Τη νέα δουλειά του ζωγράφου Νίκου Παπαγεωργίου με τίτλο “Σημειώσεις φανταστικών ταξιδιών” παρουσιάζει η IANOS Αίθουσα τέχνης στο χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015.

Τα έργα του Νίκου Παπαγεωργίου, όλα παστέλ, διαγράφουν με ποιητικό τρόπο μια φανταστική τοπιογραφία που ακροβατεί μεταξύ αστικού τοπίου και φύσης. Χρησιμοποιώντας συνειδητά μια περιορισμένη χρωματική γκάμα, και δίνοντας έμφαση στα γεώδη θερμά και ψυχρά χρώματα, ο Παπαγεωργίου συντάσσει μια διαφορετική ανθρωπογεωγραφία, διάστικτη από συμβολισμούς. Η ανθρώπινη φιγούρα -όπου καταγράφεται- υποδηλώνει μια μοναχική διάθεση ρεμβασμού και ενδοσκόπησης.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ασχολήθηκε από νέος με τη ζωγραφική, έχοντας σπουδάσει σε εργαστήρια σχεδίου και ζωγραφικής ενώ παρακολούθησε  πλήθος εικαστικών σεμιναρίων. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.