Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά  και οι εκδόσεις Γκοβόστη, μετά τον κατά γενική ομολογία επιτυχημένο πρώτο κύκλο ποιητικών συναντήσεων, συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές. Απόσταγμα του πρώτου κύκλου είναι μια ανθολογία* στις σελίδες της οποίας αποτυπώνεται η ποιητική ατμόσφαιρα και το ποιητικό σφρίγος της νέας γενιάς.


O δεύτερος κύκλος άνοιξε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου με προσκεκλημένους ποιητές τους Παυλίνα Παμπούδη, Γιώργο Μπλάνα και Άννα Γρίβα. Οι παριστάμενοι άκουσαν ποιήματα από εκπροσώπους τριών διαφορετικών γενιών, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κουβέντα που ακολούθησε όχι μόνο μεταξύ των ποιητών αλλά και ανάμεσα σε κοινό-ποιητές. Στο επίκεντρο των ποιητικών ανησυχιών τέθηκαν το ζήτημα της ποιητικής ερμηνείας και της αναγκαιότητάς της, καθώς και της οπτικής γωνίας τόσο του ποιητή όσο και του αναγνώστη. Οι απόψεις πολλές, το θέμα ανοικτό – η κουβέντα θα συνεχιστεί στη δεύτερη συνάντηση.

Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας για τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015 στο Βιβλιοπωλείο De Profundis των Εκδόσεων Γκοβόστη.

Συντονίζει ο Κώστα Γ. Παπαγεωργίου (Ποιητής – Κριτικός Λογοτεχνίας)

Προσκεκλημένοι ποιητές για την πρώτη συνάντηση του δεύτερου κύκλου ποιητικών διαλόγων:

Πανος Κυπαρίσσης, Γιάννης Αντίοχου, Κατερίνα Αυγέρη, Αλέξιος Μάινας