Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Τραγούδα: έκθεση της Μυρτώς Ξανθοπούλου στη γκαλερί Elika

Τραγούδα: έκθεση της Μυρτώς Ξανθοπούλου στη γκαλερί Elika

H γκαλερί Elika παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Μυρτώς Ξανθοπούλου, "τραγούδα". Ο τίτλος της έκθεσης ενέχει τη σκληρότητα της προσταγής, και ταυτόχρονα την τρυφερότητα μιας προτροπής. Η ανάγκη της είναι επιτακτική, είναι μέθοδος αντίστασης αλλά και επιβίωσης.

Οι λέξεις αποτελούν κορμό της έκθεσης. Η επανάληψή τους είναι μια χειρονομία απόδοσης νοήματος, ή μια προσπάθεια κόντρα στην απώλεια νοήματος. Μέσα από την επανάληψη, οι λέξεις χάνουν το νόημά τους και το ξαναβρίσκουν συνεχώς, γίνονται θραύσματα, ίχνη μιας κατακερματισμένης πραγματικότητας. Παράλληλα όμως επανανοηματοδοτούνται καθώς γίνονται κάτι άλλο, γίνονται αναπτύγματα, σχέδια. Οι κατασκευές λειτουργούν και αυτές σαν κείμενα, ή και σημεία στίξης, συμπληρώνοντας το νόημα ή την έλλειψη αυτού.

Το σύνολο των φράσεων αρθρώνει μια αποσπασματική αφήγηση , ένα τραγούδι που άλλοτε αναφέρεται στο τοπίο της πόλης και άλλοτε σε τοπία εσωτερικά που αντανακλούν συλλογικά βιώματα.

Η Μυρτώ Ξανθοπούλου γεννήθηκε το 1981 στο Ελσίνκι. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, στο Γ’ εργαστήριο ζωγραφικής. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση "τραγούδα" είναι η δεύτερη ατομική της έκθεση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Ιερός Άνεμος: έκθεση του Γιάννη Θεοδωρόπουλου στη γκαλερί Elika
01.02.2017 15:31
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 8 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 18 Μαρτίου τη νέα ατομική έκθεση του Γιάννη Θεοδωρόπουλου, Ιερός Άνεμος. 
Little Man, έκθεση του Νίκου Παπαδημητρίου στη γκαλερί Elika
21.12.2016 11:12
Μετά το Gallery Trophy και το glorious days o Νίκος Παπαδημητρίου επιστρέφει στην Αθήνα με την νέα του ατομική έκθεση Little man στην γκαλερί Elika.
Kαι που πάει όλος αυτός ο ιδρώτας: έκθεση της Ζωής Γιαμπουλντάκηστη γκαλερί Elika
09.09.2016 10:33
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 22 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου τη δεύτερη ατομική έκθεση της Ζωής Γιαμπουλντάκη στην Αθήνα, με τίτλο Kαι πού πάει όλος αυτός ο ιδρώτας.
Revengefuck: έκθεση της Μαρίας Καραντζή στη γκαλερί Elika
26.05.2016 17:07
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 10 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου την ατομική έκθεση της Μαρίας Καραντζή, με τίτλο Revengefuck.
Somebody had to do it: έκθεση του Βασίλη Παπαγεωργίου στη γκαλερί Elika
11.04.2016 14:48
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 22 Aπριλίου έως τις 4 Ιουνίου την πρώτη ατομική έκθεση του Βασίλη Παπαγεωργίου με τίτλο 'Somebody had to do it'.