Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Λένα Τερκεσίδου: Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας

Λένα Τερκεσίδου: Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας

«Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας» είναι ένα θεατρικό έργο που έχει σκοπό να μάθει στα παιδιά την έννοια της σωστής διατροφής.

Οι Μεγαλομπουκίτες, ο Γαλατάκης, η Τίνα Πατατίνα, η Φρουτένια, ο Σαλατάκης και οι φίλοι τους ετοιμάζονται να λάβουν μέρος σε μεγάλο διαγωνισμό, που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας και Διατροφής, για το ποιος παράγει τις πιο υγιεινές τροφές για τους ανθρώπους.

Οι Χημικοχωρίτες όμως, ο Ανθρακόλας η Ταμειακή μηχανή, η Κρουασένια, ο Τουρτάκιας και η παρέα τους καταστρώνουν ένα φοβερό σχέδιο για να τους εμποδίσουν. Αρχικά σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα χημικά τους όπλα για να  καταστρέψουν τις καλλιέργειές τους ώστε να μην πάρουν το βραβείο. Και ύστερα θα βάλουν σε εφαρμογή το τελικό τους σχέδιο που είναι να τους αρπάξουν τα χτήματα για ένα κομμάτι ψωμί και να χτίσουν στη θέση τους χημικά εργοστάσια, ώστε να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι.

Οι Μεγαλομπουκίτες, «οι Σωματοφύλακες της κατσαρόλας» πώς θα τους αντιμετωπίσουν όταν το μάθουν; Ποιο θα είναι το μεγάλο τους όπλο; Θα καταφέρουν τελικά με το καθαρό μυαλό τους να σκεφτούν έναν έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο για να τους εξοντώσουν και να πάρουν το βραβείο;     

Στους «Σωματοφύλακες της κατσαρόλας» ο τρόπος προσέγγισης του θέματος δεν είναι διδακτικός, διότι τα παιδιά αντιδρούν όταν τους «σηκώνεις το δάχτυλο» και τα καθοδηγείς. Αντίθετα, οι ήρωες του χωριού Μεγαλομπουκιά, με χιούμορ και  γουστόζικο τρόπο μεταγγίζουν βιωματικά στα παιδιά το μήνυμα ότι μπορούμε να τρώμε τα πάντα αλλά με μέτρο. Ακόμα και γλυκά και σοκολάτες δεν αποκλείεται να τρώμε που και που.  

Το έργο αυτό ευτύχισε να ανεβεί για τέταρτη χρονιά από σπουδαίους και ευέλικτους ηθοποιούς και να σκηνοθετηθεί από τη Μάγκυ Μοντζολή.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά συμμετέχουν σε αυτή με θεατρικό παιχνίδι. Είναι μάλιστα συγκινητικό να βλέπεις με πόση λαχτάρα περιμένουν να έρθει η σειρά τους για να λάβουν μέρος στην πλοκή του έργου, ώστε να βοηθήσουν τους αγαπημένους τους ήρωες να αντεπεξέλθουν στις περιπέτειές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αυτό, εκτός των άλλων, με τη βοήθεια του θεατρικού παιχνιδιού προσφέρει στα παιδιά χαρά, διασκέδαση και τα βοηθάει να αποκτήσουν περισσότερο θάρρος, υπευθυνότητα, κοινωνικότητα και αυτοπεποίθηση.

 

Info: Η κυρία Λένα Τερκεσίδου είναι η συγγραφέας του έργου για παιδιά "Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας" που παρουσιάζεται στο Θέατρο της Ημέρας κάθε Κυριακή στις 5.00 το απόγευμα!


Περισσότερες πληροφορίες: Οι Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας στο Θέατρο της Ημέρας

Σχετικές ειδήσεις
Πέτρος Κουμπλής: Το sold out Φλαμίνγκο επέστρεψε!
03.11.2016 10:52
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής γράφει για την αγαπημένη παράσταση μικρών και μεγάλων «Δεν Είμαι Φλαμίνγκο» που επέστρεψε για 2η χρονιά στο Θέατρο 104.
Βασίλης Νικολαΐδης: Οι τρεις Σωματοφύλακες κι εγώ
17.10.2016 11:46
O Βασίλης Νικολαΐδης γράφει για την σχέση του με το αγαπημένο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά, «Οι τρεις Σωματοφύλακες», το οποίο παρουσιάζεται στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ!
Μιχάλης Σιώνας: «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» - Μια παράσταση για μικρούς & μεγάλους
13.10.2016 13:01
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μιχάλης Σιώνας γράφει στο Culture Now για την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» της Εταιρείας Θεάτρου Θέση, η οποία "ζωντανεύει" τον κόσμο των ξωτικών, των ευγενών και των ταπεινών μαστόρων στο θέατρο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ!
Μόνικα Κασάνη: Summer Camp - Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για τα παιδιά στην Τεχνόπολη
15.06.2016 10:42
Γιατί Summer Camp στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων; Μια καλοκαιρινή εμπειρία περιμένει τα παιδιά σας στην Τεχνόπολη, 100% διαδραστική και διασκεδαστική. Μέσα από τη βιωματική μάθηση, το θεατρικό παιχνίδι και τη συνεργασία, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις τέχνες, διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και να μάθουν να ζουν καλύτερα.
Γιάννης Κατσιγιάννης: Ο Σούπερ Φιστίκης Ενάντια στο Τεράστιο Παγωτό Χωνάκι!
01.04.2016 11:07
Θέλω και θα προσπαθήσω να είμαι ειλικρινής. Λέω θα προσπαθήσω, γιατί μέσα από ανάλογα σημειώματα, μπορεί κανείς εύκολα να ξεστρατίσει από την προσωπική του αλήθεια. Γράφοντας τον Σούπερ Φιστίκη, είχα κατά νου, τα παιδιά με τους γονείς, πακέτο, έχοντας σαν στόχο μου πρώτιστα, «να περάσουν όλοι καλά». Πολλοί ταυτίζουν την παραπάνω έκφραση με έκπτωση διδακτισμού, ποιότητας και μηνυμάτων… Αυτό ακριβώς προσπάθησα να αποφύγω. Προσπάθησα να αποφύγω τον στείρο και τον παλιάς κοπής διδακτισμό όπως και την πεπατημένη ποιοτική οδό. Σαν μαθητής, αρκετές φορές θυμάμαι να έγειρα γλυκά το κεφάλι μου στο θρανίο, ακούγοντας με τον πλέον νανουριστικό τρόπο, αναλύσεις επί αναλύσεων, και τι θέλει τέλος πάντων να πει ο ποιητής και… και… Κλείνοντας άλλοτε τ’ αυτιά μου, μην αντέχοντας να ακούω την λογοτεχνία να στενάζει κάτω από το τότε αδυσώπητο φιλολογικό νυστέρι…