Οι Black Lesbian Fishermen θα παρουσιάσουν στο ΚΕΤ καινούριες συνθέσεις, αλλά και αυτοσχεδιασμούς πάνω στη φιλοσοφία του ήχου που εξερευνούν.

Το προφίλ τους περιέχει στοιχεία από το ambient/drone, την ψυχεδελική/φολκ και τον πειραματισμό με τον ηλεκτρικό/ηλεκτρονικό ήχο. Το σετ θα διατηρεί ένα διακριτικό τελετουργικό χαρακτήρα με βιντεοπροβολή φτιαγμένη από τους ίδιους και κάποιες μικρές εκπλήξεις!

Λίγα λόγια για τα μέλη της κολεκτίβας

Νίκος Φωκάς (GR)
Keyboards, Treatments

Θέλει να πεθάνει σαν τον Giordano Bruno (και όχι σαν τον Angelo Bruno) με τη γλώσσα του σφραγισμένη λόγω του ασεβή λόγου του. Απολαμβάνει να προκαλεί  σύγχυση στους ανθρώπους, λέγοντάς τους ότι είναι η ψεύτικη ενσάρκωση του St. Germain, ενώ είναι ο πραγματικός. Μουσικός και sound designer, σήμερα παίζει με τους Vault of Blossomed Ropes, ενώ παράλληλα ηχογραφεί και σύντομα θα κυκλοφορήσει το πρώτο σόλο του άλμπουμ.

Rebecca Loftiss (USA)
Bowed Guitar, Vox, Glass Flute, Synth

Η κόρη του Φαραώ που ταξίδεψε αναζητώντας το περιβόητο Λευκό Ερπετό, μόνο και μόνο για να διαπιστώσει ότι ήταν ψεύτικο. Ως μέλος των Gray Field Recordings, η  Rebecca δημιουργεί μουσική με ένα ευρύ φάσμα οργάνων “…με οτιδήποτε μπορεί δυνάμει να παράγει ήχο”. Έχοντας  απαρνηθεί τα εγκόσμια, πιστεύει ότι, στο τέλος, ομιλούντα  ζώα θα μας οδηγήσουν σπίτι χρησιμοποιώντας το φως του φεγγαριού. Η μουσική της έχει περιγραφεί: The Unbroken Circle: “… ένα συνεκτικό όραμα folk, κλασικής και πειραματικού στυλ …”, New York Music Daily: “…εντελώς πρωτότυπο και απόλυτα… στοιχειωμένο…”.

Στρατής Σγουρέλλης (GR)
Bass, treatments

Αφιερωμένος εξ ολοκλήρου στo έπος της Ηλιακής  Jazz Οδύσσειας και θρυλικός φύλακας της μυστικής συνταγής του ανθρωποφάγου μπακλαβά, ο Στρατής έχει ασχοληθεί με πολλά διαφορετικά είδη μουσικής και συγκροτήματα τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε με punk rock και ψυχεδέλεια και συνέχισε με funk και αυτοσχεδιασμό. Σήμερα είναι υπεύθυνος για τις θυσίες πλαγκτόν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και μέλος των Vault of Blossomed Ropes.

Alan Trench (UK)
Guitar, fx, Vox

Είναι ενεργό μέλος του Υπόγειου Αστρικού Αποχετευτικού Συστήματος. Τακτικός ενορχηστρωτής και μέλος της απόκρυφης  χορωδίας του Κόμη Monte Greco. Συμμετέχει στη σκηνή της πειραματικής/leftfield μουσικής από την ίδρυση της δισκογραφικής του εταιρίας World Serpent Distribution στις αρχές της δεκαετίας του ’90.  Τρέχοντα project  του αποτελούν οι Howling Larsons & Temple Music. Η Vital Weekly, περιγράφει τη μουσική του ως: “…μοναχοί του Crowley που ψάλλουν σε μια σπηλιά…”, είπε επίσης: “…σαν την ελεύθερη και ανοιχτή μουσική των Voice Of Eye, αλλά με πιο περιορισμένο ηλεκτρονικό χαρακτήρα …”. Το Brainwashed αναφέρει: “… τελετουργικά drones, παλιομοδίτικη ορχήστρα με avant-folk ήχο, στιγμές με έντονες  krautrock εκρήξεις …”  Terrascope: “…μινιμαλιστικό ψυχεδελικό drone με το σκοτεινό ήχο στα καλύτερά του, μια συνταρακτική αλλά ταυτόχρονα εξαιρετική συλλογή από ambient τοπία, που συνδυάζει επιμελώς  ακουστικά και ηλεκτρονικά όργανα, field recordings και drones…”

Φωτό.: Νίκος Παπαπαναγιώτου