Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Σύννεφο με Παντελόνια του Μαγιακόφσκι στο SourLiBooM

Σύννεφο με Παντελόνια του Μαγιακόφσκι στο SourLiBooM

Ο Χώρος Τέχνης SourLiBooM υποδέχεται για λίγες παραστάσεις από τις 30 Οκτωβρίου 2015 έναν μονόλογο βασισμένο στο ομώνυμο τετράπτυχο ποίημα του Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Μαγιακόφσκι (Σύννεφο με Παντελόνια) που πραγματεύεται την υπαρξιακή αγωνία του ίδιου αλλά και κάθε ανθρώπου, η οποία πέφτει στο κενό, αφού η ανθρωπότητα αποδεικνύεται ανέτοιμη να ξεφύγει από την αστική ιδεολογία, τα δίχτυα της εξουσίας, την μπουρζουαζία της τέχνης, τον χυδαίο έρωτα.

 

Ο Μαγιακόφσκι, σε μια κραυγή απελευθέρωσης, στέκεται σαν ίσος προς ίσον απέναντι στο σύμπαν. Το Σύννεφο με Παντελόνια είναι κείμενο που δεν έχει στόχο να αντανακλά σαν τον καθρέφτη, μα σα φακός να μεγεθύνει.

 

Παίζει: Δημήτρης Νέπκας

Σκηνοθεσία: Άρια Αμηλίτου

Επιμέλεια μουσικής & sound effects - φωτισμοί:  Γρηγόρης Πυριαλάκος

Επιμέλεια ηχογράφησης: Τάσος Κορκόβελος

Σχετικές ειδήσεις
“Happy” Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. στο Θέατρο Χυτήριο
14.10.2016 10:28
Το Θέατρο Χυτήριο μας προσκαλεί στην παράσταση “Happy” Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α., ένα μονόλογο βασισμένο στη Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου.
Εάν είχες μιλήσει Δυσδαιμόνα!, της Christine Brückner στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
02.02.2016 13:26
Η ΤΕΧΝΗ ART PATMOS παρουσιάζει στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου από το Σάββατο 19 Μαρτίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή για έξι μόνο παραστάσεις μέχρι την Κυριακή 3 Απριλίου, τον μονόλογο της Christine Brückner «ΕΑΝ ΕΙΧΕΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΔΥΣΔΑΙΜΟΝΑ!» σε σκηνοθεσία Barbara Hoffmann, Till Sterzenbach με την Ευαγγελία Βαλσαμά στον ομώνυμο ρόλο.
Χαμένοι Ποιητές για δύο παραστάσεις στο Θέατρο Φαργκάνη
27.01.2016 12:15
Βασισμένο στην βραβευμένη ταινία Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ η παράσταση ΧΑΜΕΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ που μάγεψε το κοινό και καταχειροκροτήθηκε, επιστρέφει για 2 μόνο παραστάσεις, Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:00μ.μ. στο ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ.
Αδάμ και Εύα του Μπάμπη Πεΐδη στον Χώρο Τέχνης SourLiBooM
19.01.2016 11:08
Μία παραγωγή της Ομάδας Καλλιτεχνών SourLiBooM έρχεται από 6 Φεβρουαρίου 2016 στον Χώρο Τέχνης SourLiBooM με τίτλο Αδάμ και Εύα, του Μπάμπη Πεΐδη.
Χωρίς: Τέσσερις ιστορίες απουσίας στον Χώρο Τέχνης SourLiBooM
18.01.2016 15:23
Τέσσερις performer καλούνται στον Χώρο Τέχνης SourLiBooM από 29 έως 31 Ιανουαρίου 2016, να αναρωτηθούν, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους project για την απώλεια και την απουσία.