Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Σημειώσεις Φανταστικών Ταξιδιών: έκθεση του Νίκου Παπαγεωργίου στον Ιανό

Σημειώσεις Φανταστικών Ταξιδιών: έκθεση του Νίκου Παπαγεωργίου στον Ιανό

Τη νέα δουλειά του ζωγράφου Νίκου Παπαγεωργίου με τίτλο “Σημειώσεις φανταστικών ταξιδιών” παρουσιάζει η IANOS Αίθουσα τέχνης στο χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015.

Τα έργα του Νίκου Παπαγεωργίου, όλα παστέλ, διαγράφουν με ποιητικό τρόπο μια φανταστική τοπιογραφία που ακροβατεί μεταξύ αστικού τοπίου και φύσης. Χρησιμοποιώντας συνειδητά μια περιορισμένη χρωματική γκάμα, και δίνοντας έμφαση στα γεώδη θερμά και ψυχρά χρώματα, ο Παπαγεωργίου συντάσσει μια διαφορετική ανθρωπογεωγραφία, διάστικτη από συμβολισμούς. Η ανθρώπινη φιγούρα -όπου καταγράφεται- υποδηλώνει μια μοναχική διάθεση ρεμβασμού και ενδοσκόπησης.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ασχολήθηκε από νέος με τη ζωγραφική, έχοντας σπουδάσει σε εργαστήρια σχεδίου και ζωγραφικής ενώ παρακολούθησε  πλήθος εικαστικών σεμιναρίων. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Σχετικές ειδήσεις
Αστικές Περιηγήσεις: έκθεση του Νίκου Τσιμιτάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
02.11.2016 15:25
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016, ώρα 8:00μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Τσιμιτάκη, με τον τίτλο «Αστικές Περιηγήσεις».
Φαντασία και Τεχνικές: Έκθεση της εικονογράφου Βάσως Ψαράκη στο Βιβλιοπωλείο Πλειάδες
04.05.2016 15:38
Για έναν ολόκληρο μήνα, από τις 7 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου 2016, στην Αίθουσα Εκθέσεων του Βιβλιοπωλείου ΠΛΕΙΑΔΕΣ, η εικονογράφος και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και εφήβους Βάσω Ψαράκη θα παρουσιάζει 170 εκθέματα από τη συνολική εικαστική και εικονογραφική της δουλειά.
Somebody had to do it: έκθεση του Βασίλη Παπαγεωργίου στη γκαλερί Elika
11.04.2016 14:48
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 22 Aπριλίου έως τις 4 Ιουνίου την πρώτη ατομική έκθεση του Βασίλη Παπαγεωργίου με τίτλο 'Somebody had to do it'.
Με τον τρόπο του Γ. Σ.: εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη στην Ιανός Αίθουσα Τέχνης
16.03.2016 17:06
Στο πλαίσιο του Μαρτίου ως καθιερωμένου μήνα ποίησης στον Ιανό και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, εγκαινιάζεται στην ΙΑΝΟS Αίθουσα Τέχνης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στις 21:00 η ομαδική έκθεση "Με τον τρόπο του Γ.Σ.", ένα εικαστικό αφιέρωμα στον κορυφαίο έλληνα ποιητή, Γιώργο Σεφέρη.
Ζωή: έκθεση του Νίκου Σταυρακαντωνάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
09.03.2016 14:34
Στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής του Νίκου Σταυρακαντωνάκη, με τον τίτλο «Ζωή».