττις
15.04.2016 12:54
Ολοκληρώθηκαν οι πρόβες του "ΑΝΚΟΡ" της νέας παράστασης του Θεάτρου Άττις σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.