Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Eldorado...

Eldorado...
Στο θέατρο Χώρα από την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου συναντάμε το πρώτο θεατρικό εγχείρημα του κινηματογραφικού σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Γιάνναρη με την μαύρη κωμωδία Eldorado του Μάριους φον Μάγιενμπουργκ.

Ο Μάγιενμπουργκ, το κακό παιδί του γερμανικού θεάτρου, που γνωρίσαμε με τον Άσχημο, παραδίδεται στα χέρια του πιο δημιουργικού Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος φιλοδοξεί να μεταφέρει στη σκηνή την πολιτική του επιθετικότητα και την έμπνευση που θεμελίωσε με το σινεμά του.
 
Το Eldorado είναι ένα επίκαιρο έργο… Ένας φιλόδοξος κτηματομεσίτης που χάνει τη δουλειά του και το αποκρύπτει. Η σύζυγος του, μια πιανίστρια που έχει χάσει τη πίστη της στη μουσική . Η μητέρα της, μια πλούσια χήρα με αδυναμία στους νεαρούς άνδρες. Ο αριβίστας εραστής της και ένας διεφθαρμένος μεγαλοεπιχειρηματίας.

Μια δυσλειτουργική ζάμπλουτη οικογένεια - ποτισμένη μέχρι το μεδούλι με την κουλτούρα και την μουσική της Ευρωπαϊκής παράδοσης - εμπλέκεται σε μία άπληστη επένδυση από τον απατεωνίσκο γαμπρό Άντον. Ο πόλεμος έξωθεν κορυφώνεται αλλά οι ιθαγενείς με την απεγνωσμένη αυτοκτονική αντίστασή τους ανατρέπουν τα σχέδια των κατασκευαστών.

Παίζουν οι Θάνος Σαμαράς, Γιώτα Φέστα, Διόνη Κουρτάκη, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Γιούλη Τάσιου και ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις
Εξηνταβελόνης, του Κωνσταντίνου Οικονόμου στο Εθνικό Θέατρο
05.12.2016 17:19
Η κωμωδία του Κωνσταντίνου Οικονόμου Εξηνταβελόνης παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, με τον Χρήστο Βαλαβανίδη στον ομώνυμο ρόλο, από τις 22 Δεκεμβρίου.
Capriccio Veneziano: μία μουσική κωμωδία στο πλαίσιο του 3ου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»
07.09.2016 17:26
Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας προσφέρει στο κοινό του, με Ελεύθερη Είσοδο, το “Capriccio Veneziano”, μια απολαυστική μουσική κωμωδία, ελεύθερη μεταγραφή του Σαιξπηρικού «Eμπόρου της Βενετίας» σε καθημερινό, έμμετρο λόγο, από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Βλάσση και την 10μελή του «Ομάδα Θεατρικής Άσκησης».
Τση... λοκαντιέρας, του Κάρλο Γκολντόνι στο Θέατρο Βεάκη
19.05.2016 10:40
Το Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς θα παρουσιάσει στο Θέατρο Βεάκη την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι “τση... λοκαντιέρας” σε σκηνοθεσία Πάνου Βαρδάκου και μουσική Κώστα Χαριτάτου το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 21:00 και την Κυριακή 5 Ιουνίου στις  19:00.
Γύρω από τη φωτιά, του Κωνσταντίνου Κωστούρου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
23.02.2016 16:38
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε το έργο Γύρω από την Φωτιά, ένα θεατρικό δρώμενο - εγκατάσταση από τον Κωνσταντίνο Κωστούρο, με αφήγηση και μουσική.
Το κενό αυτοπροσώπως, του Άκη Δήμου στο Θέατρο Εγνατία
25.01.2016 10:16
Η Θεσσαλονίκη καλωσορίζει τη νέα -άπαιχτη- κωμωδία του Άκη Δήμου, «Το κενό αυτοπροσώπως» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, με πρωταγωνιστές τους Δάνη Κατρανίδη και Παναγιώτα Βλαντή.