Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Πρόσωπα: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Black Duck

Πρόσωπα: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Black Duck

Ο πολυχώρος Black Duck, μπήκε αισίως στον όγδοο χρόνο λειτουργίας του. Το ίδιο και η γκαλερί του που διήνυσε επτά χρόνια με ζωγραφιές, φωτογραφίες, ευφάνταστες κατασκευές, γλυπτικές δημιουργίες!

Επτά χρόνια ζωντανής επικοινωνίας με την τέχνη και τους καλλιτέχνες , νεώτερους ή ήδη καταξιωμένους. Η γκαλερί του Black Duck που φιλοξένησε όλα αυτά τα χρόνια περισσότερους από 70 δημιουργούς και τα έργα τους, το γιορτάζει με μια έκθεση με τίτλο «Πρόσωπα». Καλεσμένοι της μερικοί από τους αγαπημένους της ζωγράφους, αλλά και δύο νέοι συνεργάτες, με στόχο ο κύκλος των εικαστικών να μεγαλώνει και να αξιοποιείται το ταλέντο και το μεράκι αυτών των δημιουργών.

Παναγής Αντύπας

Ένας καλλιτέχνης στο έργο του οποίου κυριαρχούν οι άνθρωποι, οι οποίοι με ανερμήνευτες διαθέσεις συνυπάρχουν με έναν χώρο άλλοτε πραγματικό και άλλοτε συμβολικό και μεταθέτουν στον υποκειμενισμό του θεατή την ερμηνεία του κάθε έργου. Άλλωστε όπως λέει ο ίδιος «Η ανθρωποκεντρική ζωγραφική πάντα με μάγευε».

Μαριάννα Αρβανίτη

Γεννήθηκε στο Θησείο, σπούδασε ζωγραφική δίπλα στον Θεόδωρο Πάντο και Ιστορία Τέχνης με τον Μάνο Στεφανίδη. Έχει κάνει έξι ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πάρα πολλές ομαδικές. Καινούργια συνεργάτιδα της gallery του Black Duck.

Δανάλης Γεράσιμος

Γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε ζωγραφική δίπλα στον Θεόδωρο Πάντο και Ιστορία Τέχνης με τον Μάνο Στεφανίδη. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται και εκθέτει έργα του στην γκαλερί του Black Duck.

Θοδωρής Κανάκης

Είναι ένας αρχιτέκτονας που ζωγραφίζει, αναζητώντας τον τρόπο να καταλάβει τον κόσμο, να βρει την ουσία των πραγμάτων και να την εκφράσει δημιουργώντας έργα, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, που διηγούνται μικρές ιστορίες…

Γιώργος Κουτσονάσιος

Ένας εραστής της μουσικής και της ζωγραφικής. Ένας άνθρωπος που ασχολήθηκε με την μουσική ως βοηθός παραγωγής του Τάσου Φαληρέα, έκανε ραδιόφωνο, άνοιξε δισκάδικο, κάνει, μαζί με την Αλόκα Αλλαγιάννη,  workshops ζωγραφικής και… ζωγραφίζει την μουσική.

Γιώργος Μακρής

Ο κατ’ εξοχήν προσωπογάφος καλλιτέχνης, μουσικός και εικαστικός, του οποίου τα έργα με «πρόσωπα» κοσμούν εδώ και χρόνια τους πατιναρισμένους τοίχους του bistro του Black Duck. Με διαπεραστική ματιά, ειρωνική και αυτοσαρκαστική διάθεση, ζωγραφίζει πρόσωπα, σχολιάζοντάς τα με καυστικό τρόπο, τον ίδιο τρόπο με τον οποίο συνθέτει και παίζει μουσική.

Γιώργος Μπότσος

Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, αλλά ήδη από το 1987 ξεκίνησε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, όταν δημοσιεύτηκε το πρώτο του κόμικς στο περιοδικό “Βαβέλ”. Πέρα από τη σταθερή κι συνεχή δράση του στο χώρο της 9ης Τέχνης, παρουσίασε την εικαστική του δουλειά σε εκθέσεις ζωγραφικής, ενώ έκανε εικονογραφήσεις σε περιοδικά και παιδικά βιβλία.

Νίκος Παπαγεωργίου  

Στην πρώτη του έκθεση ζωγραφικής, στο Black Duck, ο νευροχειρουργός και εικαστικός Νίκος Παπαγεωργίου, παρουσίασε μια σειρά έργων με ανθρώπινες φιγούρες που παρ’ ότι  είναι «αποκομμένες μέσα σ’ έναν άδειο φόντο, αλληλεπιδρούν η κάθε μια χωριστά ή και σε μικρές ομάδες. Αποτελούν πολύπτυχα, όπου το κάθε έργο-πτυχή ζητεί την αυτονομία του», όπως σημειώνει ο ίδιος.

Τέλος, η Ντόρα Ρίζου είναι μια καλλιτέχνης που, με ευδιάκριτη την ποιητική υπόσταση στους πίνακες της, αντιμετωπίζει τον κόσμο των ενηλίκων με μια αυθεντική αθωότητα. Με υπαινικτικό τρόπο υποβάλλει συναισθήματα και καταστάσεις που ερεθίζουν τη φαντασία του θεατή,συνδυάζοντας το χρώμα με το κολλάζ.

Παράλληλα, ο Γκάυ Στεφάνου, ο μόνιμος συνεργάτης του Black Duck με την ιδιότητα του σκηνογράφου, θα εκθέσει τις τελευταίες καλλιτεχνικές κατασκευές του d.Mod.

Σχετικές ειδήσεις
Άγριο σιτάρι: Έκθεση του Regis Looten στο Black Duck
24.01.2017 10:55
Η γκαλερί του Black Duck υποδέχεται τον Regis Looten και την έκθεση ζωγραφικής «Άγριο Σιτάρι». Από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2017, θα περιπλανηθούμε σε έναν κόσμο αντιθέσεων, όπως η ίδια η ζωή.
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
Timescapes: έκθεση του Αλέξανδρου Μούστρη στη γκαλερί του Black Duck
28.09.2016 16:49
Η γκαλερί του Black Duck Multiplarte ανοίγει την φετινή χειμερινή σαιζόν της με την έκθεση φωτογραφίας «Timescapes» του φωτογράφου “τοπίου” Αλέξανδρου Μούστρη που εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ.
Distraction: έκθεση του Κωνσταντίνου Παντζόγλου στη γκαλερί του Black Duck
30.03.2016 11:34
Όταν η εικόνα γίνεται προσωπική υπόθεση, τότε προκύπτει μία έκθεση βγαλμένη μέσα από το instagram. Ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου, δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών -aka kon_pan- παρουσιάζει από τις 5 μέχρι και τις 15 Απριλίου, 25 φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, στην γκαλερί του Black Duck.
Επέκεινα: Έκθεση της Νάνσυς Παπαδοπούλου Poth στην γκαλερί του Black Duck
17.03.2016 13:57
Η Νάνσυ Παπαδοπούλου Poth εκθέτει τα έργα της στην γκαλερί του Black Duck, από 28 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2016, σε μια έκθεση με τίτλο «Επέκεινα», που αφιερώνει στον πατέρα της.