Η μοναδική στο είδος της Big Band του Δήμου Αθηναίων θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία μουσικής jazz, με τίτλο The Swing Era, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων του Συλλόγου.

Οι μουσικοί της έχουν επιλεγεί μεταξύ των ικανότερων Ελλήνων σολίστ και διακρίνονται για τη δεξιοτεχνία τους και την ευελιξία τους στην ερμηνεία των διαφορετικών ρευμάτων της jazz. Ταξιδέψτε στο Chicago στην εποχή της ποτο-απαγόρευσης με ρυθμούς swing όπως παλιά!

Η Big Band του Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία του βιρτουόζου πιανίστα Γιάννη Τερεζάκη και έκτοτε καταγράφει μια πολύ ενεργή και σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα του δήμου της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών της μουσικής φιλολογίας για σύνολο BigBand και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των μουσικών ρευμάτων της τζαζ. Η Big Band του Δήμου Αθηναίων έχει παρουσιαστεί σε όλες τις μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ μουσικής και τεχνών στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην ελληνική περιφέρεια.

Την έχουν διευθύνει κορυφαίοι μαέστροι και συνθέτες της τζαζ και σύγχρονης μουσικής όπως ο William Russo και ο Don Owens, ενώ έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους σολίστες, όπως οι: Bobby Shew, Vince DiMartino, Veronica Mortensen, Rex Richardson, Fred Hemke Jr, Chico Freeman, Mark Smith, Τάκης Πατερέλης, Γιώργος Κοντραφούρης, Χρήστος Ραφαηλίδης, Γιώτης Σαμαράς, NilsLandgren κ.ά.

Οι μουσικοί που απαρτίζουν την Big Band του Δήμου Αθηναίων έχουν επιλεγεί μεταξύ των ικανότερων Ελλήνων σολίστ και διακρίνονται για την υψηλή δεξιοτεχνία τους στον αυτοσχεδιασμό και την ευελιξία τους στην ερμηνεία των διαφορετικών ρευμάτων της τζαζ.