Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Σώματα κτιρίων - σώματα ανθρώπων: έκθεση του Ανδρέα Δεβετζή στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα

Σώματα κτιρίων - σώματα ανθρώπων: έκθεση του Ανδρέα Δεβετζή στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα

Τον Νοέμβριο η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό έχει την τιμή να παρουσιάσει την ατομική έκθεση του σύγχρονου Έλληνα εικαστικού Ανδρέα Δεβετζή με τίτλο Σώματα κτιρίων - σώματα ανθρώπων.

Μια ενότητα με προσόψεις κτιρίων και μια ενότητα που αναφέρεται στο ανθρώπινο σώμα . Ο τρόπος απεικόνισης, εντελώς ιδιαίτερος. Αποσπάσματα , επαναλήψεις και λεπτομέρειες ανασυνθέτουν σύνολα αναγνωρίσιμα, είτε πρόκειται για κτιριακά σύνολα, είτε πρόκειται για ανθρώπινο σώμα.

Έντονη προοπτική, ασφυκτικά καδραρίσματα, "λοξή ματιά", ένας σύγχρονος ζωγραφικός ρεαλισμός που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης στο παιχνίδι της ανασύνθεσης ενός συνόλου από αποσπάσματα και μέρη.

Επιμέλεια Έκθεσης: Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης - Μουσειολόγος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Ο Ανδρέας Δεβετζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στο τμήμα της Ζωγραφικής με καθηγητή τον Γιάννη Μόραλη και Σκηνογραφία με καθηγητή τον Βασίλη Βασιλειάδη. Αποφοίτησε το 1978 και με υποτροφία της Σχολής Καλών Τεχνών πήγε στο Παρίσι, όπου σπούδασε ζωγραφική στην Ecole Supérieure Nationale des Beaux Arts και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Paris X.

Έχει εργασθεί ως διακοσμητής εσωτερικών χώρων και έχει επιμεληθεί εκθεσιακούς χώρους επιχειρήσεων. Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα ποιητικών συλλογών και έχει εικονογραφήσει διάφορα έντυπα. Επίσης έχει ασχοληθεί και με τη χαρακτική .  Έχει πραγματοποιήσει δεκατρείς ατομικές εκθέσεις και συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έργα του υπάρχουν σε ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η έκθεση οργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη του «Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού» του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (Ο.Κ.Α.Π.Α).

Σχετικές ειδήσεις
Η μαύρη γραμμή, έκθεση του Γιάννη Λασηθιωτάκη στην Πινακοθήκη Λέφα
20.12.2016 13:45
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό εγκαινιάζει τον Ιανουάριο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του σύγχρονου Έλληνα εικαστικού Γιάννη Λασιθιωτάκη με τίτλο «Η Μαύρη Γραμμή».
Details_: Εικαστική έκθεση της Μαίρης Ρουσιώτη στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας
14.11.2016 12:14
Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας - Σοφία Λασκαρίδου, εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της Μαίρης Ρουσιώτη με τίτλο Details_.
Είναι αλλά δεν είναι: έκθεση της Αλεξάνδρας Μυρεσιώτη στη Δημοτκή Πινακοθήκη Λέφα
13.09.2016 16:33
Στις 4 Οκτωβρίου στις 8 μμ. η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό παρουσιάζει το έργο της σύγχρονης Ελληνίδας εικαστικού Αλεξάνδρας Μυρεσιώτη με τίτλο «ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ».
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Marsyas Machine: έκθεση του Tim D’ Agostino στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα
13.04.2016 12:40
Στο πλαίσιο των συνεργασιών με σύγχρονους εικαστικούς από όλο τον κόσμο που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό παρουσιάζει τον Απρίλιο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Tim D’ Agostino, που ζει και δημιουργεί στη Νέα Υόρκη, με τίτλο Marsyas Machine.