Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

ΦΩΣ, στη σκιά μιας εποχής: Έκθεση έργων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός

ΦΩΣ, στη σκιά μιας εποχής: Έκθεση έργων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός

Από τις 10 Νοεμβρίου έως και τις 10 Δεκεμβρίου 2015, η Ιστορική Πινακοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», θα φιλοξενήσει την έκθεση, «ΦΩΣ, στη σκιά μιας εποχής».

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Πινακοθήκη, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, επιλεγμένα έργα μέσα από τη Συλλογή της. Πάνω από 30 δημιουργίες μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ού αιώνα, όπως: Κωνσταντίνος Μαλέας, Σοφία Λασκαρίδου, Ουμβέρτος Αργυρός, Μιχάλης Οικονόμου , Βασίλειος Ιθακήσιος, Βασίλειος Γερμενής, κ.ά., θα πλαισιωθούν από σπάνιο φωτογραφικό και έντυπο υλικό, από το πολύτιμο αρχείο του Παρνασσού.

 

Ξεδιπλώνοντας την ιστορική αυτή διαδρομή, η έκθεση προσδοκά να φωτίσει τις πτυχές μιας περασμένης εποχής, να θυμίσει το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στην Ελλάδα ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός σαν πολιτιστικός , πνευματικός αλλά και κοινωνικός φορέας. Τιμώντας το παρελθόν και παράλληλα ευθυγραμμιζόμενος με το παρόν, φιλοδοξεί να συστηθεί σε ένα νέο κοινό και να ανοίξει έναν ορίζοντα προς το μέλλον.

 

Μέσα από την έκθεση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία τόσο να ξεναγηθεί σε μια κοιτίδα πολιτισμού της «παλιάς Αθήνας», όσο και να συναντήσει μέσα από τα έργα τους, σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες που έκθεσαν στην ιστορική Πινακοθήκη του Παρνασσού, μοναδικού χώρου φιλοξενίας καλλιτεχνικών εκθέσεων κατά τον 19ο και 20ό αιώνα.

 

Ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι 150 χρόνων και γνωρίστε μια ιστορία, κληρονομιά για όλους μας.

Σχετικές ειδήσεις
Details_: Εικαστική έκθεση της Μαίρης Ρουσιώτη στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας
14.11.2016 12:14
Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας - Σοφία Λασκαρίδου, εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της Μαίρης Ρουσιώτη με τίτλο Details_.
Επικοινωνώ, άρα είμαι ελεύθερος: έκθεση φωτογραφίας από τη Στέγη στο Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
28.09.2016 14:39
Η Στέγη συμμετέχει στην 31η Πανελλήνια Έκθεση Έργων Κρατουμένων και Προϊόντων Φυλακών, με φωτογραφίες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επικοινωνώ, άρα είμαι ελεύθερος» που πραγματοποιήθηκε τη σαιζόν 2015-16.
Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο
07.09.2016 14:48
Η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο μας προσκαλεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στην παρουσίαση του βιβλίου «Με τους ζωγράφους της Πινακοθήκης Αβέρωφ, Οδηγός για νέους», της Μαρίζας Ντεκάστρο και στα εγκαίνια της έκθεσης «Ο ζωγράφος Γεώργιος Ροϊλός και η ιστορική ειδησεογραφία».
16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες: Έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου στην Πινακοθήκη Villa
02.08.2016 14:21
Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 θα εγκαινιαστεί έκθεση εικαστικών έργων του Κώστα Ευαγγελάτου, με γενικό τίτλο "16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες" στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa "Ροδόπη".
Στο Νησί…: Έκθεση του Παύλου Σάμιου στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης της Λήμνου
25.07.2016 12:37
Μια ιδιαίτερη, σειρά έργων που έχουν για θέμα τους τη θάλασσα, παρουσιάζει ο Παύλος Σάμιος στην πρώτη έκθεση του που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης στη Λήμνο, κάτω από τον τίτλο «Στο Νησί…».