Από τις 10 Νοεμβρίου έως και τις 10 Δεκεμβρίου 2015, η Ιστορική Πινακοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», θα φιλοξενήσει την έκθεση, «ΦΩΣ, στη σκιά μιας εποχής».

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Πινακοθήκη, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, επιλεγμένα έργα μέσα από τη Συλλογή της. Πάνω από 30 δημιουργίες μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ού αιώνα, όπως: Κωνσταντίνος Μαλέας, Σοφία Λασκαρίδου, Ουμβέρτος Αργυρός, Μιχάλης Οικονόμου, Βασίλειος Ιθακήσιος, Βασίλειος Γερμενής, κ.ά., θα πλαισιωθούν από σπάνιο φωτογραφικό και έντυπο υλικό, από το πολύτιμο αρχείο του Παρνασσού.

Ξεδιπλώνοντας την ιστορική αυτή διαδρομή, η έκθεση προσδοκά να φωτίσει τις πτυχές μιας περασμένης εποχής, να θυμίσει το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στην Ελλάδα ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός σαν πολιτιστικός, πνευματικός αλλά και κοινωνικός φορέας. Τιμώντας το παρελθόν και παράλληλα ευθυγραμμιζόμενος με το παρόν, φιλοδοξεί να συστηθεί σε ένα νέο κοινό και να ανοίξει έναν ορίζοντα προς το μέλλον.

Μέσα από την έκθεση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία τόσο να ξεναγηθεί σε μια κοιτίδα πολιτισμού της «παλιάς Αθήνας», όσο και να συναντήσει μέσα από τα έργα τους, σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες που έκθεσαν στην ιστορική Πινακοθήκη του Παρνασσού, μοναδικού χώρου φιλοξενίας καλλιτεχνικών εκθέσεων κατά τον 19ο και 20ό αιώνα.

Ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι 150 χρόνων και γνωρίστε μια ιστορία, κληρονομιά για όλους μας.