Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Πεπτωκότες...

Πεπτωκότες...
Ο Ιωάννης Μουχασίρης παρουσιάζει στην Τεχνόπολη και παράλληλα στον τεχνοχώρο Το Μήλο, τη δέκατη ατομική έκθεση του, που απαρτίζεται από ακρυλικούς πίνακες εμπνευσμένους από τη μορφή, το βίο και το έργο μεγάλων Ελλήνων και ξένων ποιητών.

Όπως ο ποιητής , εμπλεκόμενος σε μία οδυνηρή σχέση με τη πραγματικότητα, αναζητά τον εαυτό του έξω από αυτόν και ξαναγράφει την ιστορία του σώματός του, έτσι και ο καλλιτέχνης, αναζητώντας τον εαυτό του στον ποιητικό λόγο, αναπλάθει τον κόσμο ως εικαστική μαρτυρία. 

Πέρα από αυστηρές προσωπογραφίες των καταραμένων ή στείρες απεικονίσεις των κειμένων τους, τα έργα αντικατοπτρίζουν την ίδια τη δημιουργική διαδικασία ως βίωμα, υπερβαίνοντας έτσι το θέμα τους το οποίο λειτουργεί απλά ως αφετηρία σε ένα ταξίδι τόσο ονειρικό όσο η ίδια η ζωή. Όπως η υλική τους υπόσταση δεν παραπέμπει στο άθροισμα και στην ιστορία των υλικών τους, έτσι και οι μορφές τους δεν παραπέμπουν πουθενά αλλού παρά στην ίδια την πραγματικότητα τους, δεν αναπαριστούν, δε σημαίνουν, αλλά είναι.

Σχετικές ειδήσεις
GR80s: Η ελληνική δεκαετία του '80 αναβιώνει στην Τεχνόπολη
19.01.2017 11:33
Η ιστορική, πολιτισμική και αναβιωτική έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη» διοργανώνεται, από τις 25 Ιανουαρίου ως τις 12 Μαρτίου του 2017, από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με πρόγραμμα παράλληλων δράσεων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών, επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.
Leftovers of a Landscape: έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη στο Παλαιοπωλείο Μαρτίνος
21.09.2016 10:43
Το παλαιοπωλείο Μαρτίνος με χαρά παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη, με τίτλο «Leftovers of a landscape», στις 20 Οκτωβρίου 2016 με πίνακες ζωγραφικής και κολλάζ.
GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα: μία έκθεση αφιερωμένη στη δεκατία του '80 στην Τεχνόπολη
09.09.2016 10:53
Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει, από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2017, την ιστορική και πολιτισμική έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη», σε σύμπραξη με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.
To Valentine or not to Valentine!: Έκθεση του Οδυσσέα Άννινου στον Τεχνοχώρο Cartel
10.02.2016 13:30
Από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 και στα πλαίσια της παράστασης "Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΗΝ ΠΟΛΗ", διοργανώνεται στον Τεχνοχώρο Cartel μια ξεχωριστή έκθεση εικαστικών με έργα του ζωγράφου ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΝΙΝΟΥ.
Μορφές στη φύση: έκθεση του Νικόλα Κυριάκου στον Τεχνοχώρο στα Ιωάννινα
25.01.2016 16:41
Την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου μετά τις 8 μ.μ, εγκαινιάζεται στον Τεχνοχώρο στα Ιωάννινα η έκθεση ζωγραφικής του Νικόλα Κυριάκου με τίτλο «Μορφές στη Φύση».