Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Nightstalkers - Φωτογραφίζοντας το αθέατο: παρουσίαση εργαστηρίου στο Ρομάντσο

Nightstalkers - Φωτογραφίζοντας το αθέατο: παρουσίαση εργαστηρίου στο Ρομάντσο

Η αθέατη πλευρά της Αθήνας ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας μέσα από το βλέμμα του φωτογραφικού φακού. Στο πλαίσιο του έργου Depression Era / Εποχή της Ύφεσης, πραγματοποιήθηκε το καλλιτεχνικό εργαστήριο με τίτλο "Nightstalkers: Φωτογραφίζοντας το Αθέατο". Εισηγητές ήταν οι φωτογράφοι Αγγελική Σβορώνου και Γιάννης Χατζηασλάνης.

Το εργαστήριο ασχολήθηκε με την «αποκωδικοποίηση» της νυχτερινής φωτογραφίας, ένα φωτογραφικό είδος με σχεδόν απεριόριστες εκφραστικές δυνατότητες. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μια φωτογραφία που έχει κατεξοχήν σχέση με το χρόνο, και στην οποία το φως γίνεται το απόλυτο δημιουργικό εργαλείο.

Στη νυχτερινή Αθήνα των τελευταίων χρόνων, όπου η φθορά και η βία των επανειλημμένων συγκρούσεων καλύπτεται από την ηρεμία της νύχτας, ο σημερινός φωτογράφος βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλά ερωτήματα και με ποικίλα ερεθίσματα στα οποία καλείται να ανταποκριθεί.

Μέσα από το εργαστήριο, ο κάθε συμμετέχων κλήθηκε να ανακαλύψει τους δικούς του προσωπικούς κώδικες επικοινωνίας με τον κόσμο, μέσα από τη φωτογραφία της νύχτας σήμερα, και αντίστοιχα να αναπτύξει τον τρόπο για να ελέγχει και να μεγιστοποιεί το επιθυμητό αποτέλεσμα στο έργο του.

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν για την δουλειά τους, την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, από τις 18:00, στο ισόγειο του Ρομάντσο.

Παρουσιάζουν οι: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, ΡΕΝΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΗΜΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΛΑΖΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΛΙΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΙΑΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΡΑΪ, ΝΙΚΗ ΜΠΙΣΥΛΛΑ, ΑΝΝΑ ΜΩΤΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΑΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ , ΜΑΙΡΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΡΕΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΣΜΑΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΜΑΖ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΑΝΔΡΟΣ

Σχετικές ειδήσεις
Mini Portfolios: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
29.09.2016 16:40
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» εγκαινιάζουν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στις 20:00, την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Mini Portfolios”. Η έκθεση, που επιμελείται ο Πλάτων Ριβέλλης, θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016.
Urban Layers – Νέα Φωτογραφικά Mονοπάτια στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
27.06.2016 10:00
Σε ένα φωτογραφικό σταυροδρόμι πολιτισμών, σε μια κρίσιμη στιγμή στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προσεγγίζει τις ιστορικές αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στους λαούς της Μεσογείου και θέτει το ερώτημα της έννοιας της ταυτότητας, συμμετέχει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης αυτόν τον Ιούλιο.
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει μία «Αλεξανδρινή βασίλισσα» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
06.04.2016 10:12
Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.
Παιδί και Κόσμος: έκθεση φωτογραφίας στο Ρομάντσο
30.03.2016 10:10
H firefly, μια ομάδα δράσης που έχει ως στόχο την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας «Παιδί και Κόσμος», στηρίζοντας έμπρακτα εκείνους που βρίσκονται δίπλα στους πρόσφυγες.