Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Λένα Τερκεσίδου: Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας

Λένα Τερκεσίδου: Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας

«Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας» είναι ένα θεατρικό έργο που έχει σκοπό να μάθει στα παιδιά την έννοια της σωστής διατροφής.

Οι Μεγαλομπουκίτες, ο Γαλατάκης, η Τίνα Πατατίνα, η Φρουτένια, ο Σαλατάκης και οι φίλοι τους ετοιμάζονται να λάβουν μέρος σε μεγάλο διαγωνισμό, που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας και Διατροφής, για το ποιος παράγει τις πιο υγιεινές τροφές για τους ανθρώπους.

Οι Χημικοχωρίτες όμως, ο Ανθρακόλας η Ταμειακή μηχανή, η Κρουασένια, ο Τουρτάκιας και η παρέα τους καταστρώνουν ένα φοβερό σχέδιο για να τους εμποδίσουν. Αρχικά σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα χημικά τους όπλα για να  καταστρέψουν τις καλλιέργειές τους ώστε να μην πάρουν το βραβείο. Και ύστερα θα βάλουν σε εφαρμογή το τελικό τους σχέδιο που είναι να τους αρπάξουν τα χτήματα για ένα κομμάτι ψωμί και να χτίσουν στη θέση τους χημικά εργοστάσια, ώστε να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι.

Οι Μεγαλομπουκίτες, «οι Σωματοφύλακες της κατσαρόλας» πώς θα τους αντιμετωπίσουν όταν το μάθουν; Ποιο θα είναι το μεγάλο τους όπλο; Θα καταφέρουν τελικά με το καθαρό μυαλό τους να σκεφτούν έναν έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο για να τους εξοντώσουν και να πάρουν το βραβείο;     

Στους «Σωματοφύλακες της κατσαρόλας» ο τρόπος προσέγγισης του θέματος δεν είναι διδακτικός, διότι τα παιδιά αντιδρούν όταν τους «σηκώνεις το δάχτυλο» και τα καθοδηγείς. Αντίθετα, οι ήρωες του χωριού Μεγαλομπουκιά, με χιούμορ και  γουστόζικο τρόπο μεταγγίζουν βιωματικά στα παιδιά το μήνυμα ότι μπορούμε να τρώμε τα πάντα αλλά με μέτρο. Ακόμα και γλυκά και σοκολάτες δεν αποκλείεται να τρώμε που και που.  

Το έργο αυτό ευτύχισε να ανεβεί για τέταρτη χρονιά από σπουδαίους και ευέλικτους ηθοποιούς και να σκηνοθετηθεί από τη Μάγκυ Μοντζολή.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά συμμετέχουν σε αυτή με θεατρικό παιχνίδι. Είναι μάλιστα συγκινητικό να βλέπεις με πόση λαχτάρα περιμένουν να έρθει η σειρά τους για να λάβουν μέρος στην πλοκή του έργου, ώστε να βοηθήσουν τους αγαπημένους τους ήρωες να αντεπεξέλθουν στις περιπέτειές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αυτό, εκτός των άλλων, με τη βοήθεια του θεατρικού παιχνιδιού προσφέρει στα παιδιά χαρά, διασκέδαση και τα βοηθάει να αποκτήσουν περισσότερο θάρρος, υπευθυνότητα, κοινωνικότητα και αυτοπεποίθηση.

 

Info: Η κυρία Λένα Τερκεσίδου είναι η συγγραφέας του έργου για παιδιά "Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας" που παρουσιάζεται στο Θέατρο της Ημέρας κάθε Κυριακή στις 5.00 το απόγευμα!


Περισσότερες πληροφορίες: Οι Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας στο Θέατρο της Ημέρας

Σχετικές ειδήσεις
Βασίλης Νικολαΐδης: Οι τρεις Σωματοφύλακες κι εγώ
17.10.2016 11:46
O Βασίλης Νικολαΐδης γράφει για την σχέση του με το αγαπημένο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά, «Οι τρεις Σωματοφύλακες», το οποίο παρουσιάζεται στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ!
Μόνικα Κασάνη: Summer Camp - Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για τα παιδιά στην Τεχνόπολη
15.06.2016 10:42
Γιατί Summer Camp στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων; Μια καλοκαιρινή εμπειρία περιμένει τα παιδιά σας στην Τεχνόπολη, 100% διαδραστική και διασκεδαστική. Μέσα από τη βιωματική μάθηση, το θεατρικό παιχνίδι και τη συνεργασία, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις τέχνες, διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και να μάθουν να ζουν καλύτερα.
Ομάδα Τσόκαρα: Θέατρο που πάει παντού!
28.01.2016 09:36
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε όπου η δημιουργικότητα και η επιβίωση μέσω της τέχνης του θεάτρου είναι μια δύσκολη υπόθεση, επιλέξαμε έναν διαφορετικό τρόπο οργάνωσης μιας θεατρικής ομάδας. Έναν τρόπο που βασίζεται στην συλλογικότητα, την συν δημιουργία και την αλληλεγγύη. Η θεατρική ομάδα Τσόκαρα δεν έχει σκηνοθέτη ούτε παραγωγό, παρά μόνο ισότιμα μέλη με τις ίδιες ευθύνες και υποχρεώσεις.
Βαλέρια Χριστοδουλίδου: Ο μαγικός κόσμος της «Ονειροχώρας»...
22.12.2015 10:44
Άραγε εσύ θυμάσαι τον εαυτό σου όταν ήσουν παιδί, να μπερδεύει τα όνειρα με την πραγματικότητα ή την πραγματικότητα με όνειρο? Μαγικές επιθυμίες... στιγμές που ήθελες να γίνεις αόρατος & να περιπλανηθείς παντού απαρατήρητος... κι έκλεινες τα μάτια κι όλα γίνονταν με την αναπνοή της φαντασίας σου. Να γίνεις τοσοδούλης & να χωρέσεις μέσα στο παιχνιδοσπιτάκι που σου έκαναν δώρο τα Χριστούγεννα & να παίξεις μαζί με τα μικροσκοπικά σου κουκλάκια ή να πολεμήσεις παρέα με τα στρατιωτάκια σου.
Άρης Τρουπάκης: Η μόνη κορφή που κατακτάς είναι η γνώση πως υπάρχει πάντα μια ακόμα ψηλότερη
07.12.2015 10:18
Τα «Ψηλά Βουνά» είναι τα παιδικά μας χρόνια. Όχι μια οποιαδήποτε στιγμή τους. Είναι εκείνη η παράξενη στιγμή – «τα παιδιά της τελευταίας τάξης του δημοτικού» λέει ο δάσκαλος που παροτρύνει τους μαθητές ν’ ανέβουν στο βουνό – που σιγά-σιγά κι ανύποπτα η παιδική αθωότητα συναντάει την περιπετειώδη μυρωδιά των πρώτων χρόνων της εφηβείας.