Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

The Karagiozis Project: έκθεση στο metamatic:taf

The Karagiozis Project: έκθεση στο metamatic:taf

Το metamatic:taf παρουσιάζει με χαρά την έκθεση The Karagiozis Project η οποία εγκαινιάζεται την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 με μια συζήτηση στις 20.00.

Ο εκθεσιακός χώρος του metamatic:taf θα είναι ανοιχτός στο κοινό από τις 12 Νοεμβρίου για να μπορεί να παρακολουθήσει την διαδικασία προετοιμασίας μιας παράστασης του θεάτρου σκιών.

Τι θα έκανε ο Καραγκιόζης σήμερα;

Μια Αμερικανίδα δημιουργός μαριονετών και εικαστικός ηγείται μιας ομάδας μεταφραστών, ανθρώπων από τον χώρο της πολιτικής, επιμελητών και δραστών του πολιτισμού και συνεργάζονται με έναν Καραγκιοζοπαίχτη προκειμένου να δημιουργήσουν μια performance που βάζει στο επίκεντρο το παραπάνω ερώτημα.

Πρόκειται για μια τριμερή εγκατάσταση, όπου μέσα από τα μάτια του Καραγκιόζη (την εξυπνάδα, τη σοφία, το κοινό αίσθημα, καθώς και την αίσθηση του χιούμορ του) καλούμαστε να επανεξετάσουμε το πώς καταλήγουμε σε αποφάσεις μέσα σε ένα  πλαίσιο δημοκρατίας. Τα τρία μέρη στα οποία συνίσταται η εγκατάσταση είναι τα εξής: ένα ψηφοδέλτιο, μια επιτοίχια έκθεση και μια performance – παράσταση στον χώρο. Κατά τη διάρκεια της performance, το κοινό θα επιλέξει το τέλος του έργου. Η ζωντανή αυτή εμπειρία λειτουργεί όπως η δημοκρατία: μέσω της συμμετοχής.

Τα προβλήματα που σχετίζονται με το χρέος στην Ελλάδα έχουν γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Η κυβέρνηση συμβάλλει σε αυτή την προβληματική κατάσταση, προσπαθώντας ταυτόχρονα να τη διορθώσει. Τί μπορούν να κάνουν οι πολίτες? Είναι η ώρα του Καραγκιόζη, ενός απλού ανθρώπου, να δοκιμάσει μερικές λύσεις. Το κοινό συμμετέχει στις προσπάθειές του. Η έκθεση οδηγεί τον Καραγκιόζη από τη σχολική τάξη στον εκθεσιακό χώρο, δημιουργώντας νέα πλαίσια, ζητώντας μια επανεξέταση του τί γνωρίζουμε ως πολίτες προσφέροντας έναν χιουμοριστικό μεσολαβητή: τον Καραγκιόζη.

Συμμετέχουν: Janaki Ranpura, Τάσος Κώνστας, Peter Maravelis, Paul Hertneky, Ερατώ Τζαβάρα, Debra Papadinoff, Esther Morales.

Στη συζήτηση των εγκαινίων θα μετέχει ο σκηνοθέτης και παρουσιαστής του Παρασκηνίου Λευτέρης Ξανθόπουλος.

Με την υποστήριξη του The Jerome Foundation

Σχετικές ειδήσεις
Η ομάδα Driewieler Collectief στο metamatic:taf
22.08.2016 15:39
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU με τη συμμετοχή της Driewieler Collectief. Το project της ομάδας Driewieler Collectief αποτελεί έργο εν εξελίξει που ξεκίνησε στα δωμάτια του metamatic:taf στις 18 Αυγούστου 2016 και θα ολοκληρωθεί με μια performance στην γκαλερί του metamatic:taf στις 16 Σεπτεμβρίου.
Are We Moving?: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf
22.06.2016 15:41
To metamatic:taf ανακοινώνει την καλοκαιρινή έκθεση Are we Moving?, σε επιμέλεια των METASITU, καλλιτεχνικών διευθυντών του metamatic:taf, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 20.30.
Οι Arhi.tek & Privateprint στο CTRL+T του metamatic:taf
15.06.2016 15:42
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU, καλλιτεχνικών διευθυντών του metamatic:taf, με τη συμμετοχή των Arhi.tek & Privateprint και το project τους Everything you always wanted to know about your neighbour but were afraid to ask. Το project θα παρουσιαστεί στο metamatic:taf για μια ημέρα, στις 22 Ιουνίου στις 18.00.
Dancing Shadows - Roomlines: εικαστικό project στο metamatic:taf
08.06.2016 15:32
Το metamatic:taf και το Flux Laboratory με χαρά ανακοινώνουν το project Dancing Shadows - Roomlines που εγκαινιάζεται στις 16 Ιουνίου 2016 στις 21.00.
Με τη συγκατάθεσή σας: έκθεση στο metamatic:taf
18.03.2016 12:23
Το metamatic:taf και οι METASITU με ενθουσιασμό παρουσιάζουν την έκθεση Με τη συγκατάθεσή σας που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου. Η έκθεση αποτελεί ένα project σε εξέλιξη το οποίο ξεκινά με μια σειρά εκδηλώσεων - εργαστηρίων και θα είναι ανοιχτό στο κοινό από τη Δευτέρα 4 Απριλίου.