Μουσική / Μουσικά Νέα

Μάκης Αμπλιανίτης- Kismet

Μετά την εμφάνιση στον ίδιο χώρο, πριν από δυο περίπου μήνες, ο Μάκης Αμπλιανίτης επανέρχεται και παρουσιάζει ζωντανά το δίσκο Kismet, που μόλις κυκλοφόρισε, στο Cabare…

Μετά την εμφάνιση στον ίδιο χώρο, πριν από δυο περίπου μήνες, ο Μάκης Αμπλιανίτης επανέρχεται και παρουσιάζει ζωντανά το δίσκο Kismet, που μόλις κυκλοφόρισε, στο Cabaret Voltaire. Επτά χρόνια μετά το χρυσό δίσκο Bahar, και τρία χρόνια μετά τη συνεργασία του με τη Μαρία Φαραντούρη για το Mosaic, αλλά και το Bahar Live, under the sky, ο Μάκης Αμπλιανίτης κυκλοφορεί το νέο του δίσκο. Το Kismet κινείται μουσικά στο ίδιο ύφος με το Bahar. World jazz ήχος, πανέμορφες μελωδίες που στηρίζουν δομικά τα κομμάτια, ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα…

Αυτή τη φορά ο Μάκης Αμπλιανίτης στρέφει την αναζήτηση προς τα μέσα, το ταξίδι γίνεται σε εσωτερικά τοπία: στο παρελθόν, στις αναμνήσεις, σε ό,τι κάποτε μας συγκίνησε. Η κιθάρα είναι το κέντρο, ο άξονας γύρω από τον οποίο στήνεται το σκηνικό των τοπίων. Παράλληλα με την κιθάρα σημαντικό ρόλο παίζουν και τα φωνητικά του Φουάτ Σακά από την Τουρκία.

Στις ζωντανές του εμφανίσεις, 4 καταξιωμένοι βιρτουόζοι μουσικοί πλαισιώνουν τον ίδιο στην κιθάρα και το τραγούδι, ενώ ο δεξιοτέχνης Γιώργος Μαγκλάρας στο βιολί, πλέκει αριστοτεχνικά το μουσικό τοπίο.

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr

Μουσική / Μουσικά Νέα

Μάκης Αμπλιανίτης- Kismet

O Μάκης Αμπλιανίτης μετά την εμφάνιση στο Bar Guru Bar, με αφορμή την απονομή του χρυσού δίσκου για το Baha, επανέρχεται και παρουσιάζει ζωντανά τον τελευταίο του&nbs…

O Μάκης Αμπλιανίτης μετά την εμφάνιση στο Bar Guru Bar, με αφορμή την απονομή του χρυσού δίσκου για το Baha, επανέρχεται και παρουσιάζει ζωντανά τον τελευταίο του δίσκο Kismet.

Επτά χρόνια μετά το χρυσό δίσκο Bahar, και τρία χρόνια μετά τη συνεργασία του με τη Μαρία Φαραντούρη για το Mosaic, αλλά και το  Bahar Live, under the sky, ο Μάκης Αμπλιανίτης κυκλοφορεί το νέο του δίσκο.

Στο νέο του δίσκο συμμετέχουν οι Μανώλης Λιδάκης (τραγούδι), Fuat Saka (τραγούδι – Τουρκία), Hariprasad Chaurasia (Bansuri – Ινδία), Γιώργος Μαγκλάρας, Tigran Sarkissian, Νίκος Παραουλάκης, Βαγγέλης Καρύπης, Νίκος Καπηλίδης, Τάνια Νικολούδη, Γιάννης Παπαγιαννούλης και ο Dragan Dautovski (Kaval) Το Kismet κινείται μουσικά στο ίδιο ύφος με το Bahar. World jazz ήχος, πανέμορφες μελωδίες που στηρίζουν δομικά τα κομμάτια, ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα.

Στις ζωντανές του εμφανίσεις, 4 καταξιωμένοι μουσικοί πλαισιώνουν τον ίδιο στην κιθάρα και το τραγούδι, ενώ ο δεξιοτέχνης Γιώργος Μαγκλάρας στο βιολί, πλέκει αριστοτεχνικά το μουσικό τοπίο.

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr