Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας από την ομάδα Ιδέα στο Θέατρο Φαργκάνη

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας από την ομάδα Ιδέα στο Θέατρο Φαργκάνη

Μετά από την θερμότατη υποδοχή της παράστασης “Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2” στη Θεσσαλονίκη, η Ομάδα Θεάτρου “Ιδέα” ξαναχτυπά, με το δεύτερο σαιξπηρικό της εγχείρημα σκηνοθετώντας μια αντισυμβατική εκδοχή-διασκευή του “Ονείρου Καλοκαιρινής Νύχτας” του Σαίξπηρ, από τις 6 Νοεμβρίου 2015 για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Φαργκάνη.

 

Η Ομάδα «Ιδέα» αποτελείται από τους Κώστα Γάκη, Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνο Μπιμπή.  Η παράσταση τους «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» απέσπασε το 1ο βραβείο στο 38ο Almagro off festival της Ισπανίας και  δύο βραβεία από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

 

Λίγα μέτρα μακριά από την Καμάρα το ανανεωμένο ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ μεταμορφώνεται σε έναν τόπο μαγικό όπου πέντε θεατρίνοι μας εισαγάγουν στην έννοια του “συνειδητού ονείρου” , σε ένα είδος ονείρου όπου όλα είναι εφικτά κι όπου αυτός που ονειρεύεται μπορεί να ασκήσει έλεγχο πάνω στο ονειρικό περιβάλλον ...

 

Ως εκ τούτου η διασκευή αυτή μας προτείνει τη συμμετοχή σε μια ονειρική, παραισθητική λειτουργία παράστασης με διαρκή ξυπνήματα και αποκοιμίσεις που οδηγούν τον θεατή στα πιο βαθιά συνειδησιακά μονοπάτια.

 

Με χρήση τεχνικών σωματικού και μουσικού θεάτρου αλλά και με αφηγηματικές τεχνικές και χρήση βίντεο οι 5 θεατρίνοι κι ένας υπέροχος πιανίστας γεννούν ένα σκηνικό σύμπαν σουρεαλιστικό με πολλά ευτράπελα, χιούμορ, κοφτερές ασυνέχειες, ποίηση και συγκίνηση.

 

“Μην περιμένετε να κοιμηθείτε για να ονειρευτείτε...”

 

Συντελεστές:

 

Σκηνοθεσία - διασκευή: Ομάδα  Θεάτρου «Ιδέα» (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής)

Μετάφραση: Δ. Καψάλης

Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Παναγιώτα Κοκορού         

Μουσική : Κώστας Γάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Λένια Ξενάκη

 

Παίζουν:  Τραϊάνα Ανανία, Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, Τριαντάφυλλος Δελής, Στέλιος Καλλιστράτης, Μαρία Κωνσταντά

Μουσικός επί σκηνής: Μιχάλης Γούτης

Σχετικές ειδήσεις
 Το Δέντρο του Οιδίποδα, από την ομάδα Ιδέα στο Θέατρο Άλφα - Ιδέα
18.10.2016 16:40
Η Ομάδα Θεάτρου Ιδέα παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, την παράσταση «Το δέντρο του Οιδίποδα».
Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2 στο θέατρο Άλφα - Ιδέα
28.09.2016 14:09
Η μεγάλη θεατρική επιτυχία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare από την Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ» μετά από τρεις εξαιρετικά επιτυχημένες θεατρικές σεζόν σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνεχίζει στο θέατρο Άλφα – Ιδέα, από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.
Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, του Ουίλιαμ Σέξπιρ στο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας
31.08.2016 14:40
Η Τάνια Κίτσου και η ομάδα της Fractals με το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του Ουίλιαμ Σέξπιρ μας παρασύρουν σ' έναν ονειρικό κόσμο. Σ' ένα μαγικό παιχνίδι αντανακλάσεων όπου βήμα- βήμα ο οικοδεσπότης, Θησέας, μας αποκαλύπτει μια πραγματικότητα όπου όλα μεταμορφώνονται διαρκώς. Μέχρι και οι θεατές σε ηθοποιούς του έργου που παρακολουθούν.
Το όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στο 1ο Reborn in Athens Festival
12.07.2016 14:10
Η παράσταση Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας έρχεται στο 1ο Reborn in Athens Festival, στις 13 και 14 Ιουλίου 2016.
Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του William Shakespeare στο Θησείον, Ένα θέατρο για τέχνες
12.04.2016 16:23
Μαστόρια, ένα έχω να σας πω: ο Βασιλιάς μόλις τέλειωσε το φαΐ του. Ντυθείτε, στολιστείτε και πάμε στο παλάτι για να παίξουμε! Τέλος οι κουβέντες! Φύγαμε!