Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μάνα θα πάω στα Pocono από την ομάδα Genesis στο Life n’ Art Theater

Μάνα θα πάω στα Pocono από την ομάδα Genesis στο Life n’ Art Theater

Το Life n’ Art Theater ανοίγει τη θεατρική περίοδο 2015-16 παρουσιάζοντας από το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 τη μαύρη κωμωδία «Μάνα θα πάω στα Pocono» από τη θεατρική ομάδα GENESIS σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Κριθαριώτη.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

 

Ένα σύγχρονο και πολυδιάστατο έργο , από άποψη ύφους. Μέσα σε αυτό συναντάμε πολλά κοινωνικά χαρακτηριστικά των ημερών, με αρκετή δόση σουρεαλισμού. Το έργο πετυχαίνει στην μορφή που βρίσκεται να εμπεριέχει ως προς την δομή του στοιχεία από αρκετά είδη, όπως της κωμωδίας, της αστυνομικής περιπέτειας, του μυστηρίου αλλά και του δράματος.

 

Αυτό το κάνει ιδιαίτερο στα μάτια του θεατή ,καθώς του δίνει μια ποικιλία εναλλασσόμενων συναισθημάτων και έντονων εικόνων. Η κινηματογραφική του ροή επίσης ενισχύει τα παραπάνω, όπου σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες αλλαγές και προσθήκες νέων γεγονότων στην πλοκή, κρατάει το κοινό σε δράση και αγωνία και αφήνει αμείωτο το ενδιαφέρον.

 

Περίληψη:

 

Όταν ο Τζίν ξυπνάει την ημέρα των 21ων γενεθλίων, η μητέρα του, Κα Σλέητερ, τον υποδέχεται με τις συνηθισμένες γενέθλιες ευχές. Όλα δείχνουν να κυλάνε φυσιολογικά , μέχρι που του εκμυστηρεύεται κάτι που θα αλλάξει αυτά που θεωρούσε μέχρι τότε, δεδομένα. <<Τον πατέρα σου τον σκότωσαν, τον μαχαίρωσαν στην πλάτη, του’ κοψαν τα πόδια και τα πέταξαν σε ένα χαντάκι>>. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάει μια μπερδεμένη ιστορία εκδίκησης και πάθους. Τον Τζίν φυσικά δεν τον απασχολεί καθόλου, το να πάρει εκδίκηση. Τον απασχολεί ο έρωτάς του για την Κέητλην, συμφοιτήτριά του στο μάθημα Ρωσικής Λογοτεχνίας. Η Κέητλην με την σειρά της δεν δίνει σημασία καθόλου στον Τζίν, αντίθετα την ενδιαφέρει ο Καθηγητής Καρλ, μια διαταραγμένη μεγαλοφυΐα που νομίζει ότι ζει σε μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι. Στην ιστορία εμπλέκεται και η Λίλυ , μια μυστηριώδης γυναίκα που δείχνει να συγκινείται με τον πόνο της Κας Σλέητερ. Ζει με τον Μπράντ έναν απίστευτα βαρετό ηλεκτρολόγο, που έχει ξεκινήσει να γράφει παιδικά βιβλία, προκειμένου να ξετυλίξει την βαρετή ζωή του, η οποία θα αποδειχτεί τελικά ανατριχιαστικά συναρπαστική.

 

Genesis Theater Group – Ιστορία της ομάδας - Το θεατρικό μας σύνολο

 

Η Genesis Theater Group ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2013 στο Ναύπλιο. Σκοπός της ήταν, να επιτύχει σύντομα, να συσπειρώσει καλλιτεχνικούς συνεργάτες και να προωθήσει τον πολιτισμό μέσα από την τέχνη και το θέατρο. Με επαγγελματικό προσανατολισμό η ομάδα άρχισε να εξελίσσεται και να παράγει σιγά σιγά το έργο της, με επιτυχία στο κοινό. Σήμερα διανύουμε τον τρίτο χρόνο μας, έχοντας πραγματοποιήσει μια σειρά παραστάσεων στο Ναύπλιο, αλλά και την Αθήνα. Το έναυσμα δόθηκε με το έργο ‘’Αποκάλυψη – Η Κατάρα’’ του ίδιου του Κριθαριώτη Οδυσσέα με τρεις παραστάσεις τον Απρίλη του 2014 στο θέατρο Τριανόν . Τον αμέσως επόμενο χρόνο, με το έργο σταθμό για την θεατρική μας ομάδα, την κωμωδία με τίτλο, ‘’Οι Ηλίθιοι’’ του Neil Simon ,δόθηκαν 6 παραστάσεις, από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο, στο Ναύπλιο και πάλι στο θέατρο Τριανόν, ενώ τον επόμενο μήνα 2 παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο θέατρο ‘’Life n Art’’ στην Αθήνα, με μεγάλη επιτυχία. Αυτήν την στιγμή η ομάδα μας παρουσιάζει το νέο της έργο , με την διασκευασμένη μαύρη κωμωδία του Lindsay Abaire, ‘’Μάνα θα πάω στα Pocono’’. H προετοιμασία μας άρχισε κατά τον μήνα Μάρτιο, με πολύωρες καθημερινές πρόβες και το σύνολό μας να διακατέχεται από επαγγελματισμό, ως προς την προσπάθεια, την θέληση και την δουλειά.

 

Σύλληψη - Σκηνοθεσία – Σκηνικά

Κριθαριώτης Οδυσσέας

 

Ηθοποιοί (αλφαβητική σειρά)

Αμαραντίδης Κωνσταντίνος

Γεωργής Κυπριανός

Ευσταθίου Ραφαέλλα

Μαμαλάκης Μανώλης

Πασιά Αναστασία

Τραχίλη Αναστασία

 

Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα) 

Σχετικές ειδήσεις
Skrow Theater: Καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2016 - 2017
05.09.2016 15:14
Το Skrow Theater παρουσιάζει τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του για τη νέα θεατρική περίοδο 2016- 2017.
Μια Παναγιώτα κι ένα κάποτε… της Αθηνάς Χατζηαθανασίου στο Life n’ Art Theater
21.04.2016 14:41
Το Life n’ Art Theater υποδέχεται στις 6 Μαΐου 2016 τη νέα μουσικοθεατρική παράσταση της Αθηνάς Χατζηαθανασίου «Μια Παναγιώτα κι Ένα Κάποτε» για λίγες παραστάσεις στο Lobby του θεάτρου.
Ο Rush Rehm  και η παράστασή του
10.03.2016 09:58
Ένας πολύ σημαντικός μελετητής του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, ο Rush Rehm, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Stanford Repertory Theater και διακεκριμένος καθηγητής των Τμημάτων Classics και Theater & Performance Studies του Πανεπιστημίου Stanford, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει την παράσταση Κλυταιμνήστρα - Αντίνομο Δίκαιο, τη δική του προσέγγιση της Ορέστειας του Αισχύλου, στο Ναύπλιο, στο θέατρο «Τριανόν», στις 17 Μαρτίου 2016, στις 20.00.
Problem Solving από την ομάδα 4D στο L.A. Theater
04.03.2016 14:58
Η ομάδα 4D παρουσιάζει στο L.A. Theater την παράσταση Problem Solving.
Ο Καλόγερος του Μatthew Gregory Lewis στο Skrow Theater
24.02.2016 15:15
Το Skrow Theater και η ομάδα Skrow Theater Group παρουσιάζουν το έργο του Μatthew Gregory Lewis, Ο Καλόγερος, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.