Ο Ιωάννης Μουχασίρης παρουσιάζει στην Τεχνόπολη και παράλληλα στον τεχνοχώρο Το Μήλο, τη δέκατη ατομική έκθεση του, που απαρτίζεται από ακρυλικούς πίνακες εμπνευσμένους από τη μορφή, το βίο και το έργο μεγάλων Ελλήνων και ξένων ποιητών.

Όπως ο ποιητής, εμπλεκόμενος σε μία οδυνηρή σχέση με τη πραγματικότητα, αναζητά τον εαυτό του έξω από αυτόν και ξαναγράφει την ιστορία του σώματός του, έτσι και ο καλλιτέχνης, αναζητώντας τον εαυτό του στον ποιητικό λόγο, αναπλάθει τον κόσμο ως εικαστική μαρτυρία. 

Πέρα από αυστηρές προσωπογραφίες των καταραμένων ή στείρες απεικονίσεις των κειμένων τους, τα έργα αντικατοπτρίζουν την ίδια τη δημιουργική διαδικασία ως βίωμα, υπερβαίνοντας έτσι το θέμα τους το οποίο λειτουργεί απλά ως αφετηρία σε ένα ταξίδι τόσο ονειρικό όσο η ίδια η ζωή. Όπως η υλική τους υπόσταση δεν παραπέμπει στο άθροισμα και στην ιστορία των υλικών τους, έτσι και οι μορφές τους δεν παραπέμπουν πουθενά αλλού παρά στην ίδια την πραγματικότητα τους, δεν αναπαριστούν, δε σημαίνουν, αλλά είναι.