Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Λυκόφως: Έκθεση του Ηλία Αηδονίδη στην Γκαλερί Cube

Λυκόφως: Έκθεση του Ηλία Αηδονίδη στην Γκαλερί Cube

Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 την καινούρια δουλειά του Ηλία Αηδονίδη με τίτλο “Λυκόφως”.

 

Ο εικαστικός γράφει για τα έργα του:

Η ενότητα των έργων “Λυκόφως” προέκυψε μέσα από σειρές σχεδίων και “σημειώσεων” εκ του φυσικού.

 

Πέρα από την απεικόνιση οικείων αστικών αποσπασμάτων, ο εικαστικός έχει σκοπό να εξερευνήσει τη σχέση του θέματος με το περιβάλλον του, υπό συνθήκες έντονου κοντράστου ή χαμηλού φωτισμού, όπως κατά τη διάρκεια του λυκόφωτος, ενώ παράλληλα στρέφει το ενδιαφέρον στο δεύτερο πλάνο και καθιστά το πρωτεύον (θέμα – οικοδομήματα) σχετικά αδιάφορο, έως και μέσο ανάδειξης του δευτερεύοντος.

 

Κεντρικό άξονα της ενότητας αυτή, αποτελεί η “ανάποδη ματιά”, όπου η παραδοσιακή εφαρμογή των εικαστικών αξιών ανατρέπεται μετατοπίζοντας τη χρήση των χρωμάτων και την απόδοση του φωτός στο φόντο, ανάγοντάς το σε πρώτο θέμα.

 

Συνδετικό ρόλο, ανάμεσα στο εμπρός και πίσω επίπεδο του έργου, κατέχουν οι κεραίες και τα ηλεκτρικά καλώδια.

 

Τα φεγγάρια που εντάσσονται σε όλα τα έργα δεν εντείνουν μόνο τη συνοχή του συνολικού εκθεσιακού υλικού, ούτε τυγχάνουν απλά διακοσμητικά στοιχεία, αλλά καθίστανται κομβικοί λειτουργικοί παράγοντες, απαραίτητοι για τη συνθετική αρτιότητα του κάθε έργου ξεχωριστά.

 

Τέλος, η δουλειά αυτή χαρακτηρίζεται ως εξέλιξη της προηγούμενης ενότητας “ορίζοντες”, όπου το ακρυλικό χρώμα και ο καμβάς παίρνουν τη θέση της ακουαρέλλας και το βλέμμα στρέφεται ψηλά στο φεγγαρόφωτο ουρανό υπενθυμίζοντας τη φύση της ύπαρξής μας ως “άνω θρώσκοντες”.

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

 

Ο Ηλίας Αηδονίδης γεννήθηκε στην Πάτρα.

Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Είναι επίσης, πτυχιούχος Μαθηματικός. Διδάσκει Εικαστικά και Σχέδιο στη Δημόσια Εκπαίδευση και παλαιότερα στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και projects και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του μέσα από ατομικές εκθέσεις στο Δροσερικό (2001), στο Πολύεδρο (2003), στον Παλίσανδρο και στην Γκαλερί Cube (2011 και 2015).

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Ουτοπικές Τοπογραφίες: έκθεση του Γιάννη Χρηστάκου στη Γκαλερί Cube
10.10.2016 10:14
Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την καινούρια δουλειά του Γιάννη Χρηστάκου, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “Ουτοπικές Τοπογραφίες”, που λειτουργεί σαν συνέχεια και εξέλιξη της δουλειάς του, η οποία παρουσιάστηκε στην Cube με τίτλο “Αυτός δεν είναι ο κόσμος μου” (Μάρτιος 2012).
The twisted riddle of our existence: Έκθεση του Φάνη Λογοθέτη στην Γκαλερί Cube
05.09.2016 11:57
Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 την καινούρια δουλειά του Φάνη Λογοθέτη στην ατομική του έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “The twisted riddle of our existence”.
Ταξίδια όνειρα: έκθεση του Κώστα Παναγιωτακόπουλου στη γκαλερί Cube
15.04.2016 15:30
Η Γκαλερί Cube, δύο χρόνια μετά τους “ονειροχώρους” του Κώστα Παναγιωτακόπουλου φιλοξενεί την καινούρια του δουλειά με τον τίτλο “ταξίδια όνειρα”.
... έλα να παίξουμε: Έκθεση του Χρήστου Κουτσούκη στην Γκαλερί Cube
15.03.2016 14:57
Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί από την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 την καινούρια δουλειά του Χρήστου Κουτσούκη με τίτλο “... έλα να παίξουμε”, που είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση στο χώρο, μετά τις “Στιγμές” (Φεβρουάριος 2012).