Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Πεπτωκότες...

Πεπτωκότες...
Ο Ιωάννης Μουχασίρης παρουσιάζει στην Τεχνόπολη και παράλληλα στον τεχνοχώρο Το Μήλο, τη δέκατη ατομική έκθεση του, που απαρτίζεται από ακρυλικούς πίνακες εμπνευσμένους από τη μορφή, το βίο και το έργο μεγάλων Ελλήνων και ξένων ποιητών.

Όπως ο ποιητής , εμπλεκόμενος σε μία οδυνηρή σχέση με τη πραγματικότητα, αναζητά τον εαυτό του έξω από αυτόν και ξαναγράφει την ιστορία του σώματός του, έτσι και ο καλλιτέχνης, αναζητώντας τον εαυτό του στον ποιητικό λόγο, αναπλάθει τον κόσμο ως εικαστική μαρτυρία. 

Πέρα από αυστηρές προσωπογραφίες των καταραμένων ή στείρες απεικονίσεις των κειμένων τους, τα έργα αντικατοπτρίζουν την ίδια τη δημιουργική διαδικασία ως βίωμα, υπερβαίνοντας έτσι το θέμα τους το οποίο λειτουργεί απλά ως αφετηρία σε ένα ταξίδι τόσο ονειρικό όσο η ίδια η ζωή. Όπως η υλική τους υπόσταση δεν παραπέμπει στο άθροισμα και στην ιστορία των υλικών τους, έτσι και οι μορφές τους δεν παραπέμπουν πουθενά αλλού παρά στην ίδια την πραγματικότητα τους, δεν αναπαριστούν, δε σημαίνουν, αλλά είναι.

Σχετικές ειδήσεις
Leftovers of a Landscape: έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη στο Παλαιοπωλείο Μαρτίνος
21.09.2016 10:43
Το παλαιοπωλείο Μαρτίνος με χαρά παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη, με τίτλο «Leftovers of a landscape», στις 20 Οκτωβρίου 2016 με πίνακες ζωγραφικής και κολλάζ.
GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα: μία έκθεση αφιερωμένη στη δεκατία του '80 στην Τεχνόπολη
09.09.2016 10:53
Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει, από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2017, την ιστορική και πολιτισμική έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη», σε σύμπραξη με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.
To Valentine or not to Valentine!: Έκθεση του Οδυσσέα Άννινου στον Τεχνοχώρο Cartel
10.02.2016 13:30
Από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 και στα πλαίσια της παράστασης "Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΗΝ ΠΟΛΗ", διοργανώνεται στον Τεχνοχώρο Cartel μια ξεχωριστή έκθεση εικαστικών με έργα του ζωγράφου ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΝΙΝΟΥ.
Ο ουρανός πάνω από την πόλη: Β' Έκθεση εικαστικών στον Τεχνοχώρο Cartel
03.12.2015 13:56
Στα πλαίσια της παράστασης "Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΗΝ ΠΟΛΗ", διοργανώνεται στον Τεχνοχώρο Cartel η δεύτερη από τις προγραμματισμένες εκθέσεις εικαστικών, από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015.
Ο ουρανός πάνω από την πόλη: Έκθεση εικαστικών στον Τεχνοχώρο Cartel
27.11.2015 16:16
Από Παρασκευή 27 έως Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 και στα πλαίσια της παράστασης ότι «Ο Ουρανός πάνω από την πόλη», που παρουσιάζεται στον Τεχνοχώρο Cartel διοργανώνεται η πρώτη από τις προγραμματισμένες εκθέσεις εικαστικών.