Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Λαύριο

Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Λαύριο

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ), συμμετέχοντας στον εορτασμό των 150 χρόνων του Νεότερου Λαυρίου και στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της ΙΣΤ΄ Επιστημονικής Συνάντησης Νοτιοανατολικής Αττικής*, εκθέτει έργα της Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Λαύριο.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο πρόσφατα αποκατεστημένο ιστορικό νεοκλασικό κτήριο του άλλοτε ξενοδοχείου «Ευρώπη», ιδιοκτησίας του κ. Αθανασίου Μαρτίνου, ο οποίος, ως χορηγός της εκδήλωσης, ευγενικά το παραχώρησε για την πραγματοποίησή της. Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες , μέλη της (ΕΕΧ), που παρουσιάζουν μέρος των τελευταίων τους έργων. Τα έργα που παρουσιάζονται αποτελούν ένα δείγμα της δημιουργίας, που χαρακτηρίζει τον κόσμο της Σύγχρονης Χαρακτικής Τέχνης και είναι φιλοτεχνημένα με όλες τις τεχνικές  και τάσεις που όμως έχουν τη δική τους αισθητική και ποιητική αξία.

Συμμετέχουν οι: Οδυσσέας Αννιτσάκης, Μιχάλης Αρφαράς, Judy Attwood, Βασιλική Γκαραβέλα, Μαρία Ζαβιτσάνου, Μαρία Ζιάκα,  Μίλαν Ζούνιτς, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Γρηγόρης Κότσαρης, Μιχάλης Κότσαρης, Δήμητρα Κουμαντάκη, Κλέβες Κρίσικο, Αναστασία Κωνσταντάκου, Ντίνα Κώτσιου, Γιάννης Λουκάς, Kati Mahrt, Γιάννης Μονογυιός, Ίρις Ξυλά Ξαναλάτου, Ελένη Παττακού, Pino Pandolfini, Δήμητρα Πετροπούλου–Δημητράκη, Μαρίνα Προβατίδου , Δήμητρα Σιατερλή, Δημήτρης Σπανόπουλος, Νίκος Σταυρακαντωνάκης, Μαίρη Σχοινά, Ράνια Σχορετσανίτη, Θάλεια Τσερκέζη, Μιχαήλ Φαλκώνης, Μυρτώ Φερεντίνου και Φλωράνς Χρηστάκη.

*Την ΙΣΤ΄ Επιστημονική Συνάντηση Νοτιοανατολικής Αττικής συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Λαυρεωτικής, η Εταιρεία Μελετών Νοτιοανατολικής Αττικής και η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής.

Σχετικές ειδήσεις
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
03.11.2016 11:08
Tην Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 εγκαινιάζεται στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης έκθεση χαρακτικής με τίτλο "Χαρακτικές συνομιλίες. Οι νέοι Έλληνες χαράκτες απέναντι στους Έλληνες χαράκτες του παρελθόντος", όπου συμμετέχουν νέοι χαράκτες του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Αφιέρωμα στην Dorothy Burr Thompson στο Λύκειο των Ελληνίδων
28.04.2016 14:49
Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας, σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, διοργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο της αρχαιολόγου και ερασιτέχνη φωτογράφου Dorothy Burr Thompson.
Πρόσωπα 1944-1949: έκθεση στο πλαίσιο του Athens Print Fest στο metamatic:taf
07.03.2016 16:56
Το metamatic:taf με μεγάλη χαρά συνεργάζεται για ακόμη μια χρονιά με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών στο πλαίσιο της 3ης έκδοσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χρακτικής και Εκτυπώσεων / Athens Print Fest, φιλοξενώντας την έκθεση Πρόσωπα 1944-1949.
Ψευδαισθήσεις και πραγματικότητα: έκθεση του Athens Prin Fest στο metamatic:taf
07.03.2016 15:31
Το metamatic:taf με μεγάλη χαρά συνεργάζεται για ακόμη μια χρονιά με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών στο πλαίσιο της 3ης έκδοσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χρακτικής και Εκτυπώσεων / Athens Print Fest, φιλοξενώντας την έκθεση Ψευδαισθήσεις και πραγματικότητα.