Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο, Δεκαεπτά αντιφάσεις και το τέλος του καπιταλισμού του David Harvey σε μετάφραση της  Ελένης Αστερίου .

Στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες, αν και ο καπιταλισμός ήταν σαν τον αέρα που αναπνέουμε, μέχρι πρόσφατα φαινόταν να μη μας απασχολεί η ποιότητά του. Στο βιβλίο αυτό, ο διακεκριμένος στοχαστής David Harvey εξετάζει τις αντιφάσεις του κεφαλαίου που επιτάχυναν την εκδήλωση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Γιατί, αν και οι αντιφάσεις αυτές προσφέρουν ευελιξία στη λειτουργία του κυρίαρχου πλέον οικονομικού συστήματος, εμπεριέχουν τους σπόρους της συστημικής καταστροφής: κάποιες από αυτές είναι διαχειρίσιμες, κάποιες άλλες όμως όχι, όπως η ατέρμονη συσσώρευση κεφαλαίου ή η εξαντλητική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Απ’ την άλλη, υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις; Σίγουρα υπάρχουν, αρκεί κατανοώντας την πολιτική οικονομία του καπιταλισμού να στραφούμε σε ένα πεδίο ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων και προοπτικών.

Ένας διεισδυτικός οδηγός του σύγχρονου κόσμου, ένα μανιφέστο για την απαιτούμενη εξέλιξη και αλλαγή. 

Ο David Harvey είναι επίτιμος καθηγητής Ανθρωπολογίας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του City University of New York, όπου διδάσκει από το 2001. Πριν από αυτό, διετέλεσε καθηγητής γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το βιβλίο του Η κατάσταση της μετανεωτερικότητας (Μεταίχμιο 2009) χαρακτηρίστηκε από την εφημερίδα Independent ως ένα από τα πενήντα κορυφαία θεωρητικά βιβλία που γράφτηκαν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και εξής. Τις διαλέξεις του για το Κεφάλαιο του Μαρξ έχουν κατεβάσει εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες από τα μέσα του 2008, οπότε ανέβηκαν στο site του City University. Τιμήθηκε από τη Βασιλική Γεωγραφική Εταιρεία της Μ. Βρετανίας το 1995, ενώ το 2007 εξελέγη μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Είναι ο γεωγράφος που μνημονεύεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο.