Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Προγράμματα χορού στο Dancevacuum Centre of Performing Arts

Προγράμματα χορού στο Dancevacuum Centre of Performing Arts

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Dancevacuum σας περιμένει σ’ έναν σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο χώρο στο Χαλάνδρι με προγράμματα εναλλακτικής κίνησης και somatics, χορού και υποκριτικής. Προτάσεις για όλους, μικρούς και μεγάλους, αρχάριους και μυημένους.  

Το Dancevacuum δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, δύναμη και μεράκι προκειμένου να φέρει σε επαφή ανθρώπους του χορού και των τεχνών.

Είναι ένας εναλλακτικός χώρος που δίνει στον καθένα την ευκαιρία να γνωρίσει καινούργιους τρόπους κίνησης και έκφρασης. Έμπειροι και αναγνωρισμένοι δάσκαλοι θα σας καθοδηγήσουν με εργαλείο μεθόδους όπως Axis syllabus, Feldenkrais, Body Mind Centering, Yoga, Tai Chi, σύγχρονο χορό, τζαζ, αργεντίνικο τάνγκο , Contact Improvization, τεχνικές εναέριου χορού κ.ά. προκειμένου να χτίσετε μια ουσιαστική σχέση με το σώμα σας, τον εαυτό σας αλλά και με τους άλλους. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πρωινά, απογευματινά και βραδινά τμήματα.

Το Dancevacuum επίσης γίνεται μια ζεστή αγκαλιά και για τους μικρούς του φίλους που θέλουν να χορέψουν, να «ξεκλειδώσουν» τους κώδικες του δημιουργικού αλλά και του κλασικού ινδικού χορού μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, τη δραματοποίηση παραμυθιών, την κίνηση και το τραγούδι, να νιώσουν σαν πρωταγωνιστές σε videoclip διασκεδάζοντας με χορογραφίες street dance, να ανακαλύψουν τη γιόγκα και το Tai Chi και να ξετυλίξουν τις γεμάτες πλαστικότητα κινήσεις και τις τεχνικές του Wushu Kung Fu.

Στέκι συνάντησης μιας δραστήριας ομάδας performers, χορογράφων και προπονητών, η μη κυβερνητική οργάνωση Dancevacuum Centre of Performing Arts αποτελεί δημιουργικό «παιδί» της Βίκυς Βασιλοπούλου. Πεποίθηση της ιδρύτριάς του είναι πως «ο χορός αποτελεί απαραίτητο μέσο για την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση της ανθρώπινης προσωπικότητας. Κάποιοι από τους στόχους μας: η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ καλλιτεχνών από το χώρο του χορού και γενικότερα των παραστατικών τεχνών, η επαφή του κοινού με νέες προσεγγίσεις, η δυνατότητα συμμετοχής όλων των κοινωνικών ομάδων αλλά και η ενίσχυση της περιφέρειας της πόλης». Νέοι χορευτές, χορογράφοι, άνθρωποι του θεάτρου και της μεγάλης οθόνης μπορούν να παρουσιάσουν εδώ πειραματικές-ερευνητικές δουλειές, ενώ καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν προκειμένου να μας εισαγάγουν σε διαφορετικούς ρυθμούς και τρόπους έκφρασης.

Το όνομά του το οφείλει στη νεοσύστατη ομάδα χορού Dancevacuum η οποία σχηματίστηκε προκειμένου να ερευνήσει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στη σκέψη και στη χορευτική κίνηση επιδιώκοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία με ανθρώπους από άλλες κουλτούρες μέσα από το πρίσμα της ανταλλαγής και του community dance.

Στο Dancevacuum μπορείτε να παρακολουθήσετε:

• σταθερούς κύκλους εργαστηρίων
• μεμονωμένα σεμινάρια χορού, θεάτρου και εικαστικών
• θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις

Τα εργαστήρια-σεμινάρια της νέας σεζόν:

Για παιδιά

• ινδικός χορός με την Χριστίνα Ζάννη
• δημιουργικός χορός με την Βίκυ Βασιλοπούλου
• σύγχρονος χορός με την Σάνια Στριμπάκου
• γιόγκα με την Πηνελόπη Μητσακάκη
• Kung Fu με τον Μύρωνα Τορνεσάκη
• street dance με την Τζίνα Κωνσταντιδάκη

Για εφήβους

• σύγχρονος χορός με την Μαργαρίτα Τρίκκα

Για ενήλικες

• Yoga
• Axis Syllabus με τον Τίμο Ζέχα
• Feldenkrais με τον Τίμο Ζέχα
• σύγχρονος χορός με τον Πλωτίνο Ηλιάδη
• εναέριος ακροβατικός χορός με πανιά με τις Χρύσα Τραϊκοπούλου, Ιωάννα Ρεβίθη, Αθηνά Δεληγεωργοπούλου
• σύγχρονος χορός με την Σάνια Στριμπάκου
• Tango με τον Κώστα Κοντέα
• Contact Improvisation με την Τέτη Νικολοπούλου
• χορός Jazz με την Μαίρη Πουλή
• εισαγωγή στις βασικές αρχές της υποκριτικής με την Μαρία Σκουλά

Για όλους

• Tai Chi με τον Μύρωνα Τορνεσάκη

 

Όλα αυτά σ’ έναν νεότευκτο, βιομηχανικής αισθητικής χώρο με άρτιο εξοπλισμό (ειδικό αντικραδασμικό δάπεδο, ηχομόνωση, θεατρικούς φωτισμούς, αποδυτήρια με lockers κ.λπ.) που φέρει την εικαστική υπογραφή του καλλιτέχνη Παναγιώτη Παπανικολάου.

Το Dancevacuum σας περιμένει στο Χαλάνδρι, απέναντι από τον ναό του Αγίου Γεωργίου , δέκα λεπτά περπάτημα από τον σταθμό μετρό «Αγία Παρασκευή».

Σχετικές ειδήσεις
Το Παγοδρόμιο του Μεγάρου μας περιμένει μέχρι τον Μάρτιο!
26.01.2017 15:29
Το πιο λαμπερό Παγοδρόμιο της πόλης, που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, συνεχίζει τη λειτουργία του και περιμένει τους φίλους του να φορέσουν τα παγοπέδιλά τους και να πατινάρουν στην πίστα του έως τις 31 Μαρτίου!
Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
20.12.2016 11:49
Ο Ιανουάριος, ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου, έρχεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη με πλούσια εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.
Scratch, performance από την ομάδα σύγχρονου χορού Dancevacuum
01.12.2016 17:27
Η ομάδα σύγχρονου χορού Dancevacuum παρουσιάζει την performance, Scratch, στο χώρο DanceVacuum – Centre of Performing Arts, στο Χαλάνδρι.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Απριλίου 2016 στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
17.03.2016 15:39
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη προσκαλεί όλο τον Απρίλιο μικρούς και μεγάλους στα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει ετοιμάσει.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Μαρτίου 2016 στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.03.2016 16:48
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη προσκαλεί τον όλο τον Μάρτιο μικρούς και μεγάλους στα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει ετοιμάσει.