Ένα ιδιαίτερο μουσικό σχήμα θα εμφανιστεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικοθεραπείας που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στις 15 Νοεμβρίου.

Κύρια μέλη του μουσικού σχήματος «Ονειρέματα» είναι τρία νέα κορίτσια με υπέροχες φωνές, εκπαιδευόμενες στο Κέντρο Ημέρας του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων Aτόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Aμυμώνη». Τα “Ονειρέματα” δημιουργήθηκαν το 2009 από τη μουσικοθεραπεύτρια Πελίνα Ευαγγέλου στο Κέντρο Ημέρας της Αμυμώνης, ως έργο Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας.

Τα  «Ονειρέματα» μας προσκαλούν να δούμε και να νιώσουμε πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και, ακόμα και εάν αντιμετωπίζει μικρότερες ή σοβαρότερες δυσκολίες και αναπηρίες, ο ψυχικός του κόσμος, τα χαρίσματα και οι ιδιαίτερες δημιουργικές του ικανότητες τον κάνουν ξεχωριστό και σημαντικό. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Διονύση Σαββόπουλου, Γιώργου Καζαντζή, John Rzeznik και της Πελίνας Ευαγγέλου. Θα προηγηθεί προβολή του βραβευμένου στο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας ντοκιμαντέρ “Όταν αρχίζει το τραγούδι“, σε σκηνοθεσία Γιάννη Πόθου και μουσική Πελίνας Ευαγγέλου.

Τραγουδούν: Μαρία Πόθου, Μαριαλένα Θεοφανίδη, Καλλιώ Μαρτυρίδου

Πιάνο-Διδασκαλία Τραγουδιών: Πελίνα Ευαγγέλου

Βιολοντσέλο: Ρία Αναστασίου

Φλάουτο: Κωνσταντίνα Βεντούρη-Ρούσσου

Υπεύθυνος ήχου: Παναγιώτης Μέγας

Επίτιμη προσκεκλημένη: Έλλη Πασπαλά