Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Προσελκύοντας ξένες κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα: Ομιλία του Thierry Baujard στη Θεσσαλονίκη

Προσελκύοντας ξένες κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα: Ομιλία του Thierry Baujard στη Θεσσαλονίκη

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, στο πλαίσιο της υποστήριξης και ενθάρρυνσης ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα, εγκαινιάζει μια σειρά δράσεων και συνεργασιών με φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Μέσω δημόσιων παρεμβάσεων σημαντικών και καταξιωμένων ομιλητών θα επιχειρηθεί η μετάδοση τεχνογνωσίας με πολύ πρακτικό τρόπο, η επαναπροσέγγιση και η εξωστρεφής εμπειρία σε συγκεκριμένες θεματικές που αφορούν στην κινηματογραφική παραγωγή.

 

Η πρώτη παρουσίαση θα διεξαχθεί στις 10 Νοεμβρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη με βασικό ομιλητή τον Thierry Baujard, διευθύνοντα σύμβουλο της ευρωπαϊκής εταιρείας peacefulfish, με πρόσφατη εμπειρία στην ανάπτυξη κινηματογραφικών κινήτρων σε χώρες όπως η Μάλτα, η Κροατία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Λιθουανία, καθώς και συνεργασίες με Film Commissions της Ιταλίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας και της Εσθονίας.

 

Η ομιλία θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα με τίτλο: "The European Incentive landscape" : how to design a competitive scheme for Greece to attract foreign productions.

 

Ο ομιλητής

 

Ο Thierry Baujard είναι ιδρυτής και CEO της εταιρίας peacefulfish με εμπειρία 20 ετών στην επικοινωνία και την βιομηχανία του θεάματος. Είναι υπεύθυνος για την επιχειρηματική ανάπτυξη και διευθύνει έργα σχετικά με τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων στην Ευρώπη. Έχει εργαστεί για το Studio Canal/Vivendi, το Studio Babelsberg στο Potsdam και το ARTE στο Στρασβούργο καθώς για μία σειρά σημαντικών εταιρειών στον χώρο των ΜΜΕ και τηλεπικοινωνιών στη Μ. Βρετανία, τις Η.Π.Α. και τη Γερμανία.

 

Είναι απόφοιτος του Paris Business School, του Πανεπιστημίου Bocconi στο Μιλάνο, και του UCLA στο Λος Άντζελες, με ειδίκευση στην κινηματογραφική χρηματοδότηση και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ηγήθηκε της ανάπτυξης του πανευρωπαϊκού Media Guarantee Fund (Ταμείο Εγγύησης Media), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σήμερα εργάζεται και ως σύμβουλος της Τράπεζας Audiovisual SGR, στη διαχείριση των πόρων στην Ευρώπη. Ο Thierry και η ομάδα του συνετέλεσαν στην ανάπτυξη κινηματογραφικών κινήτρων στην Μάλτα, την Κροατία, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία καθώς στην ενίσχυση των Film Commissions στην Ιταλία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, τη Μ. Βρετανία και την Εσθονία.  Έχει, τέλος, συνεργαστεί με το Film London στην ανάπτυξη ενός έργου INTERREG με τίτλο Euroscreen, αναζητώντας τουριστικές στρατηγικές με απήχηση σε 8 διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης. 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Daniel Roy στο Γαλλικό Ινστιτούτο
27.12.2016 17:13
Το Γαλλικό Ινστιτούτο φιλοξενεί τον Danile Roy, ο οποίος θα δώσει μία ομιλία, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, στο πλαίσιο του κύκλου Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο. Η ομιλία έχει θέμα Δυσφορία στο σχολείο (ταυτόχρονη μετάφραση).
Το ΦΚΘ παρουσιάζει το EUFORIA 2015-2016
11.10.2016 15:27
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με μεγάλη χαρά παρουσιάζει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUFORIA 2015-2016 (Creative Europe-MEDIA), ένα ξεχωριστό project που αλλάζει το τοπίο στην κινηματογραφική εκπαίδευση στην Ελλάδα.
Ομιλία και συζήτηση με τον Marcos G. Breuer στο Beton 7
21.06.2016 13:54
Το Beton7 και η Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα σας προσκαλούν με χαρά στην ομιλία και συζήτηση του φιλοσόφου και συγγραφέα Marcos G. Breuer για τον Jorge Luis Borges και την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία την Τρίτη 28 Ιουνίου και ώρα 19.30 στο Beton7.
Design for Growth: Ημερίδα από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το  INNOVATHENS
11.03.2016 10:43
Είναι εφικτό να αξιολογήσουμε το προϊόν της δημιουργικής βιομηχανίας με οικονομικούς όρους; Πώς μπορεί το βιομηχανικό design να συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας οικονομίας; Μπορεί να δημιουργηθεί ένα ενιαίο brand identity για την Ελλάδα; Πώς οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν τις εξελίξεις στο design;
Διεθνές Συνέδριο: Ανιχνεύοντας την Κινηματογραφική Παιδεία σε Διακρατικό επίπεδο
24.02.2016 12:51
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει το συνέδριο με θέμα «Ανιχνεύοντας την Κινηματογραφική Παιδεία σε Διακρατικό επίπεδο // Ελλάδα – Πολωνία – Ουγγαρία» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EUforia – Creative Europe MEDIA το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ.