Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Tα Βιβλία των Τραγουδιών του John Cage στο Θέατρο Πόρτα

Tα Βιβλία των Τραγουδιών του John Cage στο Θέατρο Πόρτα

O Ανάργυρος Δενιόζος, η mezzo Άννα Παγκάλου, η soprano Ειρήνη Φωτεινάκη και το Ensemble Continuum (Athens branch) συναντούν τον John Cage μέσα από «Tα Βιβλία των Τραγουδιών» στο Θέατρο Πόρτα, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, και ώρα 21.15.

Tα Βιβλία των Τραγουδιών του John Cage

Ποίηση και πολιτική ύπαρξη μέσα από την αναζήτηση των ήχων

Ένα κοινό θέμα διατρέχει όλο το έργο , μία φράση από το ημερολόγιο του  Cage: Συνδέουμε τον Satie με τον Thoreau, τον ήχο και την σιωπή με το άυλο και φαντασιακό.

Πρόκειται για ένα έργο με τεράστια ποικιλία στην μορφή του που συνδυάζει την μουσική με την performance. Aποτελεί ένα πανόραμα των συνθετικών προσεγγίσεων του  John Cage, από τα λυρικά κομμάτια της πρώτης περιόδου του μέχρι την εποχή των happenigs και της απροσδιοριστίας σε ένα συχνά χιουμοριστικό, απροσδόκητο συνδυασμό που περιλαμβάνει από το συνηθισμένο και το καθημερινό μέχρι το ανεξήγητο.

Ο συνθέτης προσφέρει ένα τεράστιο μουσικό κ.α. υλικό, οδηγίες για την χρήση του καθώς και την δυνατότητα να συνδυαστεί με συγκεκριμένα οργανικά και ηλεκτρονικά έργα του. Από αυτό το υλικό, ο Ανάργυρος Δενιόζος δημιούργησε μία νέα performance version για τραγουδιστές, μουσικούς, performers και τεχνικούς προσαρμοσμένη ειδικά για το Πόρτα όπου παρουσιάζεται στις 10 Νοεμβρίου.

Συμμετέχουν:

Άννα Παγκάλου, μέτζο σοπράνο
Ειρήνη Φωτεινάκη, σοπράνο
Ανδρέας Ρολάνδος Θεοδώρου, τρομπόνι
Κώστας Τζέκος, κλαρινέτο και μπάσσο κλαρινέτο
Ana Chifu, φλάουτο, φλάουτο μπάσσο
Ζαχαρίας Ταρπάγκος, φλάουτο, φλάουτο μπάσσο
Δέσποινα Παπαχριστοπούλου, Κορίνα Θεοδωρίδου, Μαρία Ντούρου, Αριστέα Σταφυλαράκη, Eλεάνα Φινοκαλιώτη,  Κώστας Γεραντώνης, Θάνος Λέκας, Γιώργος Μιχαλιστιάνος, ηθοποιοί – performers και ο Πυθαγόρας Κωτσούλας.

Concept, σύνθεση , μουσικολογική & σκηνοθετική επιμέλεια, realisations, ενορχηστρώσεις, οργάνωση: Ανάργυρος Δενιόζος
Σκηνοθεσία , Video & Φωτισμοί: Μάνος Αρβανιτάκης
Προγραμματισμός/Electronics, ηχοληψία: Νίκος Παλαμάρης

Σχετικές ειδήσεις
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη στο Λόφο της Σάνης
03.08.2016 17:02
Με τίτλο «Αντικριστά στον Λόφο» θα παρακολουθήσουµε ένα «θέατρο» τραγουδιών µε τη σφραγίδα του Διονύση Σαββόπουλου που συναντά στη σκηνή την Ελένη Βιτάλη στο Sani Festival το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 στο Λόφο της Σάνης.
Η Μαρία Κηλαηδόνη για μία συναυλία στο Θέατρο Βράχων
16.06.2016 16:34
Η Μαρία Κηλαηδόνη, παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων, ένα live γεμάτο τρυφερότητα, ευαισθησία και πολύ κέφι ερμηνεύοντας, με την ξεχωριστή χροιά της φωνής της, τραγούδια από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο, στον οποίο έγραψε η ίδια τη μουσική και τους στίχους, καθώς και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών της αμερικάνικης country, blues και 50’s σκηνής (π.χ. Johnny Cash, Ray Charles κ.ά).
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη σε καλοκαιρινή περιοδεία
25.05.2016 16:29
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα για να μας ξεσηκώσουν μέσα από ένα θέατρο τραγουδιών που εμπνεύστηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος και πρωτοπαρουσιάστηκε φέτος στο "Κύτταρο Live" της Αθήνας.
Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
18.05.2016 17:11
Ο αγαπημένος τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος που έχει ξεχωρίσει στο χώρο τόσο για την υπέροχη φωνή του και τις επιλογές των τραγουδιών του όσο και για το ήθος του, έρχεται στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά την Τρίτη 5 Ιουλίου για μια μοναδική συναυλία – γιορτή με τους αγαπημένους του φίλους!
Στους δρόμους των τραγουδιών: Η Καλλιόπη Βέττα και ο Γιάννης Κ. Ιωάννου στον πολυχώρο Ελληνικό Μολύβι
14.04.2016 12:39
Η συναυλία «Στους δρόμους των τραγουδιών» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στον πολυχώρο Ελληνικό Μολύβι-Γ. Βρανά από την Καλλιόπη Βέττα και τον συνθέτη Γιάννη Κ. Ιωάννου.