Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis: Δεύτερη συνάντηση

Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis: Δεύτερη συνάντηση

Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά  και οι εκδόσεις Γκοβόστη, μετά τον κατά γενική ομολογία επιτυχημένο πρώτο κύκλο ποιητικών συναντήσεων, συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές. Απόσταγμα του πρώτου κύκλου είναι μια ανθολογία* στις σελίδες της οποίας αποτυπώνεται η ποιητική ατμόσφαιρα και το ποιητικό σφρίγος της νέας γενιάς.


O δεύτερος κύκλος άνοιξε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου με προσκεκλημένους ποιητές τους Παυλίνα Παμπούδη, Γιώργο Μπλάνα και Άννα Γρίβα. Οι παριστάμενοι άκουσαν ποιήματα από εκπροσώπους τριών διαφορετικών γενιών, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κουβέντα που ακολούθησε όχι μόνο μεταξύ των ποιητών αλλά και ανάμεσα σε κοινό-ποιητές. Στο επίκεντρο των ποιητικών ανησυχιών τέθηκαν το ζήτημα της ποιητικής ερμηνείας και της αναγκαιότητάς της, καθώς και της οπτικής γωνίας τόσο του ποιητή όσο και του αναγνώστη. Οι απόψεις πολλές, το θέμα ανοικτό – η κουβέντα θα συνεχιστεί στη δεύτερη συνάντηση.

 

Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας για τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015 στο Βιβλιοπωλείο De Profundis των Εκδόσεων Γκοβόστη.

 

Συντονίζει ο Κώστα Γ. Παπαγεωργίου (Ποιητής – Κριτικός Λογοτεχνίας)

 

Προσκεκλημένοι ποιητές για την πρώτη συνάντηση του δεύτερου κύκλου ποιητικών διαλόγων:

Πανος Κυπαρίσσης, Γιάννης Αντίοχου, Κατερίνα Αυγέρη, Αλέξιος Μάινας

Σχετικές ειδήσεις
Συνάντηση με την Κική Δημουλά στο βιβλιοπωλείο του Ίκαρου
29.11.2016 12:59
Με αφορμή την έκδοση της ποιητικής συλλογής Άνω τελεία, η ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά θα βρίσκεται το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 12:00 στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ίκαρος, θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
Τα Ποιητικά - Τεύχος 22
15.06.2016 12:46
Από τις εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορεί το τεύχος 22 του περιοδικού Τα Ποιητικά, με σελίδες αφιερωμένες στον Κώστα Στεργιόπουλο.
Άπαντα τα ποιητικά - Μενέλαος Λουντέμης
14.06.2016 09:39
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο Άπαντα τα ποιητικά του Μενέλαου Λουντέμη.
Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis τον Απρίλιο
30.03.2016 09:38
Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά και οι εκδόσεις Γκοβόστη συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές, εμπλουτίζοντας τα 90 χρόνια αδιάκοπης εκπολιτιστικής εργασίας τους με τη συνεισφορά στην ποίηση, και δη την προαγωγή του σύγχρονου ποιητικού λόγου.
Η δεύτερη άνοιξη - Μάριος Λεβέντης
29.02.2016 10:10
Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή, Η δεύτερη άνοιξη του Μάριου Λεβέντη.