Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Τιμητική διάκριση στον καθηγητή Άγγελο Δεληβορριά

Τιμητική διάκριση στον καθηγητή Άγγελο Δεληβορριά

Η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη και όλο το προσωπικό του Ιδρύματος με ιδιαίτερη συγκίνηση χαιρετίζουν την ανακήρυξη του καθηγητή Άγγελου Δεληβορριά ως Ξένου Εταίρου της Αccademia Nazionale dei Lincei της Ρώμης, μιας από τις παλαιότερες και εγκυρότερες επιστημονικές Ακαδημίες του κόσμου.

Η Ακαδημία dei Lincei ιδρύθηκε το 1603 και, στη μακραίωνη ιστορική της διαδρομή, έχει συμπεριλάβει στα μέλη της κορυφαίες φυσιογνωμίες της επιστήμης.

Η τελετή υποδοχής στην Ακαδημία -για το Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016- θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στο Palazzo Corsini της Ρώμης.

Η εξαιρετικά τιμητική αυτή διάκριση, πέραν της αναγνώρισης της πολύχρονης, προσωπικής προσφοράς του καθηγητή Άγγελου Δεληβορριά στον χώρο της αρχαιολογικής έρευνας, θεωρούμε ότι αποτελεί και μια ξεχωριστή στιγμή για την ελληνική αρχαιολογία στο σύνολό της.

 

Φωτό: Βιργίλιος Τσιούλλι

Σχετικές ειδήσεις
Τριμελής εκτελεστική επιτροπή αναλαμβάνει προσωρινά τη Διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη
04.11.2016 11:36
Η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για την πλήρωση της κενής θέση του Διευθυντή του.
Αφιέρωμα στον Δαμιανό Κωνσταντινίδη στη Στοά του Βιβλίου
20.10.2016 12:39
Το Κέντρο Σημειολογίας του Θεάτρου και το Περιοδικό «Θεατρογραφίες» σας προσκαλούν την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7:30 μμ στην Αίθουσα «Λόγου και Τέχνης» της Στοάς του Βιβλίου, στην Εναρκτήρια Συνεδρία που είναι αφιερωμένη στον σκηνοθέτη και Αναπληρωτή Καθηγητή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δαμιανό Κωνσταντινίδη για τη συνολική προσφορά του στο ελληνικό θέατρο.
Εκλογή του Άγγελου Δεληβορριά ως τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών
10.06.2016 10:00
Η Διοικητική Επιτροπή και το προσωπικό του Μουσείου Μπενάκη με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή χαιρετίζουμε την εκλογή του ομότιμου καθηγητή Άγγελου Δεληβορριά ως τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα «Αρχαιολογία-Μουσειολογία», στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών.
Ευρωπαϊκή διάκριση για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας
11.04.2016 17:04
Το Σάββατο 9 Απριλίου, η Κριτική Επιτροπή του European Museum Forum στο San Sebastián / Donostia της Ισπανίας, βράβευσε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας στην Αρκαδια «με την ύψιστη αναγνώριση για εξέχοντα επιτεύγματα».
Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
15.03.2016 14:45
Τον καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη, υποδέχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Δευτέρα 21 Μαρτίου, ο Θανάσης Θ. Νιάρχος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Η ζωή μου όλη...