Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

The acoustic project: νεά κυκλοφορία από τα Κίτρινα Ποδήλατα

The acoustic project: νεά κυκλοφορία από τα Κίτρινα Ποδήλατα

Στην πιο ζωηρή, πειραματική του περίοδο το γνωστό δυναμικό ροκ συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα, διανύοντας το 15ο έτος δράσης του, κυκλοφορεί το πρώτο μέρος μιας ιδιαίτερης μουσικής τριλογίας.

Ο τίτλος αυτού: «Κίτρινα Ποδήλατα – the acoustic project». Τα δύο αδέλφια (Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς), αυτή τη φορά επιλέγουν ως μουσική τους βάση μια κλασική και μια ακουστική κιθάρα. Ενισχύουν σε αρκετά σημεία τα ηχοχρώματα και τις αρμονίες με έγχορδα, κρουστά και πνευστά και ξανασυστήνουν στο κοινό τους παλαιότερα γνωστά τους τραγούδια, μεταφρασμένα σε έναν αμιγώς ακουστικό ήχο. Ταυτόχρονα, προτείνουν νέες συνθέσεις και μηνύματα με διάθεση «ανάτασης», σε μια εποχή προβληματισμού κι εσωστρέφειας.

Κορυφαίες στιγμές της νέας δισκογραφικής τους πρότασης, οι συμμετοχές των Ρίτας Αντωνοπούλου, Πάνου Κατσιμίχα, Μίλτου Πασχαλίδη και της χορωδίας μουσικού σχολείου Παλλήνης σε τέσσερα ολοκαίνουργια τραγούδια, καθώς και η ιδιαίτερη επανεκτέλεση της αγαπημένης σε όλους μας Θεσσαλονίκης (Ν. Καββαδία-Θ. Μικρούτσικου).

1η Νοεμβρίου λοιπόν η επίσημη ψηφιακή κυκλοφορία από την yellownote με τίτλο: «Κίτρινα Ποδήλατα – the acoustic project», του α’ μέρους της μουσικής τριλογίας που τα Κίτρινα Ποδήλατα θα ολοκληρώσουν στα τέλη του 2017.

Το πρώτο δείγμα γραφής της νέας αυτής δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Κάπου υπάρχει αγάπη» έχει ήδη ανέβει στο επίσημο κανάλι του συγκροτήματος στο Youtube (www.youtube.com/watch?v=tFDsfUd2Dpk) και κερδίζει τις εντυπώσεις .

Όλα τα υπόλοιπα τραγούδια θα ακολουθήσουν σταδιακά οπτικοποιημένα σε μια mini ακουστική συναυλία .

Ο δυναμισμός, η ψυχή κι η εξωστρέφεια, αγκαλιά με την ήρεμη δύναμη των ήχων και της αρμονίας μιας κλασικής και μιας ακουστικής κιθάρας, ευελπιστούμε να αποκαλύψουν στο κοινό την ιδιαίτερη αυτή πτυχή του δημοφιλούς ροκ συγκροτήματος.

Καλή ακρόαση .

http://www.kitrinapodilata.gr

Σχετικές ειδήσεις
Vol. 2: «Κίτρινα Ποδήλατα – the Orchestra project»
18.01.2017 14:51
Τα Κίτρινα Ποδήλατα, επανέρχονται στο γνώριμο ηλεκτρικό τους ήχο, ζωηρεύοντας εκ νέου την έντονη πειραματική τους διάθεση, με την κυκλοφορία του δεύτερου μέρους της εντυπωσιακής μουσικής τριλογίας τους.
Τα Κίτρινα Ποδήλατα live στο Κρεμλίνο
03.11.2016 15:57
Τα Κίτρινα Ποδήλατα μετά την κυκλοφορία του VOL.2: «Κίτρινα Ποδήλατα-the Orchestra project», δεύτερου μέρους μιας εντυπωσιακής μουσικής τριλογίας, ανεβαίνουν στη σκηνή του ΚΡΕΜΛΙΝΟ στις 12 Νοεμβρίου και υπόσχονται 4 εναλλακτικές συναυλίες που θα αφήσουν εποχή.
Με δυο κιθάρες...: Τα Κίτρινα Ποδήλατα στο Μέγαρο Γκύζη
10.08.2016 17:09
Τα Κίτρινα Ποδήλατα θα εμφανιστούν την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 στο Μέγαρο Γκύζη στη Σαντορίνη για μία συναυλία με special guest τον Βασίλη Καζούλη.
Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016: Τα Κίτρινα Ποδήλατα στο Θέατρο Αττικού Άλσους
15.07.2016 12:07
O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016», παρουσιάζει στο Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους, με την υποστήριξη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 στις 9μ.μ. τα Κίτρινα Ποδήλατα!
Πάνος Κατσιμίχας και Κίτρινα Ποδήλατα live στο Βεάκειο Θέατρο
07.06.2016 16:36
Στις 23 Ιουνίου στο Βεάκειο Θέατρο, στον Πειραιά, ο Πάνος Κατσιμίχας και τα Κίτρινα Ποδήλατα, μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας των αδελφών Κατσιμίχα, της προσωπικής δισκογραφίας του Πάνου, αλλά και τις δυναμικές ροκ επιτυχίες των Γιώργου & Αλέξανδρου Παντελιά (Κίτρινα Ποδήλατα).