Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ντανιέλ Οτέιγ στο Σχολείο Γυναικών

Ο Ντανιέλ Οτέιγ στο Σχολείο Γυναικών
Ο διάσημος γάλλος ηθοποιός Daniel Auteuil έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πρωταγωνιστεί στο έργο του Μολιέρου Σχολείο Γυναικών σε σκηνοθεσία Jean – Pierre Vincent.

Το έργο, που έκανε πρεμιέρα πέρυσι στη γαλλική πρωτεύουσα σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία, σε σκηνοθεσία του Ζαν-Πιερ Βενσάν, φέτος περιοδεύει στην Ευρώπη και έρχεται στην Αθήνα στα μέσα Φεβρουαρίου- από την Αττική Πολιτιστική Εταιρεία σε συνεργασία με το Odéon-Théâtre de l’Europe και την Ελληνική Θεαμάτων.

Γραμμένο το 1662, έτος κατά το οποίο ο Μολιέρος παντρεύτηκε την κατά πολύ νεότερή του Αρμάντ Μπεζάρ, το Σχολείο γυναικών μεταφέρει επί σκηνής τις αγωνίες του 42χρονου Αρνόλφ, ο οποίος, ως μισογύνης, ανέθρεψε την Ανιές με στόχο να την παντρευτεί... όταν έρθει η ώρα.

Τώρα όμως που βρίσκεται ενώπιος ενωπίω καλείται να αντιμετωπίσει και όλα όσα δημιούργησε ο ίδιος με τις απόψεις και τις θεωρίες του. Ο Οτέιγ αποτελεί το μεγάλο ατού αυτής της παραγωγής, καθώς ερμηνεύει, σύμφωνα με τις γαλλικές κριτικές, έναν Αρνόλφ που κινείται ανάμεσα στην τραγωδία και στο γκροτέσκο. Μέσα σε ένα βαρύ και συνάμα λιτό, εντυπωσιακό σκηνικό, που παραπέμπει σε φυλακή για τη νεαρή κοπέλα, ο Αρνόλφ έρχεται αντιμέτωπος με την πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή παρέχει στο κοινό του το πλούσιο ταλέντο του. Πριν από 17 χρόνια ο Οτέιγ, και τότε με σκηνοθέτη τον Βενσάν, είχε ερμηνεύσει τον Σκαπίνο στην κωμωδία του Μολιέρου που πραγματεύεται τις σκανδαλιές του.


Σχετικές ειδήσεις
Του κύκλου τα γυρίσματα, από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας στο Θέατρο Τέχνης
24.11.2016 10:22
Μια συγκινητική παράσταση από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας που παρακολουθήσαμε με τα μέλη του Σωματείου Πολιτών "Διάζωμα" τον Απρίλιο 2016 στο αρχαίο θέατρο Κασσώπης έρχεται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 12:00 στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - Υπόγειο και μας προσκαλεί όλους με ελεύθερη είσοδο.
Γυναικών... συνύπαρξη τον χειμώνα που έρχεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!
26.07.2016 13:00
Τρεις κυρίες με διαφορετικές καταβολές, αλλά παράλληλες κι αξιόλογες πορείες στο χώρο της μουσικής και του θεάτρου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Αναστασία Μουτσάτσου και Μυρτώ Αλικάκη, τον χειμώνα που έρχεται θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, σε μια παράσταση - έκπληξη που θα συζητηθεί. Την παράσταση σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα, πάνω σε ιδέα και κείμενο της Αναστασίας Μουτσάτσου.
Ίων, του Ευριπίδη στο 4ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος
27.06.2016 12:35
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος παρουσιάζεται το έργο του Ευριπίδη, Ίων, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα.
Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου έρχεται στο ΠΟΛΗ Θέατρο
27.05.2016 10:37
Η Ιόλη Ανδρεάδη θα σκηνοθετήσει στο ΠΟΛΗ Θέατρο τον Μισάνθρωπο του Μολιέρου, με τον Δάνη Κατρανίδη και την Παναγιώτα Βλαντή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου, στο Θέατρο 104
05.05.2016 14:58
Το Θέατρο 104 παρουσιάζει από τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 το έργο του Μολιέρου, Ο Μισάνθρωπος σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κλίνη.