Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου στον Ιανό

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου στον Ιανό

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο με τίτλο Έρωτας και εξουσία της Μαργαρίτας Παπανδρέου στις 5 Νοεμβρίου 2015.


Θα μιλήσουν οι:

Σωτήρης Μουσούρης τ. αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ

Θεόδωρος Πάγκαλος

Νίκος Παπανδρέου συγγραφέας

Φωτεινή Σιάνου ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη- Συντονίστρια στο Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (Κ.Ε.Δ.Ε.)

Αμαλία Σκέπερς δημοσιογράφος- εκδότρια περιοδικού «Ανοιχτό Παράθυρο»

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Τούτο το βιβλίο είναι η αφήγηση ενός μεγάλου έρωτα μιας Αμερικανίδας από το Σικάγο για τον άνδρα που γνώρισε πριν πολλά χρόνια σε μια αίθουσα αναμονής ενός οδοντιάτρου στη Μινεσότα το 1948. Αφηγείται επίσης τον βίο και το έργο της ιδίας από πρώτο χέρι, τις πλούσιες πολιτικές της δραστηριότητες αλλά και τις περίπλοκες καταστάσεις – τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό – που προκάλεσε το περιβόητο διαζύγιο από τον άνθρωπο στον οποίο είχε αφιερωθεί ολοκληρωτικά για τέσσερις δεκαετίες.

Το διαζύγιο Μαργαρίτα-Ανδρέα (και στη συνέχεια ο γάμος του Ανδρέα με νεότερη του) γέμισε τα πρωτοσέλιδα στην Ελλάδα αλλά έκανε επίσης το γύρω του κόσμου. Ήταν ένα διαζύγιο στον οποίο έπρεπε να πάρουν θέση όχι μόνο φίλοι και συγγενείς, αλλά και ολόκληρη η χώρα. Για πρώτη φορά περιγράφεται με λεπτομέρεια το πως έφτασε στον χωρισμό.

Παρά τους αρχικούς της δισταγμούς η Μαργαρίτα Παπανδρέου δεν αποφεύγει να μιλήσει για τον έρωτα αλλά και για το σεξ. Δεν κρύβει τίποτα, και ας μην είναι ορισμένες φορές οι πιο ευχάριστες σελίδες για έναν γιό.

Φωτίζει επίσης μια ιδιαίτερη πλευρά του γυναικείου κινήματος. Η ίδια συμμετείχε ενεργά στην φεμινιστική επανάσταση στην Ελλάδα αλλά και στην Βόρειο Αμερική. Μπορεί να ήταν στο πλευρό του έλληνα πολιτικού που άλλαξε την Ελλάδα, τον Ανδρέα, αλλά η ίδια δημιούργησε και καθοδήγησε το μεγαλύτερο φεμινιστικό κίνημα της χώρας, εκείνο δηλαδή που είχε την μεγαλύτερη επιρροή πάνω στα δικαιώματα της γυναίκας στην Ελλάδα. ….

 

Από την εισαγωγή του Νίκου Παπανδρέου.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου Red X της Πολύνας Γκιωνάκη στον Ιανό
26.01.2017 10:43
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη παρουσιάζουν στον Ιανό το βιβλίο με τίτλο Red X της Πολύνας Γκιωνάκη τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017.
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάκη Θεοδωρόπουλου στον Ιανό
22.11.2016 10:29
Ο Ιανός και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάκη Θεοδωρόπουλου Στη χώρα του περίπου. Περίπου σύγχρονη, περίπου ευρωπαϊκή, περίπου πλούσια την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016, στο βιβλιοπωλείο Ιανός.
Ο Πάνος Τσίρος στον Ιανό
21.11.2016 09:59
Ο Ιανός και η Μικρή Άρκτος σας προσκαλούν στην παρουσίαση των διηγημάτων του Πάνου Τσίρου «Φέρτε μου το κεφάλι της Μαρίας Κένσορα» Τρίτη 22 Νοεμβρίου στον Ιανό.
Παρουσίαση του βιβλίου “Βλάσης Κανιάρης: Προς Τήνο ΙΙΙ” στον Ιανό
08.11.2016 12:23
Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και ο Ιανός παρουσιάζουν το βιβλίο “Βλάσης Κανιάρης: Προς Τήνο ΙΙΙ”, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 στο βιβλιοπωλείο Ιανός.
Η  Άννας Καραμάνου παρουσιάζει το βιβλίο της, Η Ευρώπη και τα Δικαιώματα των Γυναικών στον Ιανό
04.03.2016 11:12
Οι Εκδόσεις Παπαζήση και το Βιβλιοπωλείο IANOS έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Καραμάνου, Η Ευρώπη και τα Δικαιώματα των Γυναικών – ο εξευρωπαϊσμός σε Ελλάδα και Τουρκία.