Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Υπάρχουν και καλοί Γίγαντες;

Υπάρχουν και καλοί Γίγαντες;
Μια ηθοποιός παρουσιάζει ένα σύγχρονο παραμύθι με ήρωα ένα μικρό αγόρι, τον Λεωνίδα, και τον κόσμο της φαντασίας του, συνδυάζοντας την αφήγηση με την προηγμένη τεχνολογία, τις κούκλες και τα απλά αντικείμενα.

Όταν ο Λεωνίδας μαθαίνει ότι τίποτα δεν ευχαριστεί τους γονείς του, αποφασίζει να βρει μια λύση. Ζητάει την βοήθεια του καλού Γίγαντα ο οποίος αντί να εξαφανίσει τα άσχημα στοιχεία που ενοχλούν τους γονείς του, μεταφέρει το σπίτι του Λεωνίδα στο πουθενά.

Μετά από πολλές περιπέτειες στη χώρα του πουθενά ο Λεωνίδας αντιλαμβάνεται ότι και μόνο με τις καλές σκέψεις μπορεί να έχει μια ακόμα ευκαιρία για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Ποια αντικείμενα όμως θα σκεφτεί για μια καινούργια αρχή, γεμίζοντας το πουθενά; Σε αυτό το σημείο τα παιδιά που παρακολουθούν τη παράσταση θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της δράσης για να φτάσει στο τέλος το παραμύθι.

Κείμενο και σκηνοθεσία: Μάνθος Σαντοριναίος, Επίκουρος Καθ. Στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Τμήμα Πολυμέσων - Υπερμέσων. Παίζει η Στέβη Φόρτωμα, κουκλοπαίχτρια: Μαρία Τερζάκη. Εμφανίζονται επίσης οι Δημήτρης Προύσαλης, Ντίνος Ποντικόπουλος, Ματίνα Δημητροπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Η Αφήγηση της Αντιγόνης, σε σκηνοθεσία Αντιγόνης Νέτα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.11.2016 16:57
Η Αντιγόνη Νέτα σκηνοθετεί και παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την παράσταση Η Αφήγηση της Αντιγόνης.
Από τη σιωπή ως την άνοιξη, του Λεωνίδα Προυσαλίδη στο Θέατρο Δημήτρης Χορν
11.10.2016 15:53
Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το νέο έργο του Λεωνίδα Προυσαλίδη «Από τη σιωπή ως την άνοιξη», από τις 19 Οκτωβρίου στο θέατρο Δημήτρης Χορν, σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ.
Οι παραστάσεις της Ομάδας Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
28.09.2016 12:33
Η Ομάδα Νάμα στο πλαίσιο της συνεργασίας του θεάτρου Επί Κολωνώ με το Σύγχρονο Θέατρο, παρουσιάζει στο Σύγχρονο Θέατρο, δύο δικές της παραγωγές.

Follicle / Θύλαξ: Ένα οπτικοακουστικό παραμύθι στο Bios
06.05.2016 15:50
Το Bios παρουσιάζει από την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 ένα οπτικοακουστικό παραμύθι με τίτλο Follicle / Θύλαξ.
7 λογικές απαντήσεις του Λεωνίδα Προυσαλίδη στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
02.03.2016 14:42
Ένα από τα καλύτερα νεοελληνικά θεατρικά έργα, 7 Λογικές Απαντήσεις του Λεωνίδα Προυσαλίδη, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια από τις 4 Μαρτίου 2016.