Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Ne travaillez jamais - Μη δουλεύετε ποτέ!

Ne travaillez jamais - Μη δουλεύετε ποτέ!
Η fizz gallery εγκαινιάζει την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Μπάμπη Παπαγιάννη . Μια έκθεση στην οποία η ζωγραφική γίνεται ένα σύνθετο παιχνίδι άλογων συνειρμών, αυτόματων γραφών και συμβολισμών για τη δημιουργία περίπλοκων εικόνων…

Ορμώμενος από μία φράση του Νίτσε Η απόλαυση του να έχεις συνείδηση της διαφοράς σου, ο καλλιτέχνης αναζητά το σχέδιο μέσα από τη ζωγραφική πράξη με την πρόθεση να βρεθεί η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην επικοινωνία και την ελευθερία της έκφρασης της καλλιτεχνικής δημιουργίας. 

Ο ιστορικός τέχνης Χρήστος Μιχαλόπουλος σχολιάζει: Με τον προκλητικό τίτλο της πρώτης ατομικής του έκθεσης Ne travaillez jamais (Μη δουλεύετε ποτέ), ο Μπάμπης Παπαγιάννης επιχειρεί να προσεγγίσει τα ιδεώδη του ντανταϊσμού του μεσοπολέμου, θέτοντας ευθύς εξαρχής τη δουλειά του μέσα στο πλαίσιο αυτό που θα μπορούσαμε να ορίσουμε ως αντι-τέχνη, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Σχετικές ειδήσεις
Ατομική έκθεση του John Armleder στην Μύκονο
01.08.2016 13:04
Η έναρξη της ατομικής έκθεσης του Ελβετού καλλιτέχνη John Armleder, που θα λάβει χώρα στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Μυκόνου, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2016.
Ζωγραφική: έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στην Eleftheria Tseliou gallery
03.03.2016 10:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου με τίτλο "Ζωγραφική". Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 8 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2016.
Das Schloß: έκθεση του Μπάμπη Παπαγιάννη στην αίθουσα τέχνης έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου
08.01.2016 11:27
Η αίθουσα τέχνης «έ κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Μπάμπη Παπαγιάννη με τίτλο «Das Schloß».
Εκ Φωτός: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ορέστη Διαμάντη στην Myrό Gallery
31.12.2015 11:28
Η Myrό Gallery παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη τον ανερχόμενο ζωγράφο Ορέστη Διαμάντη και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 στις 20.00 στην Κεντρική Αίθουσα της.
Έκθεση του Διονύση Καβαλλιεράτου στη γκαλερί Bernier-Eliades
30.12.2015 16:16
Η γκαλερί Bernier-Eliades, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00, παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Διονύση Καβαλλιεράτου, με τίτλο Εκείνο που όλοι θέλουν, κανείς ποτέ δεν θα έχει. Ο καλλιτέχνης θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.